Το βκιολί της η ΚΟΠ …

Η ίδρυσή της λέει είναι… για να προστατεύει τα συμφέροντα των υπό αυτήν ομάδων. Τα συμφέροντα όμως της Ανόρθωσης, που ειρήσθω εν παρόδω είναι το πιο ιστορικό ποδοσφαιρικό σωματείο στην Κύπρο και συνάμα εκ των ιδρυτικών σωματείων της ΚΟΠ, όχι μόνο δεν προστατεύονται αλλά εκτίθενται συνεχώς στο μένος της ηγεσίας της εν λόγω αρχής που σκοπό έχει βάλει να σταματήσει την όποια προσπάθεια κάνει η διοίκηση Χρίστου Πουλλαΐδη για την επαναφορά του Συλλόγου σε αξιοπρεπή πλαίσια όπως τάχατε επιθυμεί η ΚΟΠ.

Ο πόλεμος είναι συνεχές και δεν είναι μόνο αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα και που σίγουρα θα υπάρξει ανάλογη τοποθέτηση από την διοίκηση της Ανόρθωσης αλλά όλα ξεκίνησαν από το καλοκαίρι και καθόλου άσχετα δεν μπορεί να είναι σε σχέση με την απόφαση της «Κυρίας» να μην ενδώσει στις πιέσεις της ΚΟΠ για την δημιουργία της ΚOPtv.

santis

Κόπηκαν €7000 ελέω Σάντη
Στερήθηκαν οι ακαδημίες της Ανόρθωσης ποσό ύψους €7000 για πρόστιμο ύψους €3000 που επιβλήθηκε στον τότε εκπρόσωπο της ομάδας στην ΚΟΠ, Α.Σάντη για αντιαθλητική συμπεριφορά στον αγώνα πρωταθλήματος της περιόδου 2012-2013 κόντρα στην Ομόνοια (2-0) και άλλες €4000 για δήθεν κάποια προσωπικά του έξοδα που τα είχε χρεώση στην ΚΟΠ. Ο ίδιος με δηλώσεις του μπορεί να αναφέρθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό διευθετήθηκε αλλά στην «Κυρία» επιμένουν ότι εκκρεμεί και ουδεμία ευθύνη έχουν για να το αποπληρώσουν.

Περίπτωση Ιντζχάκι
Ως γνωστόν η Ανόρθωση όφειλε ένα ποσό στον ποδοσφαιριστή Μπάρακ Ιντζχάκι. Το ποσό αυτό σε περίπτωση που η «Κυρία» έχανε την δίκη ανερχόταν στις €105 000 και ως εκ τούτου εκχώρησε στην ΚΟΠ το πιο πάνω ποσό και η τελευταία θα αναλάμβανε την αποπληρωμή του ποδοσφαιριστή.

Όμως, διοίκηση και ποδοσφαιριστής ήρθαν πρόσφατα σε διακανονισμό με την Ανόρθωση να τον αποζημιώνει με €90 000 σε 2 ισόποσες δόσεις. Το ποσό θα πρέπει να καταβληθεί στον ποδοσφαιριστής από την ΚΟΠ όπως ήταν η συμφωνία αλλά με διάφορες και αδικαιολόγητες προφάσεις η διοργανώτρια αρχή καθυστερεί την διευθέτηση της εκκρεμότητας του Συλλόγου με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

barak

Παρόμοια και η περίπτωση Κονσίστρε
Παρόμοια χαρακτηριστικά με την περίπτωση του Ιντζχάκι είναι και αυτή του Κονσίστρε. Ο παίχτης διεκδικούσε το ποσό των €165 000 ποσό το οποίο ανταποκρίθηκε πλήρως η διοίκηση και με την ίδια τακτική διευθέτησε. Αντ΄ αυτού όμως η ΚΟΠ χρέωσε την ομάδα με περισσότερο ποσό που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ποσό το οποίο αμφισβητεί η «Κυρία».

Όλα αυτά που συμβαίνουν φέτος και για τα οποία κάναμε ουκ ολίγες αναφορές δεν επιτρέπεται να συνεχιστούν. Είναι αδιανόητη η στάση της ομοσπονδίας απέναντι στην Ανόρθωση … επιλεκτικά. Σε σχέση με την προσπάθεια της ΚΟΠ για την δημιουργία της KOPtv, παράλληλα με την Ανόρθωση συζητούσαν και με το Αποελ με τις δυο ομάδες αμφότερες να υπογράφουν τελικά στη cytavision. Όμως και χωρίς δόση υπερβολής βλέπουμε να εφαρμόζεται από την ομοσπονδία η λαϊκή ρήση «απον ημπορει να δερει το γαρο δερνει το σαμα» …

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ