Άρης 2 – 0 Ανόρθωσις: Όταν πάρω φόρα φόρα κατηφόρα…

Για ακόμη μια αναμέτρηση η Ανόρθωσις δεν νίκησε, στους τελευταίους έξι αγώνες μετράμε πέντε ήττες και μία ισοπαλία. Δυστυχώς η ηττοπάθεια εισχώρησε στο πετσί μας και θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια στο μέλλον για να καταφέρουμε να την αποβάλουμε.

Σύνθεση

Η Ανόρθωση παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τους Κωνσταντίνου κάτω από τα δοκάρια, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Ζόρζε και  Οικονόμου. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυπτε ο Λοιζίδης ενώ στο αριστερό ήταν ο Σιέλης. Οι Οχαγιόν και Θεοδώρου συνέθεταν τον δίδυμο των αμυντικών μέσων με τον Μπεσέρα να αναλμβάνει ένα πιο δημιουργικό ρόλο. Στην κορυφή της επίθεσης δέσποζε η παρουσία του Κολαούτι με τους Κάλβο και Γκριγκαλασβίλι να βρίσκονται στα φτερά.

Α’ ημίχρονο

Μόλις στο καλημέρα της αναμέτρηση ο Οχαγιόν ανενόχλητος από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα έξω. Στη συνέχεια ο Άρης έλεγχε το παιχνίδι χάνοντας μια καλή ευκαιρία. Με την συμπλήρωση του δεκαλέπτου ο Κάλβο ταλαιπώρησε τον αντίπαλο αμυντικό και έδωσε την μπάλα στον Μπεσέρα του οποίου το μονοκόμματο πλασέ πέρασε ελάχιστα έξω από την αντίπαλη εστία. Στο 20′ δυνατό μακρινό σουτ του Κάλβο ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Άρη σε δύσκολη διπλή απόκρουση. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκριγκαλασβίλι έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Στο διάστημα αυτό είχε και ο Άρης τις δικές του ευκαιρίες με το παιχνίδι να είναι ανοιχτό και για τις δύο ομάδες. Στο 34΄ ο Βαλεντίνος Σιέλης αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση και τη θέση του πήρε ο Μάρκο Άντιτς. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια ο Άρης κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Πιντσέλι βρήκε τον Γιούσεφ μέσα στην μικρή περιοχή και αυτός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κωνσταντίνου.

Β’ ημίχρονο

Νωθρά ξεκινήσαμε το δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης πατούσε καλύτερα και ήταν η ομάδα που έβρισκε τις ευκαιρίες για το γκολ. Στο 58′ η συστημένη μπαλιά του Πιντσέλι στο κεφάλι του Τουράν βρήκε στόχο και έτσι η ομάδα της ελαφράς ταξιαρχίας πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Στη συνέχεια η Ανόρθωσις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και πήγε να αντιδράσει. Στο 65′ απευθείας φάουλ του Οχαγιόν βρήκε το δοκάρι, τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Μπεσέρα μέσα στην περιοχή πέρασε έξω. Στο 80′ το δυνατό σουτ του Μακρή αποκρούστηκε από τον Πάνο Κωνσταντίνου ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κολαούτι στο 83′. Ο Άρης λίγο έλειψε να σημειώσει και τρίτο τέρμα αλλά το πλασέ του επιθετικού της ελαφράς ταξιαρχίας αποκρούστηκε στη γραμμή από τον Άντιτς.

Γενική εικόνα

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Για ακόμη μια φορά η Ανόρθωσις δεν κατάφερε να πάρει την νίκη. Δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της ενώ σε καίρια χρονικά σημεία κατάφερε να δεχθεί τέρμα. Ο Νίκος Κωστένογλου έδωσε τις ευκαιρίες σε νεαρούς να πάρουν λεπτά συμμετοχής όμως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί να μην τους κάψουμε. Το παιχνίδι πάντως δεν χάθηκε λόγω απειρίας γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που χάνουμε και σίγουρα δεν είναι δικαιολογητικό για κανένα.

Η συνέχεια

Επόμενος αντίπαλος ο Ερμής την Τετάρτη στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Στόχους δυστυχώς δεν έχουμε. Κίνητρο η ιστορία του σωματείου και εδώ θα πρέπει το Δ.Σ να καταφέρει να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές. Αλλιώς το όνομα τους θα συνδεθεί με μαύρες σελίδες στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ