ΑΕΛ 4 – 1 Ανόρθωση: Πίσω έμπαζε, μπροστά δεν έβαζε

Μια αναποτελεσματική Ανόρθωση που δέχθηκε γκολ σχεδόν σε όλες τις επισκέψεις της ΑΕΛ στην περιοχή της, δεν θα μπορούσε να έχει απαιτήσεις στην πρώτη φετινή έξοδο στην Λεμεσό. Για άλλη μια αγωνιστική τα στατιστικά ήταν υπέρ μας ωστόσο στο τέλος του αγώνα μετρούν τα γκολ και όχι η κατοχή ή οι τελικές προσπάθειες. Οφθαλμοφανή αμυντικά κενά με τον Άντιτς αρνητικό πρωταγωνιστή τουλάχιστον στα δύο από τα τρία γκολ, ενώ μπροστά έλειψε η φαντασία με τον Εντέ να είναι εμφανώς πίσω από το επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο. Πλέον ο Άντρε Πάους έχει αρκετά πράγματα να διορθώσει κατά την 20ημερη διακοπή, με την βαθμολογική συγκομιδή και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να μην είναι διόλου κολακευτικά.

Εντεκάδα
Αναμενόμενη ήταν η εντεκάδα που παρέταξε ο Άντρε Πάους με τον Ολλανδρό προπονητή να διατηρεί για άλλη μια αγωνιστική τον Καμίνσκι κάτω από τα δοκάρια. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελείτο από τους Χόλγκερσον-Σεράν ενώ στα άκρα παρατάχθηκαν οι Νούχου-Άντιτς. Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική η τριάδα στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μαϊσουράτζε, Μάκος και Αμπουρτζάνια ενώ όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που πλαισίωσαν τον Ιακοβένκο, αυτοί ήταν οι Κάλβο και Εντέ.

Πρώτο ημίχρονο
Πρώτη υποψία φάσης από πλευράς Ανόρθωσης στο 15ο λεπτό όταν Αμπουρτζάνια και Εντέ συνδυάστηκαν έξω από την περιοχή των γηπεδούχων με το σουτ του πρώτου να μην είναι ικανό να νικήσει τον Ρομέρο. Ο Μάκος δέχθηκε την κίτρινη κάρτα στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Μαϊσουράτζε να είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής τόσο της ομάδας μας όσο και του γηπέδου. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η ΑΕΛ πήρε προβάδισμα σε μια φάση που θα συζητηθεί μιας και ο Γκιγκίεβιτς που ήταν σε θέση οφσάιντ, δεν έγινε μεν κάτοχος της μπάλας αλλά συμμετείχε στη φάση αφήνοντας τελικά τη μπάλα στον σκόρερ.

ano241

Το γκολ έφερε ένα μούδιασμα στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών μας οι οποίοι μέχρι εκείνο το σημείο είχαν κατοχή μπάλας που άγγιζε το 60%. Στο 40ο λεπτό, νέος συνδυασμός Ιακοβένκο και Αμπουρτζάνια είχε ως αποτέλεσμα ο Γεωργιάνος να σπαταλήσει άλλη μια σπουδαία ευκαιρία όντας τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα με την κίνηση του Πάους να μεταφέρει τον Κάλβο αριστερά να αποδεικνύεται ευεργετική.

Δεύτερο ημίχρονο
Κάκιστο ξεκίνημα στην επανάληψη με συνεχόμενα αμυντικά λάθη να δίνουν την ευκαιρία στον Γκιγκιεβιτς να γράψει το 2-0 και τον Άντιτς να είναι ο μοναδικός που κάλυπτε τον σκόρερ μιας και όλη η (υπόλοιπη) άμυνα είχε ανεβεί ψηλά. Η αντίδραση ήρθε στο 52ο λεπτό όταν την παράλληλη μπαλιά του Εντέ δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν Ιακοβένκο και Κάλβο με τους δύο τελευταίος να συνεργάζονται τέσσερα λεπτά αργότερα στη φάση που έφερε το 2-1 με το τρίτο γκολ του Ουκρανού στο πρωτάθλημα. Το γκολ έφερε τη χαμένη αυτοπεποίθηση με τους ποδοσφαιριστές μας να κερδίζουν πολλές μονομαχίες ωστόσο οι προσπάθειες των Μαϊσουράτζε και Άντιτς ήταν πολύ άστοχες.

ano242

Στο 65ο λεπτό ο Μακρής πήρε τη θέση του Μάκου λίγο πριν η ΑΕΛ ευστοχήσει και στην τρίτη τελική της προσπάθεια με τον Εντμάρ να έρχεται από πολύ πίσω και με πλάσε να γράφει το 3-1. Λίγο αργότερα ο Σαμπάλα πήρε τη θέση του Ιακοβένκο αι ο Μαραγκός του Κάλβο με τους ποδοσφαιριστές μας να είναι φιλότιμοι αλλά να μην μπορούν ούτε να αναπτυχθούν ορθολογικά, ούτε να απειλήσουν. Ο Κάλβο ζήτησε αλλαγή με τον Μαραγκό να τον αντικαθιστά, ωστόσο εκεί που ψάχναμε την μείωση ήρθε και ένα τέταρτο γκολ στο 90ο λεπτό να σφραγίσει μια κάκιστη βραδιά που μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ