Η κόκκινη γραμμή μεταξύ Διοίκησης και Τεχνικού Διευθυντή

Τα κατά συρροή εγκληματικά λάθη που υπέπεσαν οι διοικήσεις των τελευταίων χρόνων  οδήγησαν την Ανόρθωση από την ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στον πάτο του Κυπριακού πρωταθλήματος με τον κόσμο της ομάδας να απογοητεύεται και όχι αδίκως ολοένα να λιγοστεύει.

Το γεγονός ότι η άλλοτε «Μεγάλη Κυρία» βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση ακόμη και την επιβίωσή της είναι τοις πάσι γνωστόν και εμπεδωμένο. Τοις πάσι γνωστό είναι ότι αυτός που την κρατά με νύχια και με δόντια είναι ο πρόεδρος της Χρίστος Πουλλαΐδης.

Τον τελευταίο μήνα μια σειρά από ενέργειες του προέδρου δίνουν την αίσθηση ότι προσπαθεί να ξαναφτιάξει την Ανόρθωση σε όλα τα επίπεδα και το κλειδί όπως ανέφερε ο ίδιος είναι ο επαγγελματισμός.

Σε αυτό το σημείο όμως είναι που πρέπει να μπει η κόκκινη γραμμή για να μην συνεχίσει ο ίδιος την πορεία που χάραξαν οι προκάτοχοι του. Ο κ. Πουλλαΐδης λοιπόν, ως επιτυχημένος επιχειρηματίας πρέπει να αφοσιωθεί στον τομέα του. Δηλ, στην οργάνωση και στην εύρυθμη λειτουργία της Ανόρθωσης στα πάντα, πλην του ποδοσφαιρικού τμήματος.

view.php

Στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όπως σωστά έπραξε εξήγγειλε απόκτηση Τεχνικού Διευθυντή. Όπως όλα δείχνουν η θέση αυτή καταλαμβάνεται από τον Ολλανδό Τετ Φαν Λουεβέν. Ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να μην είναι το μεγάλο και ξακουστό όνομα στην Ευρώπη αλλά άτομο που εργάστηκε με επιτυχία για την συγκεκριμένη θέση σε δυο ολλανδικές ομάδες και μέχρι πρότινος στη Βαλέτα Μάλτας.

Τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος λοιπόν, πρέπει να δοθούν σε αυτόν. Όσο παρακινδυνευμένο και αν είναι, χειρότερα πάντως από την επιτροπή προγραμματισμού που επωμίστηκε κάπως αυτό τον ρόλο φέτος δεν πρόκειται να είναι.  Η συγκεκριμένη επιτροπή είναι η αποκλειστική υπεύθυνη για το γεγονός ότι η ποδοσφαιρική ομάδα φέτος κατέρριψε όλα τα αρνητικά ρεκόρ στην ιστορία της Ανόρθωσης. Τι πρέπει να γίνει άλλο για να απομακρυνθούν τα μέλη αυτής της επιτροπής οι οποίοι βρίσκονται σε ένα καίριο πόστο βαρύνουσας οικονομικής σημασίας;

Δεν είναι μόνο οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ ούτε και η επιλογή προπονητή. Είναι αυτός που θα αναδιοργανώσει ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα ούτος ώστε αυτό να εργάζεται σωστά και να εκπέμπει υγεία, κυρίως στο κόσμο της ομάδας και ακολούθως στους αντιπάλους.

Αν όντος είναι τέτοιο το πλάνο και καθοριστούν οι κόκκινες γραμμές όπου ο κάθε επαγγελματίας στον κλάδο του θα ασχολείται μόνο με τον κλάδο του και δεν θα επεμβαίνει με οιονδήποτε τρόπο στην δουλειά του άλλου, τότε το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι η Ανόρθωση μετά από πολλά χρόνια λειτουργεί σε σωστές και επαγγελματικές βάσεις.

Αν όμως γίνουν τα γνωστά – άγνωστα που τόσα χρόνια οδήγησαν την Ανόρθωση στην σημερινή κατάντια τότε η κατάσταση θα επιδεινωθεί και θα είναι μη αναστρέψιμη από την ολοκληρωτική καταστροφή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ