Ομάδα απο την αρχή (ανάλυση)

Από την στιγμή που στην Μεγάλη Κυρία δεν βρίσκεται προπονητής επιπέδου Τιμούρ Κετσπάγια ή Γιοβάνοβιτς τότε ορθά επιλέγηκε η πρόσληψη Τεχνικού Διευθυντή. Τώρα, αν το επιχείρημα αυτό φέρει αποτελέσματα θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.

Με απλή ποδοσφαιρική λογική και με μόνο συναίσθημα το καλό της Ανόρθωσης επιχειρούμε να αναλύσουμε εκ πρώτης, το πλάνο με το οποίο λογικά θα κινηθεί η «Κυρία» ενόψει της επερχόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου.

Προπονητής:
Ο κ. Λουεβέν έχει καταλήξει σε 2 ονόματα ενδεχομένως από την χώρα της «Τουλίπας». Οι εξελίξεις θα τρέξουν με τη κάθοδο του Ολλανδού τεχνικού διευθυντή περί τα τέλη Απριλίου και δεν αποκλείεται μέχρι και τα μέσα Μαΐου να υπάρχει νέος προπονητής στην Ανόρθωση.

Ρόστερ: Στο ρόστερ της ομάδας είναι πλέον δεδομένο ότι θα γίνουν σαρωτικές αλλαγές. Η κάκιστη χρονιά σε συνδυασμό με το ψηλό payroll αναγκάζουν την διοίκηση να ψάξει για το καλύτερο αποτέλεσμα. Νεαρούς χαμηλόμισθους ποδοσφαιριστές με επαγγελματικά κίνητρα και όρεξη για ποδόσφαιρο. Στα υπέρ αυτής της προσπάθειας είναι το γεγονός ότι τα πλείστα από αυτά τα συμβόλαια λήγουν – επιτέλους – αυτή την χρόνια.

Πρέπει να τονιστεί ότι από ον Ιανουάριο και μετά η Ανόρθωση αγωνίστηκε με 22 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 7 ήταν νεαροί. Άρα για τον γράφων θεωρείται δεδομένη η μαζική κάθοδος ποδοσφαιριστών και αυτό το καλοκαίρι.

Τερματοφύλακες: +1
vega vsERMIS
Πρώτος τερματοφύλακας την νέα περίοδο αναμένεται να είναι ο Ντάνιελ Βέγκα καθότι ο ποδοσφαιριστής επέκτεινε σήμερα την συνεργασία του με την ομάδα μας για 2 χρόνια. Ο Γάλλος Βαλβέρδ αν και δεσμεύεται με «καλό» συμβόλαιο φαίνεται ότι θα κουνήσει μαντήλι από το Παπαδόπουλος. Έτσι αναμένεται να πάρει γάντια ακόμη ένας τερματοφύλακας ενώ την παρέα θα πλαισιώνουν κατά πρώτο λόγο ο Γαβριήλ Κωνσταντίνου και κατά δεύτερο ο μικρός Άλντο Τέκια. Σύνολο 4 ποδοσφαιριστές.

Αμυντικοί: +5
Αυτή την στιγμή η συγκεκριμένη γραμμή είναι ανεπαρκής. Εκκρεμεί η περίπτωση του Σέρβου Άντιτς ο οποίος δύσκολα θα συνεχίσει στην Ανόρθωση και την επόμενη χρονιά και του Ανδρέα Αβραάμ . Ο νέος προπονητής της Ανόρθωσης μπορεί να υπολογίζει βάσιμα στους Δημητρίου, Σιέλη, Λαΐφη και ενδεχομένως θα χρειαστεί να αποκτηθούν τουλάχιστον  2 κεντρικοί αμυντικοί, 1 δεξιός αμυντικός και ένας βασικός αριστερός αμυντικός. Λύσεις αναμένεται να δώσουν και οι Οικονόμου, Λοϊζίδης. Σύνολο 9 ποδοσφαιριστές.

Μέσοι: +3
makos ethniki ellada
Πολλά θα εξαρτηθούν από την τελική έκβαση της περίπτωσης Γρηγόρη Μάκου. Ο ελλαδίτης αποτελεί βασική επιλογή στην μεσαία γραμμή ενώ συνεχίζουν μαζί του Μαραγκός και Θεοδώρου. Εικάζεται ότι θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας κόφτης πρώτης διαλογής για βασικός.
Εξίσου σημαντική είναι η περίπτωση του Γκαρσία. Ο Ισπανός χαίρει εκτίμησης από τον Τετ Φαν Λουεβέν ενώ δεν συνεχίζει στην Μακάμπι. Αν χαμηλώσει πολύ τις απολαβές του ίσως συνεχίσει στην «Κυρία». Επομένως θα έχουμε και εδώ 3 προσθήκες κατά κύριο λόγο προωθημένων μέσων εκτός και αν ένας από τους Οχαγιόν – Γκρικαλασβίλλι συνεχίσουν τελικά και την νέα χρονιά. Σύνολο 8 ποδοσφαιριστές.

Επίθεση: +5

Πολλές αποχωρήσεις θα έχουμε και από την επιθετική γραμμή. Από τα έμπροσθεν συνεχίζει μόνο ο Μακρής – η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Ανόρθωσης – και για τον λόγο αυτό ενδεχόμενος δοθεί βαρύτητα στην σωστή στελέχωση της επιθετικής γραμμής. Χρειάζονται να έρθουν το λιγότερο 3 ακραίοι επιθετικοί και 2 κεντρικοί επιθετικοί εκτός και αν συνεχίσει ο Κολαούτι. Σύνολο ποδοσφαιριστών 6.

Κεφάλαιο νεαροί Κύπριοι:
1980248_10152322186710853_473439709_o
Ίσως το μοναδικό κέρδος για την φετινή χρονιά. Αναδείχθηκαν ποδοσφαιριστές όπως οι Λαΐφης, Λοϊζίδης, Οικονόμου, Θεοδώρου και Μακρής στους οποίους η Ανόρθωση μπορεί να υπολογίζει πάνω τους και την νέα χρονιά. Δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για κάποιους κύπριους νεαρούς ποδοσφαιριστές μικρότερων ομάδων με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν ότι παρακολουθείται η πορεία 2 νεαρών που φέτος αγωνίζονται σε ομάδα που διαβαθμίζεται.

Με μια απλή λογική ποδοσφαιρική ανάλυση που σίγουρα θα πέρασε από το μυαλό όλων είδαμε ότι για φέτος θα χρειαστούν περίπου 14 νέες μεταγραφές. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές μπορεί να είναι πρώτης διαλογής και κάποιοι εξ΄αυτών αναπληρωματικοί αλλά το δεδομένο είναι ότι το payroll δεν θα ξεπερνά τα €2,6 εκ.. Ως εκ τούτου και με βάση λογικής αποκλείεται να δούμε ηχηρές μεταγραφές, ή και αγορά ποδοσφαιριστών ελπίζοντας ότι το περσινό πάθημα έγινε ήδη μάθημα.

Η Ανόρθωση για να ξαναγίνει ομάδα χρειάζεται ριζική αναδόμηση σε όλους τους τομείς. Η ομάδα δεν βγάζει υγεία, η ψυχολογία όλων εκεί στο Παπαδόπουλος είναι στο ναδίρ και σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Σε όλα αυτά σύμμαχος είναι ο χρόνος λόγω του ότι δεν πιέζει για Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Αν γίνει ενδελεχής, σωστή δουλειά, χωρίς αλλότριες παρεμβολές και με μόνο κριτήριο το αγωνιστικό κομμάτι, το επιχείρημα Πουλλαΐδη μπορεί να πετύχει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ