Τι κρύβεται πίσω από τα λόγια

Η σημερινή μακροσκελής (αντ)απάντηση της Ανόρθωσης στο χαρτοπόλεμο των τελευταίων ημερών καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Μιας και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έκανε λόγο για πολυσέλιδες απαντήσεις της Ανόρθωσης και με το κίνδυνο να χαθούμε στη.. μετάφραση, επιχειρούμε μια σύνοψη των κυριοτέρων σημείων ως εξής:

1. Η πλευρά του σωματείου υποστηρίζει ότι τόσο για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ανδρέα Σάντη, όσο και με τον Μπάρακ Ιντζχάγκι, επικοινώνησε μέσω επιστολών και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την ομοσπονδία, χωρίς απάντηση ή τελοσπάντων χωρίς κάτι χειροπιαστό. Με το επιχείρημα αυτό καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του Κουτσοκούμνη ότι δεν επιδιώχθηκε συζήτηση μεταξύ των δύο μερών.

2. Από τη στιγμή που ένα σωματείο δεν εξοφλεί τις υποχρεώσεις του προς την ΚΟΠ, τότε δεν έχει δικαίωμα στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. Έχοντας αυτό κατά νου, οι ιθύνοντες της Ανόρθωσης διερωτώνται γιατί το πρόστιμο του Ανδρέα Σάντη που χρονολογείται από τον Απρίλιο του 2013, δεν ζητήθηκε να καταβληθεί με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014. Επιπρόσθετα η αποκοπή χρημάτων από τις ακαδημίες πλήττει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της ομάδας, έχοντας μάλιστα και κοινωνικές προεκτάσεις.

3. Το σωματείο δεν καταφέρθηκε κατά του Ανδρέα Σάντη, αλλά των χειρισμών της ομοσπονδίας, κρίνοντάς τους λανθασμένους. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, γίνεται λόγος για απαξίωση της θέσης που κατείχε μέχρι πρότινος στην ομοσπονδία, την οποία σε ανύποπτο χρόνο ο ίδιος ο Κουτσοκούμνης είχε χαρακτηρίσει αχρείαστη.

4. Όταν μια πρακτική εφαρμόζεται για όλα τα σωματεία τότε δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ειδική μεταχείριση του ενός, αλλά ολόκληρου του συνόλου. Η κατάθεση χρημάτων για πληρωμή δεδικασμένων αποτελεί μια πρακτική εγκεκριμένη από την ΦΙΦΑ στην προσπάθειά της να αποτρέψει την καθυστέρηση των οφειλών από πλευράς σωματείων σε ποδοσφαιριστές.

5. Οι τραπεζικές χρεώσεις που προέκυψαν στην περίπτωση Κονσίστρε θα έπρεπε να ζητηθούν είτε από την ΦΙΦΑ, είτε από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Επιπρόσθετα η αυθαίρετη αποκοπή του πιο πάνω ποσού από το σωματείο χωρίς καμία επεξήγηση, κρίνεται αντιδεοντολογική και ουδεμία σχέση έχει με το πνεύμα συνεργασίας που διακηρύττει η ΚΟΠ.

6. Η καθυστέρηση στην πληρωμή Ιντζχάγκι δημιούργησε δυσφορία από πλευράς ποδοσφαιριστή ο οποίος βρέθηκε προ των πυλών ακύρωσης του διακανονισμού, με αλυσιδωτές συνέπειες. Η εντολή για επιστροφή του υπόλοιπου των χρημάτων που προέκυψαν μεταξύ των δεδικασμένων και του διακανονισμού, χρειάστηκε 8 ημερολογιακές ημέρες.

7. Οι αυθαιρεσίες της ΚΟΠ συνεχίζονται μιας και ανακοινώνει δημόσια νέες πρακτικές, χωρίς να ενημερώσει επίσημα τα σωματεία γι’ αυτήν καθ’ αυτήν, ούτε για το χρονικό σημείο το οποίο υιοθετούνται.

8. Η επαναφορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο τραπέζι δύο φορές, λειτουργεί σαν μπούμερανγκ αφού όχι μόνο δεν υποδηλώνει ενοχές από μεριάς του σωματείου, αλλά το «άγκρισμα» της ομοσπονδίας για την αρνητική (γι’ αυτήν) κατάληξη του θέματος.

9. Όσον αφορά τις ανοησίες από αέρα, καλύτερα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας να κάνει την αυτοκριτική του για τα όσα ανέφερε στο «Ράδιο Πρώτο».

10. Κάθε άλλο παρά ευνοημένη είναι μια ομάδα με 3 παιχνίδια σε 6 ημέρες, με επιβολή ποινής για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων των «ball boys», με ετσιθελική κατάργηση της θέσης που κατείχε ο εκπρόσωπός της στην ΚΟΠ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ