Και καλά, και άσχημα…

Η πρώτη ανάγνωση της σημερινής κλήρωσης για το πρωτάθλημα της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, αφήνει μία… παράξενη αίσθηση στον κόσμο της ομάδας, καθώς στις πρώτες έξι αγωνιστικές έχουμε να δώσουμε… πέντε ντέρμπι! Σίγουρα, για μία ομάδα που χτίζεται και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος δεν θα έχει άλλα επίσημα παιγνίδια στα πόδια της, η κλήρωση αυτή δεν ήταν και ότι το καλύτερο. ‘Ομως εκτός τα αρνητικών, υπάρχουν και κάποια θετικά από τη σημερινή κλήρωση. Ας κάνουμε λοιπόν μία καλύτερη ανάγνωση των πρώτων αγωνιστικών του νέου πρωταθλήματος:

Θετικά:

– Μπορεί να μην δώσουμε άλλα επίσημα παιγνίδια πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς είμαστε εκτός Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, όμως αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες που θα μας βρουν μπροστά τους δεν μπορούν να γνωρίζουν εις βάθος την ομάδα μας και τις δυνατότητές της. Πάντα ο παράγοντας έκπληξη σε τέτοιες καταστάσεις ευνοεί την ομάδα – μυστήριο, και σε αυτή την περίπτωση την Ανόρθωση.

– Από τα πέντε ντέρμπι που θα δώσουμε, τα τέσσερα αφορούν ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη, δηλαδή ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, Ερμή και Ομόνοια. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μας θα παρουσιαστεί πιο φρέσκια σε σχέση με τους αντιπάλους που θα έχουν ήδη παιγνίδια στα πόδια τους, ενώ ενδέχεται κάποιες από αυτές τις ομάδες να συνεχίζουν ήδη στην Ευρώπη τότε κάτι που σημαίνει καταπόνηση και ενδιάμεσα των αγωνιστικών του Παγκύπριου πρωταθλήματος.

– Η φετινή Ανόρθωση θα είναι μία νέα ομάδα. Μπορεί το πρόγραμμα να είναι πολύ δύσκολο τις πρώτες αγωνιστικές, όμως στην περίπτωση που η συγκομιδή βαθμών είναι αρκετά καλή σε αυτούς τους αγώνες, τότε θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ψυχολογία της ομάδας για τα παιγνίδια που ακολουθούν.

– Επίσης, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, στα παιγνίδια με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, τα πέταλα των οργανωμένων οπαδών των Λευκωσιάτικων ομάδων θα είναι κλειστά λόγω τιμωρίας που κουβαλούν από πέρσι, ενώ το παιγνίδι με την ΑΕΛ στο Τσίρειο θα είναι κεκλεισμένων λόγω τιμωρίας της Λεμεσιανής ομάδας.

Αρνητικά:

– Η Ανόρθωση που εκτός των φιλικών, δεν θα έχει δώσει άλλα παιγνίδια, καλείται να αντεπεξέλθει αυτού του δύσκολου προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνουμε από την αρχή στα δύσκολα χωρίς η ομάδα να έχει τον απαραίτητο χρόνο να δέσει. Ένα θεωρητικό ευκολότερο πρόγραμμα θα μας έδινε την ευκαιρία να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι στα ντέρμπι που θα ακολουθούσαν.

– Στα θετικά αναφέραμε ότι αν η συγκομιδή βαθμών σε αυτούς τους αγώνες είναι καλή, θα μας δώσει καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια. Αν όμως η συγκομιδή είναι άσχημη, τότε θα έχουμε το ακριβώς αντίθετο.

– Οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε θα έχουν περισσότερα παιγνίδια στα πόδια τους, λόγω Ευρώπης, κάτι που σημαίνει περισσότερη κούραση. Όμως την ίδια ώρα, περισσότερα παιγνίδια σημαίνει και πιο έτοιμες ομάδες, με περισσότερη ομοιογένεια σε σχέση με τη δική μας ομάδα. Λόγω του ότι θα είναι ακόμη αρχές του πρωταθλήματος, δεν ξέρουμε για αυτές τις ομάδες που τα καταλήξει περισσότερο η ζυγαριά, δηλαδή στην περισσότερη κούραση ή στην μεγαλύτερη ετοιμότητα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ