Κρατά το βαθμό και ονειρεύεται

Σε άλλο επίπεδο από αυτά που συνηθίσαμε σε Β’ και Γ’ κατηγορία ήταν ο χθεσινοβραδινός φουτσαλικός αγώνας μεταξύ Ανόρθωσης και Αραράτ, με το συγκρότημα του Γιώργου Κυριάκου να φεύγει με ανάμεικτα συναισθήματα από το «Μελκονιάν». Αν πριν τον αγώνα κάποιος μας έλεγε ότι η ομάδα μας θα είχε όφελος από την έδρα της κορυφαίας σε τίτλους ομάδας στο Κυπριακό φούτσαλ, θα είμασταν ευχαριστημένοι ωστόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα οι απαιτήσεις γιγαντώθηκαν βάση όσων είδαμε στο παρκέ.

Τι ποδόσφαιρο, τι φούτσαλ

Εύκολα θα μπορούσαμε να παραλληλίσουμε το πρώτο ημίχρονο με τα όσα βλέπουμε και στους αγώνες της ποδοσφαιρικής Ανόρθωσης. Και αυτό διότι παρόλο που η ομάδα μας είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στη κατοχή της, αντιμετώπισε πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων, δεχόμενη μάλιστα γκολ στην πρώτη ουσιαστικά προσπάθεια των γηπεδούχων. Σαφέστατα με μόλις δύο τελικές προσπάθειες και σημάδια ανισορροπίας στην άμυνα, η Ανόρθωση δεν δικαιούτο κάτι στο πρώτο ημίχρονο, με την Αραράτ να βασίζεται περισσότερο σε εμπειρία και αμυντικογενή τακτική. Κουππάρης και Σέρτζιου ήταν ίσως οι μοναδικοί που ξεχώρισαν χάρη στο συνδυασμό ταχύτητας και τεχνικής κατάρτισης.

Μεταμόρφωση προς το καλύτερο

Άλλη Ανόρθωση είδαμε στην επανάληψη με τους Λακούφη και Σέρτζιου να ανεβάζουν στροφές, παίρνοντας σημαντικές βοήθειες από Ιωάννου και Μάρτινς. Η αυτοπεποίθηση και η ουσιαστικότητα που έλειπε στο πρώτο ημίχρονο, έφταναν και περίσσευαν στο δεύτερο με την ομάδα μας να πετυχαίνει 5 γκολ, 2 εκ των οποίων ήταν αυτογκόλ δείγμα της πίεσης που ασκήθηκε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Λίγο ο ενθουσιασμός από την ανατροπή και λίγο η απειρία σε καίρια σημεία, στέρησαν από την ομάδα μας το καθαρό μυαλό για τη διαχείριση του υπέρ μας 3-4, φανερώνοντας και πάλι σημάδια αμυντικής αδράνειας.

Άξιο αναφοράς
Απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα, η Ανόρθωση είχε και τις λύσεις και την υπομονή για να επιστρέψει στο παιχνίδι ούτε μία, ούτε δυο, αλλά τρεις φορές. Το 2-0 έγινε 2-2, το 3-2 έγινε 3-4 και το 5-4 έγινε 5-5, με τους φουτσαλιστές μας να κάνουν κατάθεση μαχητικότητας και ψυχικών αποθεμάτων.

Χρήζει βελτίωσης
Για μια ομάδα που θέλει να βλέπει ψηλά, τα 5 γκολ παθητικό είναι πολλά, πόσο μάλλον σε ένα άθλημα σαν το φούτσαλ. Από την αρχή της χρονιάς η άμυνα χαρακτηρίστηκε ως ακρογωνιαίος λίθος της φετινής προσπάθειας οπότε απαιτείται ακόμη περισσότερη προσπάθεια στο συγκεκριμένο κομμάτι.

MVP: Νεόφυτος Λακούφης. Ο Κύπριος φουτσαλιστής τα έκανε όλα στο ντεμπούτο του με την κυανόλευκη φανέλα, κερδίζοντας στο νήμα τον Σέρτζιου για τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου. Πέτυχε τα δύο πιο καθοριστικά γκολ της αναμέτρησης, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα σε 2-2 και δίνοντας το βαθμό ισοπαλίας ισοφαρίζοντας σε 5-5. Μοίρασε επίσης την ασσίστ στον Μάρτινς για το 2-1 που ήταν ουσιαστικά το έναυσμα της κυανόλευκης αντεπίθεσης. Ήταν μια εμφάνιση που ο ίδιος επιζητούσε για προσωπικούς λόγους, όπως άλλωστε δήλωσε στην κάμερα του anorthosis24 μετά το πέρας της αναμέτρησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ