Ανόρθωσις 3 – 0 Α.Ε.Καραβά: Θέλουν και το κύπελλο και το δείχνουν

Ο στόχος της Ανόρθωσης πριν το αποψινό παιχνίδι ήταν να πάρει μια καθαρή νίκη που θα την καθιστούσε το απόλυτο φαβορί για πρόκριση και τα κατάφερε με το παραπάνω. Καθώς η καθαρή νίκη με 3-0 επί της Α.Ε.Καραβά σε συνδυασμό με την μεγάλη διαφορά πόντων τη βρίσκει με το ένα πόδι στον τελικό.

Το πρώτο σετ ήταν ισοζυγισμένο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, όλο αυτό το σκηνικό μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Κάπου εκεί η Ανόρθωσις κατάφερε να ξεφύγει και να πάρει τελικά το σετ με 25-20.

Το δεύτερο σετ θύμισε κάτι από τα ντέρμπι του πρόσφατου παρελθόντος, η Α.Ε.Κ ξεκίνησε πιο δυνατά με την Ανόρθωση απλά να προσπαθεί και να διατηρεί τη διαφορά στον 1 πόντο. Εκεί που η μπάλα άρχισε να καίει και η Α.Ε.Καραβά είχε δύο σερί σετ μπολ,  οι παίκτες της Ανόρθωσης έδειξαν τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα  που διαθέτουν και με την καρδιά νικητή που κουβαλούν  πήραν το σετ με 28-26, γράφοντας έτσι το 2-0.

Ο τρόπος που κερδίσαμε το δεύτερο σετ στην ουσία σκότωσε τον αντίπαλο και τις οποιεσδήποτε αντιστάσεις ήθελε να προβάλει. Το κοντράστ συναισθημάτων φάνηκε στο φιλέ καθώς από την μια οι παίκτες της Α.Ε.Κ είχαν παραδοθεί και από την άλλη, οι παίκτες του Μάριου Κοντού είχαν την ψυχολογία και την ενέργεια τους στα ύψη. Έτσι λοιπόν σε μια επίδειξη δύναμης και ισχύος η Ανόρθωσις πήρε καθαρά το τρίτο σετ με το πελώριο 25-8.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στο Σπύρος Κυπριανού, με την υπόθεση πρόκριση όμως να έχει κριθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό, καθώς η μεγάλη διαφορά στους πόντους είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί εκτός εάν “αυτοκτονήσουμε”.

Τα σετ:

8-7, 16-14, 21-15, 25-20

6-8, 15-16, 21-19, 28-26

8-3, 16-6, 21-8, 25-8

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ