Ερωτηματικά για τους πολυθεσίτες

Και ενώ ο προγραμματισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, προκύπτουν ερωτήματα όσον αφορά τις θέσεις στις οποίες υπολογίζονται συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να χαρακτηριστούν πολυθεσίτες. Σε χθεσινό άρθρο έχουμε ήδη αναφερθεί στο κεφάλαιο «Γκονζάλο Γκαρσία», o οποίος αν και εφόσον παραμείνει, θα πρέπει να προσδιοριστεί αν υπολογίζεται στην μεσαία γραμμή ή στην επιθετική.

Από εκεί και πέρα υπάρχει η περίπτωση του Βαλεντίνου Σιέλη ο οποίος την προ-πέρσινη χρονιά αγωνίστηκε ως αριστερός ακραίος αμυντικός, πέρσι ως κεντρικός αμυντικός ενώ στο πρόσφατο παρελθόν ως αμυντικός μέσος. Με τα δείγματα γραφής που έχουμε παρακολουθήσει, ενδεχομένως ο Βαλεντίνος να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα ως κεντρικός αμυντικός έχοντας δίπλα του έναν έμπειρο παρτενέρ που να «τιθασεύει» τον ενθουσιασμό που συχνά του στοιχίζει.

Ένας άλλος αριστεροπόδαρος, ο Ανδρέας Αβραάμ, αποκτήθηκε για να δώσει λύσεις στο αριστερό άκρο της άμυνας ωστόσο τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του τα έκανε ως ακραίος επιθετικός. Ιδιαίτερα για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή έχει χυθεί αρκετό μελάνι με τις απόψεις να συγκλίνουν ότι τα προσόντα του παραπέμπουν περισσότερο σε επιθετικογενή παρά αμυντικογενή ποδοσφαιριστή.

Ο Μάρκο Άντιτς μπαίνει και αυτός στη συζήτηση μιας και διατηρεί συμβόλαιο και τη νέα χρονιά, με τον Σέρβο να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της αμυντικής γραμμής κατά την τριετή του θητεία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Με τον υπερπληθισμό στα άκρα της άμυνας που δημιουργήθηκε με την προώθηση των Λαϊφη και Λοϊζίδη, θεωρείται πιο ορθολογικό να δώσει λύσεις στο κέντρο της άμυνας όπου παρατηρείται λειψανδρία. Είναι μια θέση στην οποία είχε και τις καλές (πρεμιέρα με Ομόνοια) και τις κακές του εμφανίσεις (αυλαία με Απόλλωνα).

Τέλος υπάρχει και η περίπτωση του Γρηγόρη Μάκου ο οποίος είχε αξιόλογες εμφανίσεις αγωνιζόμενος ως κεντρικός αμυντικός, αν και η φυσική του θέση είναι αυτή του αμυντικού μέσου. Ιδιαίτερα στον πρώτο αγώνα της χρονιάς απέναντι στην Ομόνοια, ο Ελλαδίτης είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση δημιουργώντας από τότε σχόλια ως προς τη θέση που του πάει καλύτερα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ