Για γερά νεύρα και… στομάχια

[dropcap size=big]Μ[/dropcap]ια κλήρωση με βαρυφορτωμένο πρόγραμμα στο πρώτο μισό του κάθε αγωνιστικού γύρου, ήταν το αποτέλεσμα της κλήρωσης για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Η Ανόρθωση καλείται να εκστρατεύσει δύο φορές στην Λευκωσία και μία στην Λεμεσό στις πρώτες έξι αγωνιστικές, ενώ ενδιάμεσα θα αντιμετωπίσει Ερμή και ΑΕΚ σε δύο παιχνίδια με τις δικές του ιδιαιτερότητες. Τα ντέρμπι δεν έλειψαν ούτε από την περσινή έναρξη του μαραθωνίου όταν κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε εντός έδρας Ομόνοια και Απόλλωνα στις πρώτες αγωνιστικές, με ισάριθμα θετικά αποτελέσματα.

Πρώτος γύρος

Αναμφίβολα ο φετινός Αύγουστος θα είναι από τους πιο καυτούς των τελευταίων ετών μιας και θα κληθούμε να αγωνιστούμε δις στο στάδιο της πρωτεύουσας, με το οποίο θα ξεμπερδέψουμε νωρίς-νωρίς τουλάχιστον για την κανονική περίοδο. Έξι από τους έντεκα αγώνες της πρώτης στροφής θα διεξαχθούν μακριά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος», στο οποίο θα έχουμε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια απέναντι στους νεοφώτιστους Αγία Νάπα και Οθέλλο, ενώ το παζλ θα συμπληρώσουν ομάδες ποικίλης δυναμικότητας όπως οι Εθνικός, Σαλάμινα, ΑΕΚ και Απόλλωνα. Δύο φορές θα φιλοξενηθούμε στο γειτονικό «Αμμόχωστος-Επιστροφή», ενώ θα αναγκαστούμε να υπομένουμε την ταλαιπωρία που λέγεται «Μακάρειο Στάδιο» για άλλη μια χρονιά.

Δεύτερος γύρος

Οι ρόλοι αντιστρέφονται ως είθισται στο δεύτερο μισό με την Ανόρθωση να φιλοξενεί τέσσερα δυνατά έδρας παιχνίδια απέναντι σε ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ερμή και ΑΕΛ στις πρώτες έξι στροφές. Η επίσκεψη στο «Τάσος Μάρκου» δεν λείπει από τη φετινή ατζέντα παρά τον υποβιβασμό της ΕΝΠ, μιας και εκεί θα αγωνίζεται η Αγία Νάπα, ενώ χάρης στην φιλοξενία του Οθέλλου, θα δώσουμε τρείς κατά σειρά αγώνες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στα τέλη Ιανουαρίου του 2015. Ο επίλογος της κανονικής περιόδου θα γραφεί στο «Τσίρειο» απέναντι στον Απόλλωνα.

Όλα στο μυαλό

Ήδη κάποιες δυσοίωνες προβλέψεις έχουν προλάβει να εμφανιστούν όσον αφορά το πιο απαιτητικό ξεκίνημα πρωταθλήματος των τελευταίων χρόνων, ωστόσο το νόμισμα έχει δύο όψεις. Η απλοϊκή προσέγγιση ότι αργά ή γρήγορα θα αγωνιστούμε με όλες τις ομάδες δεν χωράει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, μιας και παιχνίδι-με-παιχνίδι κτίζεται αυτοπεποίθηση, ενώ είναι σημαντικό τα παιχνίδια έξι βαθμών να γίνουν σε περίοδο αγωνιστικής ύφεσης.

Από τη μια, η νεανική φετινή Ανόρθωση θα χρειαστεί οπωσδήποτε κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να αφομοιώσει ο κάθε ποδοσφαιριστής τον τρόπο παιχνιδιού των συμποδοσφαιριστών του. Το γεγονός ότι οι απαιτήσεις των πρώτων αγωνιστικών είναι υψηλές, σαφώς επηρεάζει αρνητικά το «χρονικό παράθυρο» που χρειάζεται για να επιτευχθεί η ομοιογένεια.

Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ούτε την αγωνιστική κατάσταση, ούτε την ποιότητα της κάθε ομάδας από τώρα, επομένως το να μπούμε στη διαδικασία να προτιμούμε ένα πιο αδύνατο αντίπαλο, δεν είναι λογικό. Η πλειοψηφία των αντιπάλων μας στις πρώτες στροφές του πρωταθλήματος θα έχει Ευρωπαϊκές εμπειρίες και το γεγονός αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Άλλωστε σαν Ανορθωσιάτες ξέρουμε πολύ καλά τα δεδομένα που δημιουργούνται μετά από μια Ευρωπαϊκή αποτυχία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ