ΕΝΑΔ 2 – 4 Ανόρθωσις: Ιακοβένκο και Κάλβο απέτρεψαν τα χειρότερα

Το σημερινό απόγευμα στην Πόλη Χρυσοχού ήταν κάθε άλλο παρά εύκολο με την Ανόρθωση να χρειάζεται την παρέλευση 80 περίπου λεπτών αγώνα, προκειμένου να πάρει σκορ ασφαλείας απέναντι στην φιλότιμη ΕΝΑΔ. Οι γηπεδούχοι πήραν δύο φορές προβάδισμα στο σκορ απέναντι σε μιαν κυανόλευκη εντεκάδα που θα μπορούσε κάλλιστα να παραταχθεί ως βασική σε οποιονδήποτε αγώνα πρωταθλήματος. Τόνι Κάλβο και Γιούρι Ιακοβένκο πέτυχαν τα κρίσιμα γκολ που σήμαναν την πρόκριση, ενώ ο Λαϊφης στην επανεμφάνισή του, ισοφάρισε σε 1-1 λίγο πριν την ανάπαυλα.

Εντεκάδα
Χωρίς ίχνος υποτίμησης παρέταξε την Ανόρθωση ο Άντρε Πάους με τον Ολλανδό να πραγματοποιεί τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τον Κυριακάτικο αγώνα με τον Οθέλλο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν για δεύτερη φορά φέτος ο Μάριο Βέγκα, ενώ το αμυντικό δίδυμο Σεράν-Χόλγκερσον επιφορτίστηκε με άλλο ένα ενενηντάλεπτο. Στα άκρα της άμυνας διατήρηθηκε ο Νούχου με τον Άντιτς να επανέρχεται, ενώ στη μεσαία γραμμή ξεχώρισε η επάνοδος του Λαϊφη με παρτενέρ τον Μάκο. Μεσοεπιθετικά ο Γκαρσία είχε δημιουργικό ρόλό ενώ οι Εντέ και Κάλβο ανέλαβαν την τροφοδότηση του Ιακοβένκο.

Πρώτο ημίχρονο
Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν απέτρεψε τους γηπεδούχους από το να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με τη συμπλήρωση μισής περίπου ώρας παιχνιδιού. Πέντε λεπτά νωρίτερα ο Εντέ απείλησε με κεφαλιά ενώ στο 37ο λεπτό το σουτ του Ιακοβένκο αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή. Η εξιλέωση ήρθε στο 42ο λεπτό με τον Κωνσταντίνο Λαϊφη να σκοράρει στην επανεμφάνισή του, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα στην ανάπαυλα.

Δεύτερο ημίχρονο
Με τους χειρότερους οιωνούς μπήκαμε στην επανάλαψη με τους γηπεδούχους να παίρνου εκ νέου προβάδισμα στο 50ο λεπτό. Ευτυχώς η απάντηση ήταν άμεση με τον πρώτο σκόρερ της φετινής Ανόρθωσης, Γιούρι Ιακοβένκο να ισοφαρίζει σε 2-2. Η συνέχεια ήταν (ευτυχώς) κυανόλευκη με τον Τόνι Κάλβο να δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα μας μετά από 75 λεπτά αγώνα, για να έρθει ο Ιακοβένκο να σφραγίσει την νίκη πρόκριση στο 83ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 2-4.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ