Ανόρθωση 1 – 1 ΑΕΚ: Δικαιούμασταν τη νίκη

Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το φιλικό παιγνίδι απέναντι στην ΑΕΚ στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Ο Αντρέ Πάους παρέταξε την Ανόρθωση με εντεκάδα “ανάγκης”, καθώς πέραν των μεταγραφών που ανακοινώθηκαν το Σάββατο, εκτός έμειναν οι Μάκος, Μαραγκός, Οικονόμου και Άντιτς. Παρ’ όλα αυτά, μια αρκετά νεανική Ανόρθωση άφησε υποσχέσεις για το μέλλον, καθώς στο παιγνίδι αγωνίστηκαν αρκετοί νεαροί οι οποίοι και τα πήγαν εξαίσια. Σίγουρα με τους νεοφερμένους τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Γενικά η ομάδα μας ήταν καλύτερη από την ΑΕΚ σε όλη τη διάρκεια του παιγνιδιού και κατάφερε να ισοφαρίσει λίγα λεπτά πριν το τέλος του παιγνιδιού με εκτέλεσι πέναλτι του Κάλβο.

Η εντεκάδα

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής παρουσιάστηκε με τον Γρηγόρη Μάκο ο οποίος παρουσίασε υποτροπή σε τραυματισμό που είχε στη χθεσινή προπόνηση και κρίθηκε σκόπιμο να μείνει εκτός αποστολής. Την αποστολή συμπλήρωσαν μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές και πιο συγκεκριμένα οι Βέγκα, Μακρής, Θεοδώρου και Λοϊζίδης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βαλβέρδ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σεράν Πόλο με τον Λαίφη, και στα δύο αμυντικά άκρα οι Νούχου και Δημητρίου, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Μαισουράντζε ήταν ο ανασταλτικός χαφ και μπροστά του οι Αμπουρχάνια και Ανδρέου. Στην κορυφή ο Ιακοβένκο, δεξιά του ο Κάλβο και αριστερά του ο Αβραάμ.

Πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό για τις δύο ομάδες, χωρίς κάποια ομάδα να επιβάλει τον ρυθμό της. Στη συνέχεια όμως η Ανόρθωση ανέβασε ρυθμούς και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, όμως ακόμη και έτσι δύσκολα καταφέρναμε να δημιουργήσουμε τελικές προσπάθειες. Ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής μας ήταν ο Ιακοβένκο ο οποίος τροφοδοτήθηκε αρκετά από τον άξονα και στις γρήγορες μας αντεπιθέσεις, και είχε ένα καλό σουτ με την μπάλα να καταλήγει έξω. Στις αντεπιθέσεις αγωνιζόμασταν αρκετά από τον άξονα ενώ στο οργανωμένο παιγνίδι παίζαμε πολύ από τα πλάγια, με την αριστερή γραμμή κυρίως να είναι αρκετά δραστήρια. Η ΑΕΚ αγωνιζόταν περισσότερο με σέντρες, αρκετές εκ των οποίων εξουδετέρωσε ο πολύ καλός στο ψηλό παιγνίδι Λαίφης. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αρκετά κλεψίματα στο δικό μας μισό τα οποία κατέληγαν σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις, όμως την ίδια ώρα είχαμε μερικές πολύ αργές επιστροφές που δεν στοίχησαν. Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο ασκήσαμε ακόμη περισσότερη πίεση στην ομάδα της ΑΕΚ η οποία είχε παθητικό ρόλο, με τους ποδοσφαιριστές μας να παίζουν συνεχώς με τη μπάλα κάτω και να προσπαθούν να βρουν κενούς διαδρόμους. Μία κάθετη στον Αβραάμ που έφευγε μόνος του μαζί με τον Ιακοβένκο ανακόπηκε ως οφσάιντ, που μπορεί να μην ήταν και έτσι η ομά μας να στερήθηκε ένα σίγουρο τέρμα.

Δεύτερο ημίχρονο

Με μία αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας, με τον Βέγκα να παίρνει τη θέση του Βαλβέρδ. Στο δεύτερο κιόλας λεπτό η ΑΕΚ βρήκε την πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, με σουτ του Κούλλη Παύλου να πηγαίνει έξω. Η ομάδα μας φάνηκε να είναι πιο κουρασμένη στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως την ομάδα της ΑΕΚ, μέχρι το 60 του αγώνα, να έχει την υπεροχή. Ήταν ένα πιο άναρχο παιγνίδι με σκληρά τάκλιν κυρίως από πλευράς ΑΕΚ. Η Ανόρθωση συνέχισε με τη μπάλα κάτω και είχε κάποιους πολύ ωραίους συνδυασμούς χωρίς να μπορεί όμως να κάνει το κάτι παραπάνω. Σε ένα από αυτούς τους συνδυασμούς, στο 62′, η ομάδα μας είχε την καλύτερη της ευκαιρία όταν μετά από κάθετη του Αβραάμ στον Νούχου, ο Γκανέζος έβγαλε εξαιρετική σέντρα στον Αμπουρχάνια ο οποίος όμως αστόχησε με το κεφάλι από πλεονεκτικότατη θέση. Στο 65′ ο Λοιζίδης πήρε τη θέση του Νούχου ενώ 7 λεπτά αργότερα ο  Μακρής πήρε τη θέση του Αβραάμ. Ήταν όμως η ΑΕΚ που πέτυχε το τέρμα στο 67′, μετά από εξαιρετικό σουτ του Τόμας έξω από την περιοχή. Ένα τέρμα κόντρα στη ροή του αγώνα και στην απόδοση των δύο ομάδων. Αμέσως μετά ακόμη μία εξαιρετική συνεργασία της ομάδας έφερε τον Ανδρέου σε πλεονεκτική θέση όμως το σουτ του πέρασε λίγο έξω. Στο 77′ ο Θεοδώρου πήρε τη θέση του Αδάμου Ανδρέου ο οποίος καταχειροκροτήθηκε. Στο 89′ η ομάδα μας κέρδισε πέναλτι όταν ο Μακρής τραβήχθηκε στην περιοχή από τον Καταλά μετά από εξαιρετική μπαλιά του Μαϊσουραντζε. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Τόνι Κάλβο ο οποίος πέτυχε την ισοφάριση για την ομάδα μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ