Δεν είναι μαθηματικά, αλλά χημεία

Οι ποδοσφαιρικές διακοπές τελειώνουν από μέρα σε μέρα. Αυτή την εβδομάδα έπονται εξελίξεις και σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να μιλάμε και πάλι για ποδόσφαιρο. Μέχρι τώρα, μιλούσαμε για όλα τ΄ άλλα εκτός απ΄ αυτό. Όλοι μας και όλοι σας γίναμε τεχνικοί διευθυντές, γίναμε λογιστές, γίναμε πρόεδροι, γίναμε προπονητές. Ο Ιούνιος γενικώς έτσι είναι, ελλείψει ποδοσφαιρικής επικαιρότητας. Από εδώ και στο εξής, λογικά θα επιστρέψουμε στους πραγματικούς μας ρόλους. Καταγραφείς της πραγματικότητας οι μεν, παρατηρητές (έστω και με άποψη) οι δε. Γενικώς είναι καλύτερο να ασχολείσαι με αυτά, που βλέπεις ή έστω γνωρίζεις, παρά με όσα φαντάζεσαι ή απλά πιστεύεις. Δεδομένο είναι λοιπόν, ότι η Ανόρθωση δεν έχει το ίδιο υλικό της περσινής αποτυχημένης χρονιάς, αλλά θα έχει -ελπίζουμε- σαφώς καλύτερο. Την ώρα, που μιλάμε, δύο είναι τα ερωτηματικά για τη νέα σεζόν.

Το πρώτο, είναι ο προπονητής και το αν ο Πάους, θα καταφέρει να αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό το υλικό, που έχει στη διάθεσή του. Ο Λέουβεν τον επέλεξε με κάποια κριτήρια κι αφού μίλησε μαζί του. Το αν ο Πάους θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς.

Το δεύτερο, σχετίζεται με το οικονομικό. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Το κόστος αυτής της ομάδας μειώθηκε, ενώ τα έσοδα συρρικνώθηκαν, λόγω της γενικότερης κατάστασης. Αν η Ανόρθωση βρει τρόπο να συνδυάσει καλή πορεία με χαμηλό προϋπολογισμό ούτε αυτό το γνωρίζουμε.

Ξέρω ότι πολλοί μπορεί να βλέπετε την καταστροφή και το τέλος του κόσμου να έρχονται, αλλά εξετάστε και το ενδεχόμενο να κάνετε λάθος. Ξέρω ότι ο κόσμος έχει ανέκαθεν την τάση να ταυτίζει τον σύλλογο μας με κάτι παραπάνω από μια ποδοσφαιρική ομάδα και συμφωνώ, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το συναίσθημα του κόσμου, δεν είναι η ψυχολογία κόσμου. Είναι κι η λογική.

Τέλος, θα ήταν καλό να σταματήσουμε την μουρμούρα. Η μουρμούρα του σημερινού Ανορθωσιάτη έχει καταλήξει σε κακόπιστη κριτική, κάτι που στην παρούσα φάση θα ζημιώσει ανεπανόρθωτα την ομάδα. Καλό θα ήταν να σταθούμε όλοι δίπλα στην ομάδα, μπροστάρηδες στο νέο της ξεκίνημα, και ο Φοίνικας είναι έτοιμος να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και κάτι καλό ετοιμάζετε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ