Πλάνο ενδεκάδας και καθιέρωσης στην εξάδα

Αρχίζει ξανά το πρωτάθλημα μετά από την «γνωστή» έκτακτη διακοπή και στο στρατόπεδο της «Μεγάλης Κυρίας» προετοιμάζονται ενόψει του σημαντικού παιχνιδιού με την συμπολίτιδα Νέα Σαλαμίνα. Ο αγώνας θα μπορούσε να ήταν γιορτή για το ποδόσφαιρο και την πόλη της Αμμοχώστου αλλά η απόφαση για κεκλεισμένων στερεί το δικαίωμα σε χιλιάδες κόσμου από το να παρακολουθήσει την ομάδα του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής της Ανόρθωσης, Νίκος Κωστένογλου μετρά εκ νέου απουσίες αλλά και επιστροφές. Ο καταρτισμός της ενδεκάδας είναι και πάλι γρίφος αλλά η αναπάντεχη διακοπή έδωσε χρόνο στον ίδιο να δουλέψει καλύτερα το πλάνο του αλλά και το ψυχολογικό ανέβασμα των ποδοσφαιριστών, ευελπιστώντας πως αύριο θα πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη ως προπονητής της Ανόρθωσης.

loizides

Για τον αυριανό αγώνα (17:00  LTV),  ο «Κωστέ» αναμένεται να παρατάξει κάτω από τα δοκάρια τον Βαλβέρδ. Στο κέντρο της άμυνας δεδομένη θεωρείται η παρουσία τουΠορτογάλου Πάολο Ζόρζ ενώ πλάι του θα έχει ένα εκ των Σιέλη ή Οικονόμου. Η απουσία του Δημητρίου στο δεξί άκρο φέρει τον νεαρό Λοϊζίδη για πρώτη φορά φέτος να προβάρει φανέλα βασικού με τις πιθανότητες του να είναι αυξημένες έναντι των Άντιτς και Θεοδώρου ενώ στο αριστερό αμυντικό άκρο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί εκ νέου ο Ανδρέας Αβραάμ. Στα υπόψιν και ο Κωνσταντίνος Λαΐφης που έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής.

Οι αλλαγές του προπονητή ενδεχομένως να επηρεάσουν και την μεσαία γραμμή μιας και οι τελευταίες εμφανίσεις του Μπεσσέρα κρίνονται ως προβληματικές. Έτσι στον ρόλο των δύο αμυντικών χαφ θα «παίξουν» οι Μάκος και Αλέξα ενώ ο αντικαταστάτης του Αργεντινού ενδέχεται να είναι ο Γκρικαλασβίλι.

fofana jorge vsSalamina

Η επιθετική γραμμή δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες αλλαγές και έτσι στο αριστερό της άκρο θα αγωνιστεί ο Φοφανά, στο δεξί ο διεθνής με την εθνική ανδρών Ανδρέας Μακρής και στην κορυφή ο Κολαούτι.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα ντέρμπι υψίστης σημασίας αφού η φετινή αγωνιστική ταυτότητα της αντιπάλου έδειξε πως πρόκειται για ένα καλά στημένο σύνολο με γρήγορους ποδοσφαιριστές που ξέρουν να αγωνίζονται πολύ καλά στην κόντρα επίθεση.

Η βαθμολογική διαφορά των δυο μεγάλων της Αμμοχώστου είναι στους 6 βαθμούς με την συμπολίτιδα να δέχεται ελέω κριτηρίων αφαίρεση 3ων βαθμών στην αρχή της χρονιάς. Για την κατάκτηση της νίκης που είναι ο αδιαπραγμάτευτος στόχος, θα πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια και πάθος ειδάλλως το τρίποντο δεν έρχεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ