Λύση ή αδιέξοδο;

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Σήμερα γράφω στα ελληνικά διότι θέλω να καταλαβαίνουν όλοι τι γράφω. Με κατηγορούν ορισμένοι ότι συνέχεια είμαι αρνητικός και κάνω κριτική με όλους και σε όλα. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα αφού από το 2008 μέχρι και σήμερα η διαφθορά και η ανικανότητα που έχουν επιδείξει οι διοικούντες έφεραν το σωματείο στην κατάσταση αποσύνθεσης που είναι σήμερα

Ήμουν και είμαι εναντίον της εταιρίας και θέλω να εξηγήσω τους λόγους:

1. Τα όσα μας παρουσίασαν στο ενημερωτικό δελτίο σαν προβλέψεις οικονομικών αποτελεσμάτων για τα επόμενα έτη δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Τα έσοδα είναι φουσκωμένα (βλέπε για παράδειγμα έσοδα από εισιτήρια) και ο προϋπολογισμός για κάθε έτος στηρίζεται πάνω σε αυτά τα έσοδα άρα κάθε χρόνο θα έχουμε και πάλι έλλειμμα.

2. Ακόμη και εάν θεωρήσουμε ότι τα έσοδα είναι σωστά με βάση τα όσα λέει το ενημερωτικό θα έχουμε ένα έλλειμμα την σεζόν 2014-15 της τάξης των €2,8εκ την στιγμή που για τον πρώτο χρόνο τα κεφάλαια που θα μαζευτούν από την έκδοση των μετοχών θα ανέλθουν στα €3 εκ. Λογικά αυτό σημαίνει ότι στο τέλος της επόμενης χρονιάς η εταιρία θα είχε και απόθεμα περίπου €0.2 εκ. Το ΔΣ όμως είπε ότι για τα λεφτά που βάζει από φέτος για να ολοκληρωθεί η σεζόν 2013-14 θέλει μετοχές. Εάν θεωρήσουμε ότι θα χρησιμοποιηθούν €1εκ για τις φετινές υποχρεώσεις πως θα καλυφτεί το έλλειμμα της επόμενης χρονιάς.

3. Κεφάλαιο Πουλλαίδης. Από τα όσα έχουμε ακούσει δεν αμφισβητώ τις ικανότητες του σαν επιχειρηματίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι καλός πρόεδρος ενός σωματείου σαν την Ανόρθωση. Τώρα γιατί δεν τον εμπιστεύομαι:

i. Επαναλαμβάνει συνέχεια ότι έβαλε €2,5 εκ στην Ανόρθωση αλλά δεν μας λέει με ποια μορφή έβαλε τα λεφτά αυτά. Είναι δάνειο ή εισφορά; Εάν είναι δάνειο ποιος θα τον αποπληρώσει; θα πάρει μετοχές; Εάν θα πάρει μετοχές το πρόβλημα που αναφέρω πιο πάνω στο 2 είναι μεγαλύτερο.

ii. Τι θα γίνει εάν δεν μαζευτούν τα χρήματα της πρώτης δόσης των μετοχών;

iii. Έχει εμμονή με τον Κάκο και ορισμένους άλλους ανθρώπους οι οποίοι είναι κόκκινο πανί για τον κόσμο.

iv. Πρόσλαβε προπονητή επειδή του άρεσαν οι απαντήσεις του σε 25 ερωτήματα.

v. Απουσιάζει πάρα πολύ στο εξωτερικό. Δεν μπορείς να διοικείς την Ανόρθωση από μακριά.

vi. Δηλώνει άμοιρος ευθυνών για τα όσα συνέβηκαν τα τελευταία 2 χρόνια στην ομάδα αφού λέει ήταν σύμβουλος για ορισμένα μόνο θέματα. Καλά αφού δεν ασχολείται με το βόλεϊ και με τις ακαδημίες ποια ήταν τα θέματα που ήταν σύμβουλος;

vii. Δεν έχει παρουσιάσει πλάνο για τρόπο λειτουργίας της εταιρίας ακόμη και μετά από δύο ΓΣ του σωματείου.

viii. Ανάλαβε την ομάδα στις αρχές της περιόδου και δεν ανάφερε ότι ήθελε να προχωρήσει σε δημιουργία εταιρίας. Γιατί ξαφνικά άλλαξε ιδέα; Δεν ήξερε τι γινόταν στην ομάδα και στα οικονομικά του σωματείου;

4. Δεν ανάφερε κανείς τι θα γίνει με τα χρέη του σωματείου αλλά και ούτε ξέρουμε πόσα είναι. Πριν την πρώτη ΓΣ ήταν €17εκ μετά έγιναν €12 εκ. και τώρα κανείς δεν λέει τίποτε.

Κατηγορούν πολλοί τους 20 ότι χάθηκαν και δεν έχουν λύση στα προβλήματα. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί προειδοποίησαν για τα όσα λέω πιο πάνω αλλά ο πανικός και ο μηδενισμός που προσπαθούσαν ορισμένοι να επιβάλουν δεν άφησαν τον κόσμο να δει τι πραγματικά συμβαίνει και τις σωστές λύσεις που υπάρχουν. Για να είμαι επίσης δίκαιος μαζί τους πουθενά, εκτός από μια δήλωση του Αχιλλέα Νικολάου, δεν είδα ότι κάποιος από αυτούς είπε ότι θα βάλουν από €20,000 ή από €40,000 ο καθένας. Προς επιβεβαίωση αυτού ρώτησα και άτομα τα οποία πήγαν στις συγκεντρώσεις τους.

Τελειώνοντας, αναφέρω ότι είμαι Ανορθωσιάτης και θέλω το καλό της ομάδας και του σωματείου αλλά δεν μπορώ να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου. Τα προβλήματα της Ανόρθωση δεν θα λυθούν με την δημιουργία εταιρίας αλλά αντίθετα θα μεγαλώσουν με το πέρασμα του χρόνου επειδή δεν θα υπάρχει επιστροφή. Τα κλειδιά ήδη τα δώσουμε σε κάποιους….

Α.Π

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ