Μαρίνος Μήτρου: «Nα μην παρανομήσουμε ή να θυματοποιηθούμε»

Δηλώσεις στο anorthosis24.net παρέθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης Μαρίνος Μήτρου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε για τις τακτοποιημένες οφειλές της «Μεγάλης Κυρίας» προς το κράτος και σε τρίτους, για τους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών, το επερχόμενο παιχνίδι με την Δόξα, για τα μεταγραφικά σενάρια καθώς και για την αναμονή της απόφασης του CAS για τον Περόνε.

Διαβάστε τις δηλώσεις

Έχουμε πρόθεση να βοηθήσουμε τα άλλα σωματεία;
Να ξεκαθαρίσω ότι η Ανόρθωσις έχει τακτοποιημένες τις υποχρεώσεις της απέναντι στο κράτος, τόσο για τη φετινή χρονιά, όσο και σε ότι έχει να κάνει με τη συμφωνία Κράτους-Σωματείων για τις οφειλές 2007-2014. Θεωρούμε ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα κριτήρια.
Η πρόθεση να βοηθήσουμε και τα άλλα σωματεία και το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι δεδομένη, φτάνει να μην παρανομήσουμε – είτε ως Ανόρθωση, είτε ως Κύπρος – αλλά και να μην θυματοποιηθούμε επειδή πληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας. Μπορούσε και η Ανόρθωση να ξοδέψει αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να φέρει παίχτες. Είμαστε στη διάθεση των σωματείων και της ΚΟΠ να βοηθήσουμε στα πλαίσια της αλληλεγγύης και αναμένουμε να μας υποδείξουν τον τρόπο. Τα κριτήρια δεν είναι κάτι που εξαρτάται από την Ανόρθωση.

Στο παρελθόν δεν μας έχουν βοηθήσει όμως, μας είπαν ότι ευνοούμαστε κιόλας!
Θεωρώ ότι ήταν μια ατυχής φράση αυτή. Νομίζω ότι φάνηκε για ακόμα μια φορά ξεκάθαρα, ότι αν υπάρχουν κάποια σωματεία που ευνοούνται, σίγουρα η Ανόρθωσις δεν συγκαταλέγεται σε αυτά. Εμείς θα δούμε το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου, δίχως ρεβανσιστικές τάσεις, δεν μας ταιριάζει άλλωστε. Φτάνει, επαναλαμβάνω, να μην παρανομήσουμε ή να θυματοποιηθούμε.

Παρατηρήθηκαν αρκετοί τραυματισμοί το τελευταίο διάστημα…
Το παιχνίδι με τον Εθνικό είναι η αλήθεια ότι μας στοίχισε αρκετά σε επίπεδο τραυματισμών. Ευτυχώς οι Αμπουρτζάνια και Νούχου ξεπέρασαν σχετικά νωρίς τα προβλήματά τους, δυστυχώς όμως δεν ισχύει το ίδιο για τον Γιούρι, ο οποίος θα μείνει εκτός προπονήσεων για 15 μέρες, λόγω διαστρέμματος στον έξω πλάγιο σύνδεσμο του γονάτου, όπως έδειξε ο μαγνητικός τομογράφος.

Ήταν στη φάση του πέναλτι που δεν δόθηκε που κτύπησε ο Ιακοβένκο;
Ναι, σ’ αυτή τη φάση κτύπησε ο Ιακοβένκο. Δυστυχώς δεν φτάνει που δεν δόθηκε η παράβαση, χάσαμε και τον ποδοσφαιριστή από τις προπονήσεις και το παιχνίδι με τη Δόξα.

Το παιχνίδι με την Δόξα, θέλει προσοχή.
Αναμφίβολα, είδαμε και με το ΑΠΟΕΛ πως η Δόξα έκανε τη ζημιά και δεν θέλουμε να πέσουμε θύματα παρόμοιας έκπληξης.

Μετεγγραφικά υπάρχει κάτι; Ακούγεται ότι ενδιαφέρονται ξένες ομάδες για Ιακοβένκο, ο φαν Λέουβεν παρακολουθεί ποδοσφαιριστές…
Σίγουρα ο κ. φαν Λέουβεν ρίχνει ματιές εντός και εκτός Κύπρου, όπως και οι ανιχνευτές μας. Η ενίσχυση της ομάδας είναι μια διαδικασία που δεν σταματά ποτέ. Ωστόσο είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για οτιδήποτε. Εάν έρθει πρόταση για οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης, θα τη συζητήσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο.

Για την υπόθεση Περόνε;
Έχει επιδικαστεί από τη FIFA το ποσό των 190 χιλιάδων ευρώ. Έχουμε υποβάλει έφεση στο CAS, εκδικάστηκε και αναμένουμε την απόφαση. Αργούν αυτά τα πράγματα

Η συνέχεια στο κομμάτι του οικονομικού;
Κάνουμε μεγάλο αγώνα για να είμαστε συνεπείς αλλά και να νοικοκυρευτούμε. Χρειάζεται ωστόσο και η συμπαράσταση του κόσμου. Μπορεί να βοηθήσει μέσα από το να έρχεται στο γήπεδο, να αγοράσει μετοχές, να υποστηρίξει την προσπάθεια που γίνεται με το νερό της Ανόρθωσης. Ο κόσμος είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα και μόνο η έμπρακτη στήριξή του θα δώσει τέλος στο οικονομικό πρόβλημα του Σωματείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ