Τη βελτίωσε μα δεν κέρδισε

Ένα λεπτό ακόμα ήθελε ο Νίκος Κωστένογλου για να πει το «δόξα σοι ο Θεός» , αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του και το μυαλό κάποιων παιχτών έφυγε νωρίτερα για τ’ αποδυτήρια. Το λεπτό ήταν αρκετό για να χαλάσουν όσα έκτισε στο παιχνίδι.

Διότι για να πούμε του «Κωστέ» το δίκαιο, η Ανόρθωσις ήταν βελτιωμένη. Σίγουρα δεν έθελξε με την απόδοσή της σε καμιά περίπτωση, ούτε όμως είχε τα χάλια προηγούμενων αγώνων. Δεν είναι ότι δεν προσπάθησαν οι πλείστοι παίχτες, επιβεβαίωσαν όμως ότι μια σειρά από παράγοντες δεν τους αφήνουν να βγάλουν στο γήπεδο περισσότερα.

Πρώτα απ’ όλα είναι το θέμα ικανότητας. Σε ορισμένες θέσεις πάσχουμε και το ξέρουμε. Το γνωρίζαμε απ’ την αρχή της περιόδου, ακόμα και τότε που κάποιες συγκυρίες μας βοήθησαν να σκεπάσουμε κάποια απ’ τα αγωνιστικά μας προβλήματα. Στην πορεία, υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων, η ομάδα δεν ενδυναμώθηκε ενώ έφυγαν και κάποιες επιλογές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Μετά έρχεται ο παράγοντας ψυχολογία. Σε άλλες περιπτώσεις, η Ανόρθωσις θα έκρυβε την μπάλα λίγο πριν το ενενήντα και οι αντίπαλοι θα την ξανάβλεπαν με το σφύριγμα της λήξης. Αντ’ αυτού, δίχως να απειληθούμε ιδιαίτερα, στην πρώτη ουσιαστικά φάση που δημιουργήθηκε στα καρέ μας για αρκετή ώρα, δεχτήκαμε άλλο ένα γκολ, φτάνοντας αισίως στα χρόνια του Χριστού. Κι έχουμε ακόμα…

Τέλος, είναι και ο βαθμός ικανοποίησης των παιχτών. Το πρώτο που σκέφτονται ως επαγγελματίες, είναι ο μισθός. Μπορεί να πληρώνονται με την καθυστέρηση που καλύπτεται απ’ τα συμβόλαιά τους, μπορεί να ξέρουν καλά πως κανείς που παίζει μπάλα δεν χάνει τα λεφτά του, όμως όταν ο μισθός δεν πέφτει την τριακοστή του μήνα, αρχίζουν τα προβλήματα. Όχι κατ’ ανάγκη ηθελημένα, εκδικητικά, αλλά μοιραία δημιουργούνται.

Ο Νίκος Κωστένογλου έχει να αντιπαλέψει όλα αυτά και άλλα τόσα. Προσπάθησε εκμεταλλευόμενος και τη διακοπή να σουλουπώσει την ομάδα και είναι η αλήθεια ως ένα βαθμό το κατόρθωσε. Αν είχε και λίγο τύχη, ίσως έπαιρνε το ευλογημένο το τρίποντο και σήμερα μιλούσαμε από διαφορετική βάση. Τώρα, έχει να διαχειριστεί και αυτή την απογοήτευση: να είσαι καλύτερος και να σου παίρνουν την μπουκιά στο ενενηνταφεύγα.

Ο «Κωστέ» πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Η Σαλαμίνα ήταν ίσως το ευκολότερο παιχνίδι απ’ όσα έχουμε να δώσουμε. Ο Άρης μας περιμένει για τη μητέρα των μαχών στο Τσίρειο σε μια βδομάδα κι απ’ εκεί και πέρα, έντεκα ντέρμπι! Ή τουλάχιστον, ελπίζουμε να είναι ντέρμπι και η ομάδα να κατεβαίνει στο γήπεδο παλεύοντας κάθε αγώνα. Και φυσικά, κερδίζοντας κάποιους…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ