Αυτά παθαίνεις όταν βιάζεσαι…

Πριν μερικές ημέρες γράψαμε ένα άρθρο για τα ποσά που θα πάρουμε από τα τηλεοπτικά δικαιώματα την περίοδο 2016-2019, συγκρίνοντάς τα με τα ποσά που παίρνουν οι άλλες ομάδες. Όπως φάνηκε, η Ανόρθωση παίρνει σημαντικά μικρότερα ποσά από αυτά που παίρνουν ή θα πάρουν ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Απόλλωνας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που συμφωνήσαμε με την ΚΟΠ tv για το γελοίο ποσό του 1,1 εκ. Ευρώ το χρόνο!

Σήμερα, έρχεται η Primetel και μας προσφέρει για τη διετία 2014-2016, ένα ποσό που κυμαίνεται περίπου στα 1,2 εκ με 1,3 εκ. Ευρώ το χρόνο μέχρι να μπει σε εφαρμογή η συμφωνία με την ΚΟΠ tv, «εξαγοράζοντας» έτσι τα δύο χρόνια που μας απομένουν με την LTV η οποία έχει μέχρι το 2016 τα τηλεοπτικά μας δικαιώματα.

Εδώ φαίνεται η βεβιασμένη κίνηση που κάναμε σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ανόρθωσης. Αν αυτή τη στιγμή δεν είχαμε τη συμφωνία με την ΚΟΠ, τότε η Primetel, για παράδειγμα, θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερα ποσά από όσα προσφέρει για τα δύο χρόνια μέχρι το 2016, για την τριετία 16-19.

Το συμβόλαιο με την ΚΟΠ προνοεί όπως σε τρία χρόνια, πάρουμε συνολικά 3,3 εκατομμύρια Ευρώ. Με απλούς υπολογισμούς, ένα συμβόλαιο με άλλη πλατφόρμα όπως η Primetel, για την τριετία 16-19, θα μας έδινε 1,8 εκ. περισσότερα στην περίπτωση που το συμβόλαιο ήταν στο ύψος αυτού που παίρνει ο… Απόλλωνας (1,7 εκ. το χρόνο). Δεν υπολογίζουμε το πραγματικό αγοραστικό ποσό των δικαιωμάτων μας.

Άλλωστε, η Ανορθωσιάτικη αγορά είναι μία αγορά σε ολόκληρη την Κύπρο, σε όλες τις πόλεις, κάτι που έχει τη δική του σημαντική συμφωνία σε τέτοιου είδους deal. Όπως σας αναφέραμε και προ ημερών, υπάρχει ο τρόπος η ομάδα μας να βγει από το συμβόλαιο της ΚΟΠ tv και να διεκδικήσει κάτι το καλύτερο. Είμαστε όμως διατεθειμένοι να το κάνουμε;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ