Μεγαλύτερη ντροπή η έλλειψη ποδοσφαιρικής παιδείας

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Ας ηρεμήσουμε λίγο. Τι σημασία έχει αν φάγαμε 8 ή αν τρώγαμε 4,5,6 και ούτω κάθε εξής. Δεν ντροπιαστήκαμε από αυτή την ήττα αλλά από την προηγούμενη πορεία μας, την γεμάτη συνεχόμενες ήττες, την έλλειψη πάθους από τους περισσότερους ποδοσφαιριστές.

Ας κάνουμε όμως μια ανασκόπηση της χρονιάς. Ξεχνούμε την Γκέφλε και πάμε στην αρχή που έκανε η ομάδα με τον Ζόρζε Κόστα. 2 συνεχόμενες νίκες σε μεγάλα παιχνίδια έδειξαν ότι η ομάδα μπορούσε να αξιώσει κάτι καλό φέτος, όχι κατ’ ανάγκη  το πρωτάθλημα αλλά αν μην τι άλλο να είναι εκεί, πρωταγωνίστρια.Στην πορεία η ομάδα έδειξε ότι κάτι της έλειπε για να κάνει αυτό το κάτι παραπάνω.

Όμως ήταν ακόμα εκεί. Και όμως όλοι πήγαν να φάνε τον προπονητή , αυτός πάντα φταίει. Δεν φταίει κανένας παίκτης ποτέ..Και μετά την παραίτηση του τι έγινε?? Τι πιστεύαμε ότι θα γίνει…ότι η ομάδα ξαφνικά θα γινόταν υπερομάδα και θα τους κέρδιζε όλους. Και φτάνουμε σε ένα κομβικό σημείο με τον Αρσεν Μιχαήλοβιτς προπονητή όπου ενώ ήμασταν κοντά στην κορυφή χάσαμε 2-1 στο Αντώνης Παπαδόπουλος από τον ΑΠΟΕΛ, ένα παιχνίδι που δεν μας άξιζε η ήττα και το αμέσως επόμενο παιχνίδι ήρθε η τεσσάρα από το Παραλίμνι.

Εκεί ήταν το κομβικό σημείο..γιατί αν ήμασταν πιο προσεκτικοί σε εκείνη την φάση του πρωταθλήματος, αν δεν εκδιωκόταν σαν αποτυχημένος ο Κόστα, αν δε διώχναμε κακήν κακώς Παβισεβιτς, Αλέξα τότε η ομάδα δεν θα είχε αυτά τα αρνητικά ρεκόρ σήμερα. Θα ήταν αξιόμαχη και πιστέψτε με, δεν θα μιλούσαμε για την οκτάδα, ούτε για τις 14 συνεχόμενες ήττες. Προσοχή θέλει, ποδοσφαιρική αντίληψη. Ο Κωστένογλου δεν φταίει σε τίποτα ο άνθρωπος αλλά του βγήκε το όνομα..τον πήρε παραμάζωμα όλος αυτός ο κυκεώνας που βύθισε την ομάδα στον βούρκο της ντροπής και της αναξιοπρέπειας.

Είναι αυτή ή στοιχειώδης έλλειψη ποδοσφαιρικής παιδεία που χαρακτηρίζει τους παράγοντες όχι μόνο της δικής μας ομάδας. Και η Ομόνοια έδιωξε τον Σαβέβσκι, έναν προπονητή που πέρυσι παρουσίασε την καλύτερη ομάδα τον δεύτερο γύρο. Βιάστηκαν, υπέκυψαν στις πιέσεις του πραγματογνώμονα κόσμου τους σάμπως και αυτός ξέρει καλύτερα. Έλλειψη ποδοσφαιρικής αντίληψης είναι και το να έχεις στο χέρι τον καλύτερο κύπριο κύπριο προπονητή που παρεμπιπτόντως έχει ποδοσφαιρική αντίληψη γιατί αυτός έκανε ομάδα την ΑΕΛ που διεκδικεί σήμερα το 2ο της πρωτάθλημα, και να τον διώχνεις ενώ ξέρεις ότι θα σου στήσει μια καλή ομάδα χωρίς πολλά λεφτά.

Αυτό μας παιδεύει, ή άγνοια, η έλλειψη ποδοσφαιρικής παιδείας, η έλλειψη αντίληψης, το να μην μπορείς να αφουγκράζεσαι, να οσμίζεσαι αυτά που έρχονται. Ας ηρεμήσουμε παιδιά, το 8-1 δεν είναι η μεγαλύτερη ντροπή μας, η έλλειψη ποδοσφαιρικής παιδείας είναι. Γιατί  , όπως είπε και ο Τιμούρ σε πρόσφατη συνέντευξη του, η ομάδα το 2008 είχε αναπτύξει μια τέτοια δυναμική ώστε σήμερα να μην είχε αντίπαλο…Και όμως τα καταφέραμε..τη διαλύσαμε.

Ιάκωβος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ