Περί γκολ ο λόγος

Στα ίσα είναι η αναλογία των τερμάτων σε αυτές τις 5 πρώτες αγωνιστικές. Η «Κυρία» μέχρις στιγμής αντιμετώπισε τις Ομόνοια, ΑΕΚ, Ερμή, Αποελ και ΑΟΑΝ σκοράροντας 8 γκολ αλλά δυστυχώς δέχθηκε άλλα τόσα. Μέσος όρος 1.6 γκολ υπέρ και 1.6 κατά.

Το σημείο της λευκής ισοπαλίας δεν εμφανίστηκε, έτσι για την Κυρία, ο βαθμοί έρχονται αφότου σκοράρουν οι ποδοσφαιριστές της.

Η επιθετική γραμμή της Ανόρθωσης είναι η τρίτη παραγωγικότερη μαζί με το Αποελ. Στην πρώτη θέση ο Απόλλωνας και στη δεύτερη η ΑΕΛ με 12 και 9 αντίστοιχα.

Αρνητικό στατιστικό είναι η αμυντική γραμμή της «Κυρίας», η οποία είναι η 10η χειρότερη σε αυτές τις 5 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μιας μόνο η Δόξα και η Αγία Νάπα δέχθηκαν περισσότερα γκολ από την ομάδα μας.

Από τα 8 γκολ που η Ανόρθωση σκόραρε τα 7 ήταν με σουτ ενώ ένα ήταν αυτογκόλ. Άρα η ομάδα δεν σκόραρε μέχρις στιγμής γκολ με το κεφάλι. Φυσιολογική εξέλιξη του passing game που θέλει να βλέπει ο Αντρέ Πάους την ομάδα του να αγωνίζεται αλλά τα γκολ με το κεφάλι είναι πολύτιμα και θα πρέπει να δουλευτούν στις προπονήσεις.

Από τα 7 γκολ που σημειώθηκαν από ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης τα 5 ήταν έπειτα από ασσίστ συμπαικτών τους. Συγκεκριμένα 2 τελικές πάσες έδωσε ο Κάλβο και από μία οι Μακρής, Αμπουρχάνια και Νούχου.

Δύο γκολ από τα 7- που σημειώθηκαν από ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης – προήλθαν από στημένες μπάλες. Το πρώτο και νικητήριο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και το δεύτερο, το πέναλτι στο παιχνίδι με την ΑΟΑΝ. Αμφότερα εκτελέστηκαν από τον εκ των κορυφαίων της μέχρι τώρα πορείας, Τόνι Κάλβο.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ