Ο Αμπουρχάνια αποκλειστικά στο anorthosis24.net

Το anorthosis24.net σας παρουσιάζει αποκλειστικά το πρόσφατο απόκτημα της ομάδας μας, τον Γεωργιανό Γκιόρκι Αμπουρχάνια εν συντομία «Άμπου», στην πρώτη του συνέντευξη αφότου απέστειλε υπογεγραμμένο συμβόλαιο με την ομάδα μας.

Άμπου χαίρεται και σε καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένεια της Ανόρθωσης.
Ευχαριστώ, είμαι πολύ χαρούμενος που θα γίνω μέλος αυτού του μεγάλου σωματείου.

Τι γνωρίζεις για την Ανόρθωση;
Πάντα μου άρεσε αυτή η ομάδα, η Ανόρθωση είναι ένα ιστορικό σωματείο και είχα δει όλους τους αγώνες της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπάρχει μια σύγχυση για την θέση που αγωνίζεσαι. Τι στιλ ποδοσφαιριστή είσαι; Σε ποια θέση αγωνίζεσαι και που σ΄ αρέσει να αγωνίζεσαι;
Αγωνίζομαι ως κεντρικός μέσος, μπορώ να αγωνιστώ σε όποια θέση του κέντρου έχει ανάγκη η ομάδα, αλλά η πιο άνετη θέση για μένα είναι αυτή του κεντρικού μέσου ή του επιθετικού μέσου.

Που αγωνίστηκες μέχρι σήμερα; Ποια τα όνειρα σου για το μέλλον;
Αγωνίστηκα στην Ντίλα Γκόρι, στην Μέταλλουργκ Ρουστάβι και στην Λοκομοτίβ Τυφλίδας αλλά τα όνειρα μου είναι να αγωνιστώ σε πολύ ψηλό επίπεδο. Το πλάνο μου για το μέλλον είναι να αγωνιστώ με την Ανόρθωση σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

gio

Διαβάσαμε ότι είχες προτάσεις και από άλλες ομάδες. Πως και επέλεξες την Ανόρθωση. Είχε καθοριστικό ρόλο η παρουσία του τετ Φαν Λίουεν για την επιλογή σου;
Ναι είχα αρκετές προτάσεις από ομάδες της Ευρώπης και της Ρωσίας αλλά θέλω να αγωνίζομαι. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους ήταν η παρουσία του κυρίου Λίουεν αλλά και ο κόσμος της Ανόρθωσης. Όταν δέχθηκα την πρόταση από τον κ.Φραντζέσκο αμέσως απέρριψα τις άλλες ομάδες, διότι στην Κύπρο είναι πολύ καλές οι συνθήκες για ένα ποδοσφαιριστή και γενικά είμαι ευχαριστημένος από την επιλογή μου.

Στο παρελθόν αγωνίστηκαν στην Ανόρθωση δυο θρύλοι του Γεωργιανού ποδοσφαίρου. Ο Τιμούρ Κετσπάγια και ο Γκιόρκι Κινκλάντζε. Πως νοιώθεις για αυτό; Νοιώθεις ότι αυτό ανεβάζει τις προσδοκίες των φιλάθλων;
Ο Τιμούρ Κετσπάγια ήταν ένας μεγάλος, ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής και τώρα ένας εξαιρετικός προπονητής. Ο Κιγκλάντζε είναι ο μεγάλος (ηλικιακά)μου φίλος και αυτός που με συμβούλευσε να έρθω στην Ανόρθωση. Ήταν ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε ποτέ η Γεωργία. Θα προσπαθήσω να κάνω τα πάντα για να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες των φιλάθλων της Ανόρθωσης. Αυτοί τώρα είναι η νέα μου οικογένεια.

Πότε έρχεσαι στην Κύπρο; Ανησυχείς για τις καιρικές συνθήκες στην Κύπρο;
Έρχομαι την 1η Ιουλίου. Γνωρίζω για τις ψηλές θερμοκρασίες αλλά είναι εντάξει.

Πριν να υπογράψεις με την Ανόρθωση, μίλησες με κάποιο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στην Κύπρο.
Ναι, μίλησα τα πάντα με τον Γκιόρκι Κιγκλάντζε.

Ποιο μήνυμα στέλνεις στον κόσμο;

Θα κάνω ότι μπορώ καλύτερο για να είναι χαρούμενος ο κόσμος της ομάδας.

Γκίορκι σε ευχαριστούμε.
Ευχαριστώ. Να είστε καλά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ