Ένα Ρίκκυ και ένα Λίζιο!

Το 2010 ήταν η πρώτη (και η μόνη) χρονιά οικονομικής περισυλλογής μετά τα γεγονότα του 2008. Φέτος, αναγκαστικά και μη θα κινηθούμε λιτά στη μεταγραφική περίοδο, κυρίως με παίχτες νεαρούς, φθηνούς, αλλά την ίδια ώρα και ποιοτικούς με περιθώρια μεταπώλησης σε ψηλά ποσά. Το 2010 λοιπόν, έρχονταν στην ομάδα δύο νεαροί ποδοσφαιριστές, άγνωστοι για το Κυπριακό κοινό, αλλά όπως απέδειξαν στη συνέχεια, με εντυπωσιακή ποιότητα.

Ρικάρντο Λαβόρδε και Νταμιάν Λίζιο ήταν τότε το μέλλον της ομάδας, οι δύο ποδοσφαιριστές που με την ποιότητά τους θα οδηγούσαν ξανά την Ανόρθωση στους τίτλους. Δυστυχώς ο ερασιτεχνισμός που μας διακρίνει τα τελευταία χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα να… αφήσουμε τον Λίζιο να φύγει, ενώ ο τότε προπονητής Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς είχε απαιτήσει να διώξουμε τον Λαβόρδε!

Ευτυχώς, μόνο το ένα από τα δύο εγκλήματα πράξαμε και ο Λαβόρδε παρέμεινε στην ομάδα, της οποίας ήταν ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα σε κάποιο τίτλο. Το περασμένο καλοκαίρι πωλήθηκε στη Ρωσία για 1,2 εκατ. Ευρώ.

Για φέτος λοιπόν, ο Φαν Λέουβεν καλείται να βρει τέτοιες περιπτώσεις. Ποδοσφαιριστές που διψούν για ποδόσφαιρο, που να είναι ποιοτικοί, και που μπορούν να πωληθούν στο μέλλον σε καλύτερα πρωταθλήματα ώστε να αποκομίσουμε σημαντικά ποσά που θα βοηθήσουν τα άδεια ταμεία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ