Οι πειραματισμοί Πάους

Το χθεσινό φιλικό απέναντι στην Αμαθούς Άγιου Τύχωνα (3-0), δεν πραγματοποιήθηκε για να τεστάρει δυνάμεις ο Ολλανδός προπονητής αφού πρόκειται για ομάδα χαμηλής δυναμικότητας, αλλά για να δει στην πράξη κάποια πράγματα που είχε στο μυαλό του όσον αφορά τον σχηματισμό της ομάδας.

Για αυτό το λόγο εξάλλου είδαμε πολλούς ποδοσφαιστές να αγωνίζονται σε διάφορες θέσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το φετινό ρόστερ αναμένεται να είναι μικρότερο από άλλες χρονιές, και έτσι ο Ολλανδός τεχνικός προσπαθεί με τους παίχτες που έχει στη διάθεσή του, να έχει μία μεγαλύτερη “γκάμα” επιλογών για συστήματα και θέσεις ποδοσφαιριστών.

Αυτός που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στη νέα θέση που αγωνίστηκε ήταν ο Λαίφης. Ο Κύπριος νεαρός ήταν ο κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης της ομάδας, αγωνιζόμενος πλάι πλάι στον Αμπουρχάνια στο χώρο της μεσαίας γραμμής, μπροστά από τον Μαισουράντζε. Ο Λαίφης έδειξε ότι μπορεί να αγωνιστεί στη θέση, και έχει τα αγωνιστικά στοιχεία για αυτό. Έξυπνες τοποθετήσεις, δύναμη, ύψος, εξαιρετική πάσα, καλά μαρκαρίσματα. Ήταν λες και αγωνίστηκε πολλές φορές στη θέση αυτή και πραγματικά δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη αν τον βλέπαμε στα χαφ ακόμη και σε επίσημα παιγνίδια.

Επίσης, είδαμε τους Κάλβο και Αβραάμ να αλλάζουν θέσεις στα επιθετικά άκρα και να αγωνίζονται με αντίθετο πόδι. Κατά τη διάρκεια του παιγνιδιού οι δύο τους άλλαζαν άκρο, όπως την περισσότερη ώρα, κατά το πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκαν μαζί, αγωνίστηκαν με αντίθετα πόδια.

Είδαμε επίσης τον Ζαχαρία Θεοδώρου να αγωνίζεται στο δεξί αμυντικό άκρο και τον Λοιζίδι στο αριστερό επιθετικό άκρο, και μετά από λίγο να αλλάζουν οι ρόλοι. Ο Θεοδώρου πήγε στο αριστερό άκρο όμως είχε εντολές να συγκλίνει προς τον άξονα με τον Νούχου να ανεβαίνει συνεχώς στο αριστερό επιθετικό μισό. Φυσικά ήταν ένα παιγνίδι με αντίπαλο ομάδα χαμηλής δυναμικότητας όπως είπαμε και σε επίσημα παιγνίδια οι κούρσες των ακραίων μπακ θα είναι σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς.

Όσον αφορά τον επιθετικό κορυφής, εκεί ξεκίνησε ο Αδάμος Ανδρέου ενώ στη συνέχεια με την έξοδό του στο δεύτερο ημίχρονο, αγωνίζονταν Μακρής και Αμπουρχάνια αλλάζοντας συνεχώς θέσεις, δηλαδή του επιθετικού κορυφής και του επιτελικού χαφ. Είναι κάτι που προσέξαμε και στο φιλικό με τη Νέα Σαλαμίνα, δηλαδή επιτελικός χαφ και επιθετικός κορυφής να αλλάζουν συνεχώς θέσεις και είναι κάτι που αναμένεται να δούμε και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ