Οι λόγοι που φεύγουν

Μάρκο Άντιτς και Μάθιου Βαλβέρδε. Δύο ποδοσφαιριστές που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στην ομάδα, και με σημαντικές αυξομειώσεις στην απόδοσή τους, δεν υπολογίζονται από την τεχνική ηγεσία για τη νέα χρονιά. Η διοίκηση βρίσκεται σε συζήτηση μαζί τους για να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να αποδεσμευτούν, καθώς έχουν συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά.

Ήδη ο Φαν Λέουβεν μας «προετοίμασε» τουλάχιστον για την περίπτωση του Μάρκο Άντιτς. Όταν μας… ενημέρωνε τους λόγους που αποκτήσαμε τον Ράζακ Νούχου, ο Ολλανδός τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης είχε αναφέρει το εξής: «Όπως και ο Λαΐφης, πρέπει (ο Νούχου) να αναπτύξει κάποιες πτυχές, αλλά μόνο η εμπειρία μπορεί να βοηθήσει τους νεαρούς αμυντικούς να φτάσουν στο επόμενο επίπεδο. Και με τους δυο τους, η Ανόρθωσις έχει εξασφαλίσει αυτή την κρίσιμη θέση με νεαρούς ποδοσφαιριστές με μεγάλη προοπτική και αποφασιστικότητα. Όπως έχουμε στη δεξιά πλευρά, με τους Τζέισον Δημητρίου και Παναγιώτη Λοϊζίδη».

Η δήλωσή του αυτή ήταν αρκετά σαφής, καθώς δεν ανέφερε πουθενά τον Μάρκο Άντιτς, ο οποίος αγωνίζεται και στα δύο άκρα. Ο Σέρβος μπορεί να είχε και τα (πολύ) καλά παιγνίδια του, όμως η σταθερότητα του έλειπε ενώ από λάθη δικά του προήλθαν και αρκετά τέρματα αντιπάλων. Ήδη, από τη φετινή χρονιά ο αριθμός των ξένων/κοινοτικών που δικαιούνται στα Κυπριακά σωματεία πέφτει από τους 17 στους 15, και το να σπαταλάς τρεις θέσεις για τους ακραίους αμυντικούς είναι πολυτέλεια που δεν έχουμε, ούτε οικονομικά, ούτε αγωνιστικά/ποσοτικά. Και λέμε τρεις θέσεις, καθώς εκτός από τον Νούχου, και ο Τζέισον Δημητρίου καταλαμβάνει θέση κοινοτικού.

Κάτι παρόμοιο μπορούμε να πούμε και για τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Μάθιου Βαλβέρδε πριν τον τραυματισμό του την ποδοσφαιρική περίοδο 2012 – 2013, είχε πολύ καλές εμφανίσεις. Από την επάνοδό του από τον τραυματισμό, δεν ήταν ξανά ο ίδιος τερματοφύλακας που συνηθίσαμε. Βασικός τερματοφύλακας της ομάδας θα είναι ο Μάριο Βέγκα, ενώ από πίσω του βρίσκεται ο Τέκια ο οποίος θα αγωνίζεται ως γηγενής και όχι ως ξένος/κοινοτικός. Στους 15 ξένους/κοινοτικούς, είναι έγκλημα το να σπαταλούνται δύο θέσεις για τερματοφύλακες.

Όπως αναφέραμε, οι δύο είναι εκτός πλάνων, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή για την αποδέσμευσή τους, καθώς αξιώνουν περισσότερα από δύο μηνιάτικα μισθούς για να συναινέσουν. Οι λόγοι που δεν υπολογίζονται δεν είναι μόνο αγωνιστικοί, αλλά (κυρίως) οικονομικοί. Οι μισθοί των δύο ξεπερνούν κάθε χρόνο τις 300 χιλιάδες Ευρώ (συνολικά), χρήματα που ο Φαν Λέουβεν μπορεί να χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες της ομάδας σε άλλες θέσεις. Άλλωστε όπως και ο ίδιος είπε, με τους Νούχου-Λαίφη από τα αριστερά, και Τζέισον-Λοιζίδη από τα δεξιά, οι θέσεις των ακραίων αμυντικών είναι «καπαρωμένες». Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τη θέση του τερματοφύλακα με Βέιγκα-Τέκια και Κωνσταντίνου. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν ουσιαστικά εξελίξεις στις υποθέσεις των δύο ποδοσφαιριστών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ