Ο αντιπρόεδρος, η καρέκλα και στην μέση η Ανόρθωση

12ωρες μετά από την λήξη του αγώνα με την Ομόνοια και με νηφάλια καρδιά προσπαθούμε να βρούμε τα κίνητρα για την καθοριστική φάση που άλλαξε την ροή του παιχνιδιού στο ΓΣΠ. Κυριολεκτικά αν ο αγώνας διεξαγόταν υπό κανονικές συνθήκες ντέρμπι και δει στο Αντώνης Παπαδόπουλος, λέμε ξεκάθαρα ότι ήταν φάση η οποία μπορούσε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα και να πυροδοτήσει επεισόδια με την «νύφη» ως είθισται να την πληρώνει η Ανόρθωση.

Καταρχάς ο αγώνας ήταν βαθμολογικά αδιάφορος με τις ομάδες να έχουν ως μοναδικό κίνητρο την νίκη για να σπάσει το ρόδι αφού και οι δύο είναι οι ταλαίπωρες της 1ης εξάδας.

Θέμα ανθρώπινου λάθους – η πιο εύκολη αιτιολογία απο κάποιους – δεν τίθεται, αφού πρόκειται για μια καθαρή περίπτωση που την σφύριξε ένας έμπειρος διαιτητής, ο πρώτος τη τάξη μάλιστα στην Κυπριακή διαιτησία.

Να ευνοηθεί η Ομόνοια δεν παίζει καθότι μόνο με θαύμα δεν θα πάει Ευρώπη. Δεν διανοούμαι Αποελ, Απόλλων και Ερμής να αφήσουν την «μικρή» ΔΟΞΑ να τους κλέψει την δόξα.

Άρα τα αίτια πίσω από αυτή την απόφαση τα στρέφουμε ενάντια στην ομάδα μας. Ίσως για κάποιους να ηχεί υπερβολικό αλλά δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δικαιολογούν την ανησυχία μας.

Προφανώς με την κίνηση αυτή ο διαιτητής της συνάντησης, κ.Τράττος ήθελε με το δικό του τρόπο να συμβάλει στην παραμονή της Ανόρθωσης σε χαμηλά επίπεδα και όχι στα επίπεδα που συνήθισε τον αγνό φίλαθλο ανεξαρτήτου οπαδικής προτίμησης, που στο παρελθόν τον έκανε υπερήφανο ως Έλλην Κύπριο.

Είναι εμφανές ότι ήδη άρχισαν κάποιοι να πολεμούν την νέα προσπάθεια που κάνει η διοίκηση Πουλλαιδη για να επαναφέρει την Ανόρθωσης στην ελίτ του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το αγωνιστικό συνδέεται άρρητα με το οικονομικό είτε η ομάδα υπάγεται στον Σύλλογο είτε σε εταιρία.

trattos-kokkini-zorze

Ίσως ο στόχος να είναι το φάγωμα του αντιπροέδρου της ΚΟΠ. Σε ένα «σκοτεινό» ποδοσφαιρικό κόσμο που ζούμε όλα είναι πιθανά. Ίσως κάποιος να έβαλε στο μάτι την θέση του αντιπροέδρου της ΚΟΠ  με ότι κι αν αυτό εξ΄υπακούει. Η πιο πάνω θέση μπορεί να μην προσφέρει άμεσα κάτι σε λεφτά αλλά το πρεστίζ και οι διασυνδέσεις που αποκτά κάποιος λόγω της θέσης αυτής αντισταθμίζει ένα παχουλό μισθό.

Έτσι πολεμώντας την Ανόρθωση, ο κόσμος της θα βάλει πίεση προς την διοίκηση για να απομακρύνει άμεσα τον εκπρόσωπό της στην ΚΟΠ – που ειρήσθω εν παρόδω αυτό είναι πλέον επιτακτική ανάγκη – και έτσι η θέση θα κενωθεί για να την διεκδικήσει άλλος. Κι ας μην ξεχνάμε ότι η Ανόρθωση δεν είχε, ούτε θα έχει πάντα καπαρωμένη την θέση του αντιπροέδρου της ΚΟΠ για τον εκπρόσωπό της.

Δεν καταγράψαμε τις πιο πάνω θέσεις για μια φάση σε ένα αδιάφορο παιχνίδι που η έκβαση του, ουδόλως – στην τελική – μας ενδιέφερε. Όπως αναφέραμε και χθες είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις.

Είναι κατάντια για το Κυπριακό ποδόσφαιρο να εξαναγκάζει μια ομάδα όπως την Ανόρθωση που πρόσφερε ουκ ολίγα στον τόπο αλλά και προσωπικά στους ίδιους να φωνάζει για διαιτητικά λάθη σε ένα αδιάφορο αγώνα. Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης καλά κάνει αφού λύσει το θέμα με τα κριτήρια, του τεχνικού διευθυντή και ότι συνδέεται με το αγωνιστικό, να λύσει και το θέμα της αντιμετώπισης της ομάδας από την διαιτησία και τα κέντρα αποφάσεων.

Δυστυχώς πρόεδρε, όταν έφυγες από την Κύπρο τα πράγματα ήταν αγνά αλλά σήμερα δεν παραμένουν τέτοια. Γι αυτό λάβε και εσύ τα μέτρα σου για να μην σου καταλογιστούν ευθύνες στην πορεία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ