Και οι μάνατζερ το… βιολί τους

Το τέλος του πρωταθλήματος σημάνει την απευθείας έναρξη της μεταγραφικής περιόδου που είναι η χαρά των μάνατζερ αλλά και των αθλητικογράφων που τους λύνεται ένα σημαντικό θέμα. Αυτό της εξεύρεσης θεμάτων για τις ομάδες που επιμελούνται.

Για το τι συμβαίνει κάθε χρονιά με την ονοματολογία λίγο πολύ τα πράματα είναι γνωστά. Ένας ποδοσφαιριστής προτείνεται αρχικά σε 2 ή περισσότερες από τις μεγάλες ομάδες του νησιού που εξυπακούει μεγαλύτερο (οικονομικά) συμβόλαιο. Αν δεν τσιμπήσει κάτι, προτείνεται ακολούθως στις ομάδες του δεύτερου γκρουπ με πολύ πιο λίγα λεφτά και αν τελικά σταθεί άτυχος μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα υπογράψει σε μια από τις ομάδες που θα παλέψουν για να μείνουν κατηγορία.

Ακολούθως, ο μάνατζερ που τον προτείνει, δίνει την «είδηση» σε ένα – δυο δικούς του αθλητικογράφους για την καλύτερη προώθηση της. Στο παιχνίδι περιπλέκονται άθελα οι φαν του διαδικτύου που εκφέρουν την γνώμη τους για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και το παζάρι παίρνει φωτιά.

Τέτοιες περιπτώσεις τόσο στο παρελθόν όσον και στην φετινή μεταγραφική περίοδο είδαμε και θα δούμε πολλές. Ας πιάσουμε όμως την τελευταία περίπτωση αυτή δηλαδή του Ισραηλινού Μεγκρελασβίλλι της ΑΕΚ Λάρνακας.

Ανεξαρτήτως της ποιότητας του ποδοσφαιριστή (σχετικά καλή), σε σημερινό δημοσίευμα του kerkida.net περιπλέχτηκε το όνομα της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας ότι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Ισραηλινού Χαίμ Μεγκρελασβίλλι.

Το θέμα παίζει ήδη και στα φόρουμ των οπαδών των δύο ομάδων και ενδεχομένως φτάνει ο απόηχος των απόψεων των οπαδών στα αυτιά των παραγόντων.

Στην Ανόρθωση αυτή την στιγμή επιχειρείται ανανέωση του ρόστερ και μείωση του μέσου όρου ηλικίας με νεαρούς και χαμηλόμισθους ποδοσφαιριστές. Το εγχείρημα αυτό ανατέθηκε στον Ολλανδό Τετ Φαν Λεουβέν ο οποίος δραστηριοποιείται στην Κεντρική Ευρώπη αλλά και στην Βραζιλία όπως αποκαλύψαμε σε προηγούμενο θέμα.

Θεωρείται υπερβολικό η «Κυρία» να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση. Στο μεταγραφικό παζάρι όμως δεν μπορείς να προδικάσεις για τίποτα. Η λογική λέει ότι η περίπτωση Μεγκρελασβίλλι δεν δύναται να προχωρήσει.

Αν προχωρήσει τότε πρέπει να ανησυχούμε όσο αφορά το μεταγραφικό κομμάτι ότι έχουμε επανάληψη της ίδιας ιστορίας με την διαφορά ότι τώρα παρέχεται η κάλυψη από την πρόσληψη του Τετ Φαν Λεουβέν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ