Άλλαξε τρεις αντί μια

Ο προπονητής της Ανόρθωσης Αντρέ Πάους είχε να αντιμετωπίσει μια πολύ σημαντική απουσία, αυτή του Μαϊσουράτζε. Το γεγονός αυτό, τον έβαζε σε δίλημμα κατά πόσον θα επέλεγε κάποιον άλλο στη θέση αυτή ή αν θα άλλαζε θέσεις τον Μάκο με τον Λαΐφη.

Τελικά επέλεξε το δεύτερο, κάτι που κατά την προσωπική άποψη του γράφοντος ήταν λανθασμένη επιλογή, καθώς η ομάδα έχασε τη συνοχή της στο κέντρο. Ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, η Ανόρθωση δεν κατάφερε να «κυκλοφορήσει» την μπάλα με την ίδια ευκολία των προηγούμενων αγώνων. Εάν ο κόουτς τοποθετούσε τον Μαραγκό στη θέση του αμυντικού μέσου και παρέμενε στο κέντρο ο Λαΐφης, αυτό θα κρατούσε τις ισορροπίες στην ομάδα, μιας και θα άλλαζε μόνο μια θέση – αυτή του αμυντικού μέσου – και όχι τρεις θέσεις (κεντρικός αμυντικός, αμυντικός μέσος, κεντρικός μέσος) σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια που η ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία. Επιπλέον θα παρέμενε ο Λαΐφης στη μεσαία γραμμή, εκεί που μπορεί να δώσει πολλά στο παιχνίδι της Ανόρθωσης, με τα προσόντα που τον συνοδεύουν.

Ο Αντρέ Πάους άφησε για ακόμη μια αγωνιστική τον Μακρή στη θέση του επιθετικού. Ίσως η με κίνηση του αυτή να φανερώνει πως στα μεγάλα παιχνίδια, προτιμά να ξεκινά με παίκτη που είναι πιο εκρηκτικός και πιέζει διαρκώς την αντίπαλη άμυνα.

paus

Στα θετικά καταγράφεται και το γεγονός, πως η ομάδα έδειξε την απαιτούμενη θέληση αλλά και πείσμα, για να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα στο παιχνίδι και να πάρει την νίκη. Κάτι που αν δεν κατάφερνε θα θεωρείτο αποτυχία με βάση πάντα τα βαθμολογικά δεδομένα.

Μέσε στο γήπεδο η Ανόρθωσις, είχε πάθος και αποφασιστικότητα, μα πάνω απ’ όλα είχε ψυχικά αποθέματα, κάτι που είναι απαραίτητο για να έρθει μια ανατροπή.

Στα θετικά πρέπει να καταγραφεί και η βελτίωση της ομάδας στις στατικές φάσεις. Και ενώ σε προηγούμενα παιχνίδια όλα τα στημένα περνούσαν ανεκμετάλλευτα, στο ψεσινό παιχνίδι πετύχαμε ένα τέρμα, ενώ δημιουργήθηκαν ακόμα δυο μεγάλες ευκαιρίες από δυο φάουλ έξω από την περιοχή την Ομόνοιας.

Στη διαχείριση του παιχνιδιού θεωρούμε πως ήταν σωστή η αλλαγή του Γκονζάλο Γκαρσία, μιας και δεν βοήθησε ιδιαίτερα, ενώ σωστή ήταν και η χρησιμοποίηση του Μακρή πίσω από τον Ιακοβένκο (όταν πέρασε στο παιχνίδι) ως δεύτερου επιθετικού
O νεαρός ήταν στη σωστή θέση, είπε «ευχαριστώ» στο λάθος του τερματοφύλακα και σημείωσε το νικητήριο τέρμα.

Η αλλαγή του Αμπουρτζάνια είχε ως αποτέλεσμα, να περάσει στο παιχνίδι ο Μαραγκός, ο οποίος είναι πιο αμυντικογενής από το Γεωργιανό. Με αυτό τον τρόπο, έκλεισαν οι διάδρομοι προς τα τετράγωνα μας, προφυλάχθηκε το υπέρ μας σκορ, με την ομάδα στο τέλος να πανηγυρίζει μια πανάξια και πέρα για πέρα δίκαια νίκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ