Αραράτ 5 – 5 Ανόρθωση: Παλληκαρίσιος πόντος στο «Μελκονιάν»

Την πρώτη βαθμολογική συγκομιδή στα σαλόνια της Α’ κατηγορίας πέτυχε η φουτσαλική Ανόρθωση στο «Μελκονιάν», με την ομάδα μας να αναδεικνύεται ισόπαλη με την Αραράτ σε ένα παιχνίδι σε συγκλονιστικό φινάλε. Παρόλο που η Ανόρθωση βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στην ανάπαυλα, έτρεξε ένα συνολικό σερί 3-5 στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας μάλιστα προσωρινά το προβάδισμα με 3-4 αλλά στο τέλος έχασε το τρίποντο στις λεπτομέρειες.

Πρώτο ημίχρονο
Οι Ψηλογένης, Ρέζο, Σέρτζιου, Μάρτινς και Κουππάρης ήταν οι φουτσαλιστές που πήραν φανέλα βασικού στο κυανόλευκο ντεπούτο στην Α’ κατηγορία. Η ομάδα μας πήρε νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων με τους Μάρτινς και Σέρτζιου να διακρίνονται ωστόσο ήταν οι γηπεδούχοι που πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 4ο λεπτό, στην πρώτη τους επίσκεψη στην εστία μας. Το τέρμα έφερε κάποια αναστάτωση με τον Γιώργο Κυριάκου να ανακατεύει νωρίς την τράπουλα περνώντας στο παιχνίδι τους Λακούφη, Ιωάννου, Χαρή και Κόκκινο ωστόσο λίγο η απειρία και λίγο η δυσκολία διαχείρισης του αποτελέσματος, έφερε το 2-0 στο 14ο λεπτό, το οποίο σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο ημίχρονο.

Δεύτερο ημίχρονο
Το ντοπάρισμα στα αποδυτήρια απέδωσε καρπούς μιας και με κινητήριο μοχλό τον Λακούφη, η Ανόρθωση πραγματοποίησε ένα ονειρικό ξεκίνημα ισοφαρίζοντας σε 2-2 μετά από 4 λεπτά αγώνα. Πρώτα η τριάδα Σέρτζιου-Λακούφης-Μάρτινς έκρυψε την μπάλα με τον Πορτογάλο να ανοίξει λογαριασμό στο 23ο λεπτό και έπειτα ένα παιδαριώδες λάθος των γηπεδούχων έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η αναμέτρηση πήρε έναν άναρχο ρυθμό με την ομάδα μας να χάνει σημαντικές ευκαιρίες ωστόσο και πάλι η Αραράτ κόντρα στη ροή του αγώνα πήρε προβάδισμα 3-2 στο 30ο λεπτό. Άλλο ένα κρεσέντο από τους Λακούφη και Ιωάννου στο δίλεπτο 33-34 έφερε για πρώτη φορά τους κυανόλευκους μπροστά στο σκορ με 3-4, αλλά η έμπειρη Αραράτ εξαπέλυσε την δική της αντεπίθεση παίρνοντας εκ νέου προβάδισμα μρ 5-4 στο 38ο λεπτό.

Στο σημείο εκείνο ο προπονητής έριξε στο παιχνίδι και πέμπτο φουτσαλιστή έχοντας ουσιαστικά τον Μάρτινς σε ρόλο παίκτη-τερματοφύλακα, με την πολιορκία της αντίπαλης εστίας να καρποφορεί ένα λεπτό πριν το φινάλε με άλλη μια έμπνευση του Λακούφη. Στον εναπομείναντα χρόνο η ομάδα μας έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Ιωάννου για να κλέψει το τρίποντο, ωστόσο συμβιβάστηκε στο τέλος με το βαθμό της ισοπαλίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ