Οι αριθμοί λένε την αλήθεια, ευθύνες θα αποδοθούν;

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν ξέρουμε τι να μετρούμε και τι θέλουμε να μετρούμε. Με την απλή γλώσσα των αριθμών θα επιχειρήσουμε να καταγράψουμε την κατάσταση που βιώνουμε τη φετινή χρονιά.

Έχουμε και λέμε:

  • Η Ανόρθωσις μετρά 12 αγωνιστικές δίχως νίκη
  • Σε 31 αγωνιστικές η Μεγάλη Κυρία δέχθηκε 15 ήττες, σε περίπτωση δε, που ηττηθεί και στην αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΛ, τότε η αναλογία των ηττών ως προς τα παιχνίδια θα είναι 1 προς 2!
  • Μετρούμε 48 τέρματα παθητικό, μέχρι στιγμής δεχόμαστε 1.5  τέρμα ανά παιχνίδι.
  • Δεν σημειώσαμε γκολ στα 9 από τα 31 παιχνίδια!
  • Δεν Δεχθήκαμε γκολ μόνο σε 4 παιχνίδια
  • Η διαφορά τερμάτων βρίσκεται στο μηδέν! Με το ενδεχόμενο να κλείσει με αρνητικό πρόσημο να φαντάζει σίγουρο.
  • Μέχρι στιγμής δεχθήκαμε 3 τέρματα  πέντε φορές ενώ μετρούμε και μια τεσσάρα με την υποβιβασμένη Ε.Ν.Παραλιμνίου!
  • Ποδοσφαιριστές μας δέχθηκαν την κίτρινη 77 φορές σε σχέση με τους αντίπαλους που την είδαν 68
  • Έξι παιχνίδια η Ανόρθωσις τα τελείωσε με 10 ποδοσφαιριστές
  • Σε πέντε παιχνίδια η ομάδα μας ήταν τιμωρημένη από τη Δικαστική επιτροπή της Κ.Ο.Π. Τα τρία εξ αυτών διεξήχθησαν δίχως θεατές, το ένα σε ουδέτερο γήπεδο ενώ στο άλλο η ποινή εξαγοράστηκε.

Άλλοι λένε πως τα στατιστικά είναι ο επιστημονικός τρόπος να πεις ψέμματα ενώ άλλοι αναφέρουν πως απλά αποτυπώνεται η αλήθεια με τους αριθμούς όσο πικρή κι αν φαίνεται, και ας αρνούνται επίμονα κάποιοι να τη δεχθούν. Αν ίσχυε το πρώτο τότε η Ανόρθωσις δεν θα ήταν στην έκτη θέση οπότε στην περίπτωση μας ισχύει αποκλειστικά και μόνο η δεύτερη περίπτωση.

Ο αγωνιστικός πάτος που έχει περιέλθει η Ανόρθωσις δεν ήρθε ουρανοκατέβατα. Ήταν το αποτέλεσμα  των συνεχόμενων εγκληματικών πράξεων που συμβαίνουν στην ομάδα εδώ και χρόνια, απλά φέτος ζούμε την κορύφωση. Ευθύνες υπάρχουν, όσοι συμμετείχαν στον καταρτισμό της ομάδας και στις επιλογές που ακολούθησαν πρέπει να πάνε σπίτι τους ή τουλάχιστον να βοηθήσουν από κάποιο άλλο πόστο, εκεί ίσως τα καταφέρουν καλύτερα γιατί την μπαλίτσα αποδεδειγμένα δεν την κατέχουν.  Όσο δε για αυτούς που ήταν στο πηδάλιο ας αναρωτηθούν τι πήγε στραβά, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να βεβαιωθούν πως έχουν τον χρόνο, τα κότσια και τις αντοχές να ηγούνται του υπερωκεανίου της Ανόρθωσης. Είτε δυστυχώς είτε ευτυχώς η διοίκηση της Ανόρθωσης θέλει τρόπο και χρόνο.

Τέλος οι 77 κίτρινες και οι 6 κόκκινες λένε πολλά για την αντιμετώπιση που έχει η ομάδα μας από την διαιτησία. Εάν συνυπολογίσουμε και τις πέντε αγωνιστικές ταρίφα από τη δικαστική, τότε τίθεται και θέμα της υπεράσπισης των συμφερόντων της Ανόρθωσης εντός της ομοσπονδίας. Πρόβλημα που φαίνεται να είναι αρκετά οξύ και δύσκολα θα αμβλυνθεί με τα υφιστάμενα δεδομένα.

Υ.Γ: Πλέον δεν ξέρουμε τι μας βολεύει να μετρούμε, τις αγωνιστικές που δεν κερδίζουμε ή τις αγωνιστικές που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ