Δεν αγχώνεται

Μπορεί η πλειοψηφία του κόσμου και τα Μ.Μ.Ε να θεωρεί πως ο προγραμματισμός έχει καθυστερήσει, άποψη την οποία δεν ενστερνίζεται καθόλου ο υπεύθυνος ποδοσφαίρου της Ανόρθωσης Τεντ Φαν Λίουεν.

Όπως ανέφερε κατά την παρουσίαση του, σε χρονιές μουντιάλ η αγορά κινείται σε αργούς ρυθμούς. Οι καλοί ποδοσφαιριστές περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να βρουν ομάδα και ως εκ τούτου η ροή στο μεταγραφικό παζάρι κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Στην Ανόρθωση τα τελευταία χρόνια τελείωνε έγκαιρα ο μεταγραφικός σχεδιασμός, φέρναμε ποδοσφαιριστές στη δύση της καριέρας τους, τάζαμε αδρά λεφτά και δεν μπορούσαμε να τους πληρώσουμε στην ώρα τους. Παραδείγματος χάρη, ο Αλέξα ήρθε στην Ανόρθωση με ετήσια αμοιβή που ανερχόταν 200.000 ευρώ, συμβόλαιο που δεν έπαιρνε ούτε στα ντουζένια του, οπότε όταν του προσφέρθηκε και να ήθελε να το αρνηθεί δεν μπορούσε.

Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται πλέον στην ομάδα, ο στόχος του Φαν Λίουεν είναι να έρθουν νεαροί και φιλόδοξοι ποδοσφαιριστές, που να έχουν το ταλέντο, την ποιότητα και το κίνητρο για να προχωρήσουν στην καριέρα τους. Μόνο που για να τηρείς τα κριτήρια αυτά, δεν έχεις μέσα στις πρώτες επιλογές σου την Κύπρο. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν γεννήθηκε, με όνειρο να κάνει καριέρα στην Κύπρο. Έτσι με τη μεταγραφική περίοδο να οδεύει προς το τέλος της και αρκετούς ποδοσφαιριστές να μη βρίσκουν τα συμβόλαια που θέλουν, τότε αρκετοί θα κοιτάξουν και προς Κύπρο μεριά. Σε αυτό το γεγονός ποντάρει ο Φαν Λίουεν και για αυτό δεν σκοτίζεται με τη δυστοκία που επικρατεί τώρα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ