Τα συμβόλαια που καίνε και η αναγκαιότητα για να ρυθμιστούν

Προβληματίζουν έντονα  τους ιθύνοντες της Ανόρθωσης, τα εναπομείναντα συμβόλαια από αυτά που κληρονόμησαν. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, το μισθολόγιο της φετινής περιόδου θα ανέλθει στα 2.6 εκατομμύρια ευρώ. Για να μπορέσεις να φτιάξεις ένα σύνολο ανταγωνιστικό και έτοιμο για όλα, θα πρέπει να υπάρχουν ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια. Τόσο σε μισθολογικό κομμάτι, όσο και σε χρόνο συμμετοχής έναντι αμοιβής. Δεν γίνεται ποδοσφαιριστής που λογίζεται αναπληρωματικός, να παίρνει πολύ περισσότερα από τον βασικό στην αντίστοιχη θέση. Εδώ είναι που χάνεται η ισορροπία στα αποδυτήρια και ξεκινούν τα προβλήματα.

Βραχνάς λοιπόν για την Ανόρθωση είναι τα συμβόλαια των Άντιτς, Βαλβέρδ, Μαραγκού, Σιέλη, Αβραάμ και Μάκου. Στην περίπτωση των Άντιτς και Βαλβέρδ, έγιναν συζητήσεις για να βρεθεί φόρμουλα για λύση της συνεργασίας. Στην έσχατη περίπτωση θα συμβιβαστούν με παραμονή των δύο με σαφώς μειωμένες απολαβές.

Ο Μαραγκός δεσμεύεται με συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά. Οι απολαβές του όμως και η συνολική του προσφορά τη χρονιά που μας πέρασε, κάθε άλλο παρά δικαιολογούν το ποσό που αναγράφεται στο συμβόλαιο του. Με τους Σιέλη και Αβραάμ, τα πράγματα είναι διαφορετικά, στους δύο ποδοσφαιριστές προτάθηκε καινούργιο συμβόλαιο για να επεκτείνουν κατά ένα χρόνο τη συνεργασία τους με το σύλλογο, με παράλληλη μείωση απολαβών. Οι δύο ποδοσφαιριστές επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν, κάτι το οποίο ενδέχεται να συμβεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο Μάκος αποτελεί αναγκαίο κρίκο στο πλάνο του Φαν Λίουεν, ο Ολλανδός εκτιμά αφάνταστα τα προσόντα του Έλληνα αμυντικού μέσου και ζήτησε την παραμονή του. Το συμβόλαιο του όμως είναι αρκετά μεγάλο και στην Ανόρθωση θα επιχειρήσουν να ζητήσουν από τον ποδοσφαιριστή, να δεχθεί μια μικρή μείωση στις απολαβές του η οποία θα μπορεί να καλυφθεί μέσα από μπόνους στόχων και συμμετοχών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ