Έργα και ημέρες «θρύλου»

Βρισκόμαστε και πάλι μπροστά στη μια από τις 4 ξεχωριστές μέρες του χρόνου που μας φέρνει αντιμέτωπους με τα καλομαθημένα παλληκάρια της Λευκωσίας. Αντιμετωπίζουμε τον πιο χυδαίο μηχανισμό που έβγαλε ποτέ το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Έναν μηχανισμό που στον βωμό της δικής του επιτυχίας χωρίς κανέναν κανόνα που να ευνοεί πραγματικές συνθήκες ανταγωνισμού, χρησιμοποιεί επιχειρηματολογία καθυστερημένων για να πείσει πως δεν τον φτύνουν αλλά βρέχει. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως όποια πέτρα κι αν σηκώσεις σε κάποιο σκάνδαλο στον Κυπριακό αθλητισμό το όνομά αποελ θα είναι γραμμένο φαρδύ πλατύ σε αυτή.

Δεν γνωρίζω μέχρι που μπορεί να φτάσει η αλητεία τους, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ποτέ. Το ότι στην καρέκλα του προέδρου της ΚΟΠ, κάθετε ένας δηλωμένος αποελίστας, αλλά και μεγαλομέτοχος της εταιρίας αποελ, σε κάνει έξαλλο, αλλά σου δίνει και να καταλάβεις πως αυτοί τα παίζουν όλα για όλα. Εδώ χάθηκαν ούρα, παραλίγο να πεθάνουν παίκτες από καρδιακά, καταργήθηκε η δεύτερη κατηγορία για χάρη τους, και δεν συγκινήθηκε κάνεις.

Μια από τις μεγαλύτερες απάτες τους; Κατάφεραν να καταργήσουν για μια μόνο χρoνιά την δεύτερη κατηγορία. Την χρονιά φυσικά που έπεσαν οι ίδιοι. Δικαιολογία τους, ότι πολλοί παίκτες του αποελ έπαιρναν μέρος στον αγώνα της ΕΟΚΑ. Εκμεταλλεύτηκαν με λίγα λόγια τον αγώνα της ΕΟΚΑ για να γλυτώσουν την διαβάθμιση την ίδια ώρα που ΟΛΑ τα μέλη της Ανόρθωσις βρίσκονταν στις αγχόνες, στα κρησφύγετα, και στα κρατητήρια. Φυσικά ποτέ δεν εκμεταλλευτήκαμε τον αγώνα της ΕΟΚΑ για να ζητήσουμε επαίνους και τρόπαια. Δεν ήμασταν ποτέ βρώμικοι σαν αυτούς.

screenshotde-tha-gini-edetos-diafathmisi-part1screenshot14apoel-diavathmisi

Και να ήταν μόνο αυτό; Οι ίδιοι έστρεψαν πίσω ΟΛΟΥΣ τους παίκτες τους από τον αγώνα μεταξύ της Εθνικής Κύπρου και της Ιαπωνίας, γιατί άκουσον άκουσον δεν τους έδωσαν τον τίτλο στα χαρτιά. Ναι, αυτοί που μας αποκαλούν λιποτάκτες. Αυτοί που το παίζουν οι πρώτοι πατριώτες- Έλληνες.

55

 

Λίγες μέρες πριν η Εθνική μας ξανά βρέθηκε αντιμέτωπη με το αντίστοιχο συγκρότημα της Βοσνίας. Δεν θα πω τίποτα ας μιλήσει η εικονα.

1

Και το αποκορύφωμα έρχεται από μακριά. Συγκεκριμένα από την Κρακοβία, και όταν ταξίδεψαν εκεί να δουν τον «θρύλο» αγωνιζόμενο με την Βίσλα. Εκεί οι οπαδοί του αποελ με το εθνικό φρόνιμα τους να βρίσκετε στα ύψη, πήγαν και τίμησαν τους ναζί στους φούρνους του Άουσβιτς, όπου εκατομμύρια κόσμος έχασε την ζωή του.Τίμησαν αυτούς που προσπάθησαν να αφανίσουν τον Ελληνισμό.

sportdog.gr

Έχει καταντήσει πατροπαράδοτο πλέον, όπως για την Ανόρθωση ο Φοίνικας αποτελεί το σήμα κατατεθέν, για το αποελ τα γνωρίσματα του είναι η βρωμιά, η λαμογία, και τα σκοτεινά κυκλώματα. Η μπόχα πλέον γι’αυτο το σωματείο έχει αναπτυχτεί σε επιστήμη, και η αλλοίωση που έχει υποστεί ο εγκέφαλος των οπαδών τους, δεν έχει προηγούμενο. Τα πρωινά που κτυπάει το ξυπνητήρι για να πάνε στις δουλείες τους, αυτοί πετάγονται και φωνάζουν πέναλτι.

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζουμε λοιπόν την ομάδα του αποελ. Μια μέτρια ομάδα, με έναν μετριότατο προπονητή, που φαντάζει παντοδύναμη χάρη στο παρασκήνιο.

10341666_10152875941350760_2970906371579778597_n

 

Fire Phoenix

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ