Κρίσιμη περίοδος – ώρα για τις σωστές αποφάσεις

Άλλη μια κατσουφιασμένη Δευτέρα για τους φίλους της Μεγάλης Κυρίας που πλέον συνήθισαν με την ιδέα της ήττας και για το μόνο που εύχονται είναι να τελειώσει αυτή η μαρτυρική χρονιά και όμοια της να μην υπάρξει ξανά.

Ο γράφων δεν θυμάται χειρότερη χρονιά για την ποδοσφαιρική ομάδα. Ακόμη και στις αρχές του αιώνα – επι προεδρίας Κίκη Κωνσταντίνου – όπου η Ανόρθωσις απειλείτο από διαβάθμιση λόγω οικονομικών χρεών η παρουσία δεν ήταν τέτοια. Τέτοια δεν ήταν ούτε την περίοδο επί προεδρίας Κούσιου όπου η ομάδα κατέγραψε παρόμοιο αρνητικό σερί μη επιτυχημένων αποτελεσμάτων. Τότε το μπάτζετ γνωρίζαμε ότι ήταν χαμηλό και η διοίκηση δεν έφερε ποδοσφαιριστές υπερεκτιμημένης αξίας αλλά.

Αυτό που προβληματίζει φέτος είναι το γεγονός ότι για την δημιουργία αυτής της ομάδας ετοιμάστηκε πλάνο. Ετοιμάστηκε πλάνο από την επιτροπή προγραμματισμού η οποία ετοιμάζεται να καταστρώσει και το πλάνο για την νέα περίοδο και να επιλέξει τον κατάλληλο Τεχνικό Διευθυντή. Ένα πλάνο το οποίο θα πρέπει με μειωμένο προϋπολογισμό να υλοποιήσει τους στόχους που θα τεθούν για την νέα χρονιά.

Από το ρόστερ αποχωρούν πολλά και βαριά συμβόλαια. Από τους 18 μη γηγενείς ποδοσφαιριστές που άρχισε η ποδοσφαιρική περίοδος 2013-2014 την επόμενη περίοδο θα παραμείνουν 4 από αυτούς, εκτός και αν βρεθεί η φόρμουλα για την αποδέσμευσή τους.

pano anorthosis ammoxostos

Άρα θα χρειαστεί οι πλείστοι από αυτούς να αντικατασταθούν και μαζί με τα νεαρά δικά μας παιδιά που ανέβηκαν πάνω να δημιουργηθεί μια συμπαγής ομάδα, με χαμηλό όριο ηλικίας ούτως ώστε να μπορεί να κρατήσει για χρόνια, κτίζοντας ένα καλό κορμό.

Ο πρότερος βίος της επιτροπής που χειρίζεται τον καταρτισμό του ρόστερ κάθε άλλο παρά καθησυχαστικός είναι. Η ομάδα, έστω και την υστάτη στηρίζει τις ελπίδες της σε άτομα τα οποία απέδειξαν, με τις πράξεις και τους χειρισμούς τους, ότι περισσότερο πρόβλημα θα προκαλέσουν παρά θα βοηθήσουν την ομάδα. Πόσο δε μάλλον που στην Ανόρθωση ψάχνουμε για ένα ποδοσφαιρικό θαύμα.

Όλα τα λεφτά λοιπόν είναι η επιλογή του Τεχνικού Διευθυντή. Το ζήτημα είναι από ποιόν θα επιλεχθεί και με πόσα κριτήρια…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ