Ανόρθωση 3 – 0 Αμαθούς Αγίου Τύχωνα: Νίκη εν μέσω πειραματισμών

Νικηφόρο ήταν το δεύτερο χρονικά φιλικό της Ανόρθωσης απέναντι στην Αμαθούς Αγίου Τύχωνα, με την ομάδα μας να επικρατεί 3-0. Σαφέστατα η δυναμικότητα του αντιπάλου, όσο και το χρονικό σημείο που διεξήχθηκε το φιλικό δεν προσφέρονται για ιδιαίτερα συμπεράσματα, ωστόσο ήταν η δεύτερη ευκαιρία για αποφόρτιση των ποδοσφαιριστών από τις συνεχόμενες προπονήσεις.

Από πλευράς προπονητή, ο Πάους δεν έχασε την ευκαιρία να πειραματιστεί τοποθετώντας τους ακραίους επιθετικούς (Κάλβο-Αβραάμ) σε αντίθετες πλευρές βάση του «καλού» τους ποδιού, τους οποίους και αντάλλαξε μετά την παρέλευση των πρώτων 25 λεπτών. Αμπουχαρνία κατά πρώτο λόγο και Λαϊφης κατά δεύτερο, αποτέλεσαν τους κινητήριους μοχλούς, την ίδια ώρα που ο Νούχου επιβεβαίωσε για δεύτερο φιλικό ότι αποτελεί έναν ιδιαίτερα επιθετικογενή ακραίο αμυντικό με πολλά ανεβάσματα.

Πρώτο ημίχρονο

Ο Άντρε Πάους ανακάτεψε την τράπουλα επιλέγοντας τον Τέκια κάτω από τα δοκάρια, τους Νούχου και Δημητρίου στα άκρα της άμυνας και τον Τονούτσι ως παρτενέρ του Σεράν Πόλο. Στην μεσαία γραμμή οι Λαϊφης και Μαϊσουράτζε ήταν επιφορτισμένοι με ανασταλτικά καθήκοντα, ενώ ο Αμπουχαρνία διατήρησε τον ελεύθερο του ρόλο ως επιτελικός μέσος. Στο δεξί άκρο της επίθεσης κινήθηκε ο Αβραάμ, στο αριστερό ο Κάλβο, ενώ άλλη μια παρουσία στην κορυφή της επίθεσης είχε ο Ανδρέου.

Η υπεροχή της Ανόρθωσης καρποφόρησε στο 37ο λεπτό με τον Ιταλό Τονούτσι να πετυχαίνει ένα σχετικά εύκολο γκολ εκμεταλλευόμενος ασταθή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τόνι Κάλβο. Λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Μάρκο Άντιτς καθαρά για λόγους προστασίας του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

Δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Ολλανδός προπονητής πραγματοποίησε μαζεμένες αλλαγές με τον Κωνσταντίνου κάτω από τα δοκάρια, τον Θεοδώρου να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Οικονόμου να αποτελεί τον παρτενέρ του Άντιτς στο κέντρο της άμυνας Στην μεσαία γραμμή θέση διατήρησε μόνο ο Αμπουχαρνία έχοντας κάλυψη από τους Μάκο και Μαραγκό, ενώ στην επίθεση ο Λοϊζίδης πήρε θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Καλές φάσεις ήρθαν από τα πόδια των Αβραάμ, Μαραγκού και Αμπουχαρνία, ενώ οι εσωτερικές αλλαγές συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον τελευταίο να αγωνίζεται σαν επιθετικός και τον Μακρή να μετακινείται στα άκρα της επίθεσης.

Με την πάροδο του χρόνου ο Λοϊζίδης επανήλθε στην άμυνα και ο Θεοδώρου προωθήθηκε στην μεσαία γραμμή, από όπου διαμόρφωσε στο 75ο λεπτό το 2-0 με μακρινό σουτ και αφού προηγήθηκε ωραία ενέργεια του Μακρή. Το χορό των τερμάτων έκλεισε στο 85ο λεπτό ο Χρίστος Μαραγκός με ελιγμό στην αντίπαλη περιοχή από την δεξιά πλευρά και πλάσε διαμορφώνοντας το 3-0.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ