Ανόρθωσις 0 – 0 Εθνικός Άχνας: Πήραμε ότι δώσαμε

Πισωγύρισμα απόψε για την Ανόρθωση η οποία απώλεσε τους πρώτους της εντός έδρας βαθμούς, παραχωρώντας άγονη ισοπαλία στον Εθνικό. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε φλύαρη και νωθρή, στηριζόμενη σχεδόν αποκλειστικά στις ενέργειες του Κάλβο, με την έλλειψη φαντασίας να χαρακτηρίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μας. Οι αλλαγές του Άντρες Πάους έγινε με κάποια καθυστέρηση και δεν κατάφεραν να βοηθήσουν ουσιαστικά, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ανεβούμε ακόμα και στην τρίτη θέση. Με παράπονα από την διαιτησία του Αναστασίου με αρκετά φάλτσα σφυρίγματα τελείωσε ο αγώνας, χωρίς όμως ωστόσο αυτό να αποτελεί δικαιολογία.

Εντεκάδα
Με τον Λαϊφη να καλύπτει το κενό του Σεράν Πόλο και τον Μαϊσουράτζε παρτενέρ του Μάκου στη μεσαία γραμμή, ο Άντρε Πάους επέλεξε να διατηρήσει για άλλη μια αγωνιστική τον Καμίνσκι κάτω από τα δοκάρια και τους Νούχου-Δημητρίου στα άκρα της άμυνας. Ο Χόλγκερσον ήταν στο κέντρο της άμυνας και ο Μάκος παρτενέρ των δύο Γεωργιανών, Αμπουρτζάνια και Μαϊσουράτζε στη μεσαία γραμμή, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Μακρής, Κάλβο και Ιακοβένκο.

Πρώτο ημίχρονο
Απαιτητική στο ξεκίνημα παρουσιάστηκε η Ανόρθωση δημιουργώντας την πρώτη προϋπόθεση στο 6ο λεπτό με τον Μακρή να κατεβάζει για τον Ιακοβένκο μέσα στην περιοχή, αλλά τον Ουκρανό να καθυστερεί με την ευκαιρία να κάνει φτερά. Στα μετόπισθεν δεν διατρέξαμε ιδιαίτερο κίνδυνο με τον Κάλβο κινητήριο μοχλό και τη συντριπτική πλειοψηφία των προσπαθειών να εκδηλώνεται από δεξιά. Ο Ιακοβένκο πήρε τη σκυτάλη διεκδικώντας πέναλτι στο 33ο λεπτό και απειλώντας με προβολή στο αμέσως επόμενο λεπτό ενώ η συνέχεια άνηκε στον Λαϊφη με απευθείας εκτέλεση φάουλ και εν συνεχεία με εξ επαφής κεφαλιά στις καθυστερήσεις.

Δεύτερο ημίχρονο
Η επανάληψη δεν ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό, με την ομάδα μας να ψάχνει τα πατήματά της και πλησιάζοντας με δυσκολία το αντίπαλο μισό. Ο Ιακοβένκο είδε την κίτρινη κάρτα στο 57ο λεπτό με την ομάδα μας να απειλεί κυρίως με μπαλιές από τον Κάλβο, προς το κεφάλι του Ουκρανού. Η νευρικότητα χαρακτήριζε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μας όσο ο χρόνος κυλούσε σε βάρος μας, με τον Σαμπάλα να εισέρχεται στον αγώνα αντί του Ιακοβένκο στο 72ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα ο Πάους τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας τον Γκαρσία αντί του Μαϊσουράτζε, με τον Ουρουγουανό να συνεισφέρει λίγη από τη δημιουργικότητα που έλειπε. Τα φάουλ από μεριάς των φιλοξενουμένων έπεφταν βροχή με το σκληρό τους παιχνίδι να παραμένει ατιμώρητο με την ομάδα μας να απειλεί σχεδόν αποκλειστικά με στημένα του Κάλβο. Μοιραία το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους με τις πρώτες εντός έδρας απώλειες, και την πρώτη φετινή ισοπαλία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ