Με τη γλώσσα των αριθμών

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την ανάλυση των διάφορων στατιστικών κατηγορίων, που αφορούν τα πεπραγμένα των ποδοσφαιριστών κατά τη φετινή περίοδο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αριθμοί που αφορούν τα γκολ και τις εμφανίσεις σε συνάρτηση με τα αγωνιστικά λεπτά, με στόχο βέβαια να δούμε ποιοι ήταν οι πιο παραγωγικοί και οι πιο ουσιαστικοί.

Αριθμός εμφανίσεων

Όσον αφορά τον αριθμό παρουσιών σε αγώνες ανεξαρτήτως λεπτών, ο Γκαούσου Φοφανά μετρά 28 συμμετοχές εκ των οποίων 25 ως βασικός, με τον Κολαούτι να ακολουθεί με 27 και τον Γκριγκαλασβίλι με 25, ωστόσο περισσότερο από τις μισές ήταν σαν αλλαγή. Είναι ενδεικτικό το στατιστικό ότι ο Αφρικανός πλάγιος επιθετικός μετρά σχεδόν διπλάσια αγωνιστικά λεπτά από τον Γεωργιανό μέσο. Επίσης, περισσότερες από 20 εμφανίσεις μετρούν οι Μακρής, Μάκος, Αβραάμ, Κάλβο, Ζόρζε, Οχαγιόν και Άντιτς.

Αγωνιστικά λεπτά

Είναιι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι ο καθαρός αγωνιστικός χρόνος είναι σημαντικότερο στατιστικό από τον γενικό και όχι τόσο αξιόπιστο αριθμό εμφανίσεων. Με ευκολία απαριθμήσαμε 10 ποδοσφαιριστές με συμμετοχή στα 2/3 του συνόλου των αγώνων, ωστόσο σχεδόν οι μισοί δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 1500 λεπτά συμμετοχής, γεγονός που μεταφράζετε σε κάτι περισσότερο από 16 γεμάτους αγώνες. Ενδεικτική η περίπτωση του Ανδρέα Μακρή που συμμετείχε σε πολλούς αγώνες αλλά αθροιστικά μετρά γύρω στα 800 αγωνιστικά λεπτά, ενώ ο Γκαρσία των 17 συμμετοχών έχει τον ίδιο χρόνο συμμετοχής με τον Γκριγκαλασβίλι των 25 εμφανίσεων.

Γκολ ανά χρόνο συμμετοχής

Ο Ρομπέρτο Κολαούτι ως μακράν ο πρώτος σκόρερ, δεν θα μπορούσε να μην διακριθεί σε αυτή την κατηγορία, σκοράροντας κατά μέσο όρο ένα γκολ ανά 169 λεπτά. Παρόλα αυτά δεν αποτελεί τον πρωτοπόρο μιας και ο Γκαρσία με ένα γκολ ανά 133 λεπτά ξεχωρίζει, ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό θεωρείται μάλλον πλασματικό κυρίως λόγω των τεσσάρων γκολ που πέτυχε σε ένα και μόνο αγώνα ο Ουρουγουανός. Στην τρίτη θέση είναι ο αθόρυβος Γκριγκαλασβίλι με ευστοχία ανά 300 λεπτά, ο Αλέξα με ένα γκολ ανά 357 λεπτά, ενώ ο Φοφανά βρίσκει δίκτυα μια φορά ανά 517 λεπτά. Σε περίοπτη θέση και ο Ανδρέας Μακρή με μέσο όρο ένα γκολ ανά 400 λεπτά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ