Υπάρχει ταλέντο, υπάρχει ελπίδα

Από τα λίγα καλά που έχουμε να θυμόμαστε από αυτή την χρονιά είναι η εμφάνιση, καλή παρουσία και προοπτική των νεαρών παιδιών από την εφηβική ομάδα στην πρώτη.

Κάποιοι εξ΄αυτών μάλιστα έβαλαν γυαλιά σε παράγοντες που δεν πίστευαν στην ποδοσφαιρική τους αξία αλλά κυρίως σε ξένους ποδοσφαιριστές που αμείβονται πλουσιοπάροχα δείχνοντας τους ότι το όνομα από μόνο του, ή η καριέρα δεν παίζει ποδόσφαιρο.

Έτσι την φετινή χρονιά αγωνίστηκαν σε επίσημα παιχνίδια 7 νεαροί ποδοσφαιριστές που λίγο πολύ δικαίωσαν κυρίως τον κόσμο που αδημονούσε να δει νέα άτομα που να αγωνίζονται με πάθος για την φανέλα της Ανόρθωσις και που φυσικά τους καταχειροκροτούν παρά το γεγονός ότι η ομάδα πάει από αποτυχία σε αποτυχία.

makris vsALKI

Από αυτούς ξεχώρισε ο Ανδρέας Μακρής. Ο «παφίτης» επιθετικός που έκανε τον πρώην αρχηγό της Μπειτάρ Ιερουσαλήμ να φαίνεται πολύ μικρός απέναντί του. Ο Ανδρέας αγωνίστηκε σε 18 παιχνίδια έχοντας διπλάσια λεπτά συμμετοχής (686) από τον Μπέν Σιουσάν σκοράροντας μάλιστα 2 γκολ. Πλέον ο Μακρής μπορεί να θεωρείται έτοιμος ποδοσφαιριστής και βασικό στέλεχος για την επόμενη χρονιά.

oikonomou vsAPOEL

Αλήθεια πόσο καλύτερος από τον Δημήτρη Οικονόμου που αγωνίστηκε για 607 λεπτά ήταν ο Γκάλαμαζ; Όλα κι όλα ο ρουμάνος αγωνίστηκε για 335 λεπτά την φετινή περίοδο για τα οποία αποζημιώθηκε με ένα ποσό κοντά στις 70000. Κάπου στα 210 το λεπτό για τον Ρουμάνο – πρώην πλέον –  ποδοσφαιριστή την ώρα που τον πάγκο έβραζε ένας νεαρός Κύπριος ποδοσφαιριστής με προσόντα και σωματικά χαρίσματα που λίγοι έχουν στο νησί. Ο Οικονόμου διαθέτει πάθος, ταχύτητα, καλή ντρίπλα και αν δουλευτεί για να βελτιώσει κάπως τα αβίαστα λάθη και τον καταμερισμό δυνάμεων, μπορεί να εξελιχθεί ως βασικός κεντρικός αμυντικός της ομάδας μας. Το μέλλον του οικονόμου κρίνεται απόκλειστικά από το πώς θα τον χειριστούν οι εκάστοτε προπονητές.

theodorou

Ζαχαρίας Θεοδώρου. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας αγωνίστηκε σε 6 παιχνίδια την φετινή περίοδο καταγράφοντας στο ενεργητικό του 316 λεπτά, όλα ως αμυντικός μέσος. Ο περσινός δανεισμός του στην Αγία Νάπα βοήθησε τον «Ζάχο» μιας και εκεί έκανε μεστή χρονιά με πολλές συμμετοχές. Μπορεί επίσης να δώσει λύσεις σε ολόκληρη την δεξιά πτέρυγα ενώ αδικείται από το γεγονός ότι αγωνίζεται σε ένα χώρο όπου η Ανόρθωση κάθε χρόνο παρουσιάζει υπερπλυθησμό.

loizides vsSalamina

Ένα νέο παιδί που έκανε την εμφάνιση του την φετινή περίοδο είναι ο ακραίος ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Λοϊζίδης. Ρίχτηκε με μιας στα βαθιά αφού ντεπούταρε στο Βαρωσιώτικο ντέρμπι με την Νέα Σαλαμίνα και έδειξε να γνωρίζει καλά από τα μυστικά του ποδόσφαιρου. Συχνά πυκνά κατεβαίνει για να βοηθήσει στην επιθετική λειτουργία της ομάδας μιας και διαθέτει αρκετά καλή σέντρα. Αγωνίστηκε μέχρι σήμερα 5 φορές καταγράφοντας 380λεπτά.

laifis

Τα υπόλοιπα 3 παιδιά είναι άδικο να τα κρίνουμε, είτε θετικά είτε αρνητικά αφού πήραν μέχρι σήμερα ελάχιστο χρόνο συμμετοχής με τα χρώματα της Ανόρθωσης. Από αυτούς πιο γνωστός στο ευρύ κοινό είναι ο Κωνσταντίνος Λαϊφης ο οποίος το πρώτο εξάμηνο βρισκόταν στην ΑΛΚΗ όπου και πραγματοποίησε αρκετές εμφανίσεις ξεχωρίζοντας για την ποδοσφαιρική του παιδεία και ψυχραιμία κατά την διάρκεια του αγώνα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Λαϊφης προέρχεται από τις ακαδημίες της Νόττινγχαμ Φόρεστ πρίν αποκτηθεί από την ομάδα μας.

chrysohos-e1396205600519

Στο ντέρμπυ με την Ομόνοια στο 11Vs10 ντεπούταρε για την Κυρία ο Θεόφιλος Χρυσοχός, ο οποίος αγωνίστηκε για 17 λεπτά. Αναμένεται βέβαια προσθέσει και άλλο χρόνο αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Ερμή στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Με ανυπομονησία ο κόσμος της ομάδας περιμένει να δει αγωνιζόμενο τον Αδάμο Ανδρέου. Ειπώθηκαν τόσα πολλά για την αγωνιστική ποιότητα αυτού του παιδιού κάτι που αύξησε τις προσδοκίες του κόσμου για το πρόσωπό του. Αγωνίστηκε μόνο μια φορά ως αλλαγή για 7 λεπτά και σίγουρα αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο μέχρι την λήξη και της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος.

Στους πιο πάνω ποδοσφαιριστές δεν συμπεριλήφθησαν οι Βαλεντίνος Σιέλης και Γαβριήλ Κωνσταντίνου. Αμφότεροι διανύουν το 24 έτος της ηλικίας του και κάθε άλλο παρά νεαροί ποδοσφαιριστές μπορούν να θεωρηθούν.

Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι στην ομάδα μας υπάρχει μέλλον και μάλιστα ποιοτικό αφού υπάρχει το ταλέντο να στηριχθεί ο νέος τεχνικός διευθυντής που θα πλαισιώσει τους νεαρούς για να τους βοηθήσει στο να ανδρωθούν ποδοσφαιρικά και να αποτελέσουν τον κορμό της «Μεγάλης Κυρίας» για τα επόμενα χρόνια. Φτάνει να μην μας καταβάλει η ξενομανία ως είθισται και μετά να κλαίμε για περιπτώσεις όπως ο Αγγελής Χαραλάμπους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ