Φέγενορντ 1 – 1 Ανόρθωση: Είδε πολλά ο Πάους

Δεν μπορούμε να πούμε και πολλά πολλά για το σημερινό φιλικό της ομάδας μας απέναντι στην Φέγενορντ για τον πολύ απλό λόγο πως κανείς μας δεν είδε το παιγνίδι! Η μόνη επαφή μας με το παιγνίδι ήταν από την ηχητική μετάδοση του παιγνιδιού της επίσημης Ανόρθωσης. Ένα παιγνίδι το οποίο διεξήχθη κάτω από πολύ δυνατή βροχή, με την Ολλανδική ομάδα να αγωνίζεται ως επί το πλείστον με αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής της ομάδας Αντρέ Πάους δεν προχώρησε σε αρκετές αλλαγές όπως στα προηγούμενα φιλικά, βλέποντας έτσι επί χόρτου κάποια περισσότερα πράγματα που έχει στο μυαλό του για τη νέα χρόνια.

Η ομάδας μας ξεκίνησε με τον Βέγκα κάτω από τα δοκάρια, και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σεράν Πόλο και Τονούτσι. Αριστερά και δεξιά στην άμυνα αντίστοιχα η Νούχου και Δημητρίου. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, Μαισουράντζε και Μαραγκός ήταν οι δύο ανασταλτικοί και πιο μπροστά τους ο Λαίφης. Στην κορυφή ήταν ο Ιακοβένκο, δεξιά του ο Κάλβο και αριστερά του ο Μακρής.

Σύμφωνα με τα όσα μας… μετάδωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας Μαρίνος Μήτρου, κατά τη διάρκεια της ηχητικής μετάδοσης, η Ολλανδική ομάδα πέτυχε το πρώτο της τέρμα στην πρώτη της ουσιαστικά προσπάθεια, χωρίς να έχει δημιουργήσει κάτι το καλό νωρίτερα η ομάδα μας. Στη συνέχεια μετά το τέρμα που δεχθήκαμε, η ομάδα μας είχε την κατοχή και είχε κάποιες ευκαιρίες με Τονούτσι, Νούχου, Λαίφη και Ιακοβένκο χωρίς να έρθει το τέρμα. Τις δικές της ευκαιρίες είχε και η Φέγενορντ, η οποία χτυπούσε κυρίως στην κόντρα. Νούχου και Τζέισον Δημητρίου ήταν οι “πρωταγωνιστές” στην ανάπτυξη της ομάδας μας, ενώ ο Γκανέζος είχε κάποιες σωτήριες απεκρούσεις αντιπάλων επιθέσεων, όπως και ο Τονούτσι τον οποίο ο Μήτρου σε κάποια φάση χαρακτήρισε “κέρβερο”.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας άρχισε με μία αλλαγή, με τον Μάκο να παίρνει τη θέση του Μαισουράντζε στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η Ανόρθωση άρχισε πιο δυνατά το δεύτερο ημίχρονο, και στο 5ο λεπτό της επανάληψης Κάλβου, Νούχου και Ιακοβένκο συνδυάστηκαν όμως ο Ουκρανός δεν κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Κάτι που έκανε πέντε λεπτά αργότερα, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαραγκού, ο Ιακοβένκο με προβολή ισοφάρισε το παιγνίδι πετυχαίνοντας και το πρώτο του, έστω και ανεπίσημο, τέρμα με τη φανέλα της Ανόρθωσης! Στο 60′ ο Αβραάμ αποτέλεσε την δεύτερη αλλαγή της Ανόρθωσης, με τον Κάλβο να περνάει έξω. Στο 62′, και πάλι ο Ουκρανός, μετά από σέντρα του Δημητρίου δεν κατάφερε με τακουνάκι να πετύχει το δεύτερό του προσωπικό τέρμα.

Στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα μας είχε την κατοχή και αρκετές επιθετικές προσπάθειες, ενώ η Ολλανδική ομάδα προσπαθούσε και πάλι να πετύχει κάτι το καλό βγαίνοντας στην κόντρα. Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο Μήτρου στη μετάδοσή του, η ομάδα μας δυσκολευόταν στην ανάπτυξή της καθώς οι παίχτες της Φέγενορντ πίεζαν συνεχώς και ψηλά. Περί τα τέλη του παιγνιδιού είχαμε και την τρίτη αλλαγή για την Ανόρθωση, με τον Οικονόμου να παίρνει τη θέση του Ντένις Τονούτσι. Στο 86′ ο Χρίστος Μαραγκός πέρασε εκτός και στη θέση του μπήκε ο Αδάμος Ανδρέου. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, η Ολλανδική ομάδα είχε δύο – τρεις ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα χωρίς όμως να τα καταφέρει. Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ