Οι τρείς βασικοί πυλώνες για να ξαναγίνει Ανόρθωση

Ο κύβος ερίφθη. Η Ανόρθωση γυρνά σελίδα, αλλάζει πορεία και πλέον πορεύεται με την νέα τάξη πραγμάτων.

Είναι σε όλους εμφανές ότι η ομάδα το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε κατάσταση «διάλυσης». Το ποδοσφαιρικό τμήμα σπάζει το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ, οι ποδοσφαιριστές βλέπουν χρήμα όποτε υπάρχουν λεφτά στα ταμεία και ο κόσμος αηδιάζει με αυτό που βλέπει, σκεπτόμενος αν αυτό που βλέπει είναι η Ανόρθωσις του. Τέρμα, ως εδώ και μη παρέκει. Πιο κάτω δεν μπορεί να υπάρξει.

Είναι κατανοητό ότι όλα αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν από την μια στιγμή στην άλλη. Είναι όμως η κατάλληλη στιγμή, μιας και δόθηκε το πρόσταγμα της αλλαγής, να περάσουμε σε πραγματικές, ουσιαστικές, καινοτόμες αλλά και επιτυχημένες αλλαγές.

Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους αλλά ούτε και περίοδος χάριτος από τον κόσμο. Ναι μεν η Γενική Συνέλευση υπερψήφισε την πρόταση Πουλλαΐδη για την σύσταση εταιρείας αλλά η ανοχή πλέον είναι μηδενική. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτός ο κόσμος υπέφερε έξι ολόκληρα χρόνια, από μεγάλα λόγια, υποσχέσεις και περιστασιακές επιτυχίες.

Η μπάλα πλέον είναι στα χέρια των διοικούντων. Ο κόσμος απαιτεί κάθαρση, απαιτεί αλλαγές που θα φέρουν την Ανόρθωση ξανά στην ελίτ του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Το απαιτεί και το δικαιούται. Διότι ήταν εκεί, στήριζε, υπόμενε και πάλι είναι εδώ έτοιμος να προσφέρει για το μεγαλείο της Ανόρθωσης.

Προσωπική άποψη του γράφων είναι ότι η Ανόρθωση για να ανορθωθεί χρειάζεται άμεσα Τεχνικό Διευθυντή, Υπεύθυνο Μάρκετινγκ και νέο εκπρόσωπο στην ΚΟΠ.

Τεχνικό Διευθυντή που το όνομα και η πείρα του θα εγγυώνται επιτυχίες, ο οποίος και θα έχει το πρόσταγμα να επιλέξει κατά πόσον συμβαδίζει το πλάνο του με τον υφιστάμενο προπονητή της ομάδας και που θα απαγορεύσει την είσοδο εντός αποδυτηρίων των γνωστών – αγνώστων υπευθύνων και μη.

Υπεύθυνο Μάρκετινγκ για να διαχειριστεί το σημαντικό αυτό τμήμα. Το όνομα της Ανόρθωσης διατηρείται ακόμη σε ψηλά επίπεδα εμπορευσιμότητας. Είναι το τμήμα που φέρνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο κάτι το οποίο παραμελήθηκε εντελώς από τις προηγούμενες διοικήσεις του Σωματείου που όριζαν εκεί για την θέση αυτή άτομα που δεν είχαν καν σπουδάσει το αντικείμενο, πόσο μάλλον να το είχαν ασκήσει με επιτυχία.

Εκπρόσωπο στην ΚΟΠ που να βρίσκεται εκεί για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα ενός μεγάλου σωματείου και να μην τυγχάνει αντιμετώπισης από το κατεστημένο και τα κέντρα αποφάσεων ωσάν ομαδούλλα της σειράς. Τα τελευταία χρόνια τα γεγονότα είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε, απλά υπενθυμίζουμε ότι η θητεία του κ. Σάντη λήγει τον ερχόμενο Αύγουστο.

Αυτοί οι τρείς πυλώνες είναι βασικοί για να επαναφέρουν την ομάδα σε μια σταθερή πορεία ανόδου. Το οικοδόμημα της Ανόρθωσης πάνω από όλα πρέπει να εκπέμπει υγεία και να πείθει άπαντες – φίλους και αντιπάλους – ότι όλα λειτουργούν σε σωστές βάσεις.

Τα πιο πάνω δεν είναι η λύση του προβλήματος, ούτε θα φέρουν άμεσα την περιβόητη οικονομική εξυγίανση, αλλά αν επιλεχθούν τα σωστά άτομα τότε θα μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος της ομάδας ως σπουδαίος επιχειρηματίας που είναι θα γνωρίζει ότι για να επιτύχει το εγχείρημα του – το πνευματικό του παιδί – όπως το αποκάλεσε θα πρέπει να δαπανήσει χρόνο και χρήμα. Χρόνο για να επιλέξει τους ικανότερους και χρήμα για να τους δελεάσει να έρθουν να αναλάβουν την πρόκληση που ακούει στο όνομα Ανόρθωσις Αμμοχώστου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ