Ανόρθωσις 1 – 2 Ομόνοια: Όταν ξύπνησε ήταν αργά

Μια Ανόρθωση που ξύπνησε πολύ αργά, γνώρισε την ήττα από μια μέτρια Ομόνοια, σε έναν αγώνα που η ομάδα μας παρουσιάστηκε με δύο πρόσωπα, ένα σε κάθε ημίχρονο. Μια εβδομάδα μετά την παλικαρίσια εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΛ στο Τσίρειο, η ομάδα μας ξεκίνησε τον αγώνα χωρίς κίνητρο και αποφασιστικότητα, δεχόμενη γκολ στην πρώτη ευκαιρία των φιλοξενουμένωνκαι στο πρώτο, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άλντο Τέκια δεν έκανε το ιδανικό ντεπούτο με την κυανόλευκη φανέλα, με τον νεαρό τερματοφύλακα να μένει εκτεθειμένος από τη μεσοαμυντική γραμμή ουκ ολίγες φορές τουλάχιστον στα πρώτα 60 λεπτά. Το αμυντικό δίδυμο Άντιτς-Ζόρζε ήταν νωχελικό με την σπιρτάδα και την εκρηκτικότητα του Σιέλη να απουσιάζει, ενώ τα ίδια και χειρότερα στην μεσαία γραμμή η οποία δεν είχε ούτε αρχή, ούτε τέλος. Η είσοδος των Οχαγιόν και Μπεσέρα, με τον τελευταίο να μοιράζει την ασσίστ στον Ζόρζε, ήταν ευεργετική όχι όμως αρκετή ώστε να φέρει κάποιο βαθμολογικό όφελος.

Εντεκάδα

Έκπληξη στον άσο επεφύλαξε ο Νίκος Κωστένογλου ο οποίος έδωσε φανέλα βασικού στον Άλντο Τέκια, ο οποίος μέτρησε την πρώτη επίσημη συμμετοχή με τον φοίνικα στο στήθος. Στην αμυντική τετράδα, ο Ζόρζε είχε ως παρτενέρ του τον Άντιτς, ενώ τα άκρα παρέμειναν αμετάβλητα με τους Λοϊζίδη και Λαϊφη να είναι για άλλη μια αγωνιστική βασικοί. Στον χώρο του κέντρου ο Χρίστος Μαραγκός που έφερε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού πλαισιώθηκε από τους Μάκο και Γκριγκαλασβίλι ενώ η επιθετική τριπλέτα αποτελείτο από τους Μακρή, Κάλβο και Κολαούτι.

Πρώτο ημίχρονο

Χρειάστηκε μόλις ένα πεντάλεπτο προκειμένου η Ανόρθωση να φτιάξει την πρώτη καλή φάση με τον Άντιτς να στέλνει βαθιά μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, με το πλασέ του Γκριγκαλασβίλι να σταματά στον Μορέιρα και τον Κολαούτι στην επαναφορά να μην μπορεί να απειλήσει. Στην αμέσως επόμενη φάση η άμυνά μας πιάστηκε ανοργάνωτη με τον Αλίπιο να πλάσαρει από το ύψος του πέναλτι για το 0-1, με την αντίδραση να έρχεται σχεδόν άμεσα όταν ωραίος συνδυασμός Γκριγκαλασβίλι και Κολαούτι στο 12ο λεπτό, κατέληξε στον Μακρή που ήταν άστοχος από πλάγια θέση. Στο 20ο λεπτό ο Κολαούτι κέρδισε την κεφαλιά σε καλοεκτελεσμένο κόρνερ του Κάλβο αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, με την νευρικότητα και την δυσκολια στην ανάπτυξη να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου μισαώρου.

Στο 31ο λεπτό η Ανόρθωση ζήτησε πέναλτι όταν η κεφαλιά του Γκριγκαλασβίλι κτύπησε στο χέρι του Σκαραμοτσίνο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης νέα κεφαλιά του Ζόρζε πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στο 36ο λεπτό ο Κάλβο είδε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή, την ίδια ώρα που η μεσαία γραμμή απουσίαζε τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά με αποτέλεσμα η Ομόνοια να απειλεί με αντεπιθέσεις και το σκορ να μένει αναλλοίωτο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Νίκος Κωστένογλου μιας και τις θέσεις των Μαραγκού και Μακρή πήραν οι Οχαγιόν και Μπεσέρα αντίστοιχα, με τον Αργεντίνο να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Στο 51ο λεπτό είδαμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία με τον Μούσκο να αφήνει πλεονέκτημαυπέρ των φιλοξενουμένων σε σκληρό μαρκάρισμα που έγινε στον Λοϊζίδη με την φάση να περνά ευτυχώς αναίμακτα για την εστία μας. Πέντε λεπτά αργότερα ο τηλεοπτικός φακός έδειξε παράβαση του Ατάρα στον Ζόρζε και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη εκτέλεση κόρνερ με το Μούσκο να κλείνει τα μάτια, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Άντιτς εντελώς αμαρκάριστος έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μορέιρα.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ένα αβίαστο λάθος του Λαϊφη έδωσε την ευκαιρία στην Ομόνοια να φτάσει σε δεύτερο γκολ, σε ένα διάστημα το οποίο η ομάδα μας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 73ο λεπτό ο Μπεσέρα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά με τον Ζόρζε να νικά κατά κράτος το τεχνητό οφσάιντ το οποίο προσπάθησαν να εφαρμόσουν οι αντίπαλοι αμυντικοί μειώνοντας σε 1-2.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κολαούτι εξ επαφής νίκησε μια τριάδα αμυντικών, όχι όμως και τον Μορέιρα ο οποίος απόκρουσε το κοντινό πλασέ σε κόρνερ ενώ στο 83ο ο Γκριγκαλασβίλι πέταξε στα σκουπίδια μια πολύ καλή προϋπόθεση να απειλήσουμε από στημένο λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή. Δύο λεπτά αργότερα μετά από φάση διαρκείας ο Μπεσέρα βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι αλλά γλίστρησε χάνοντας μπάλα και ευκαιρία να απειλήσει. Στο 89ο λεπτό έκλεισε ο κύκλος των αλλαγών με τον Ανδρέου να παίρνει τη θέση του Γκριγκαλασβίλι, ωστόσο οι προσπάθειες για ισοφάριση δεν καρποφόρησαν ποτέ με το 1-2 να αποτελεί το τελικό σκορ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ