Αποβολή αντί πέναλτι και οργή Κάκου‏

Αναμφίβολα ο πιο επεισοδιακός αγώνας απέναντι στον Άρη στο πρόσφατο παρελθόν, ήταν αυτός της 4ης Φεβρουαρίου 2012, όταν η Ανόρθωση του Ρόνι Λέβι εκστράτευσε στην Λεμεσό για να πάρει ότι έχασε στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με την Αλκή. Η φάση που σημάδευσε τον αγώνα σημειώθηκε στο 67ο λεπτό όταν ο Κολομβιανός δέχθηκε μαρκάρισμα εντός περιοχής με τον Νικολαϊδη να κλείνει τα μάτια στην καταφανέστατη παράβαση. Ο ποδοσφαιριστής του Άρη προκάλεσε τον Λαβόρδε ο οποίος τον έσπρωξε σε νεκρό χρόνο με αποτέλεσμα να δώσει στον Νικολαϊδη την αφορμή που έψαχνε για να τον αποβάλει. Λίγο αργότερα τα δεδομένα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν ο Άρης σκόραρε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση μετά από ασυνεννοησία Κόζατσικ-Κόλιν.

Υπήρξε όμως και τρίτο ημίχρονο με τον, κατά τα άλλα χαμηλών τόνων, Σάββα Κάκο να ξεσπαθώνει κατά παντός υπευθύνου για τον συνεχή πόλεμο και υποτίμηση που δεχόταν η ομάδα μας. Μεταξύ άλλων ο τότε πρόεδρος είχε δηλώσει:

«Αίρουμε την εμπιστοσύνη μας για την κυπριακή διαιτησία και θα αρχίσουμε να φωνάζουμε ότι θέλουμε ξένους διαιτητές. Δεν βγαίνει κυπριακό πρωτάθλημα χωρίς ξένους διαιτητές. Τελείωσαν τα αστεία, τελείωσαν τα ψέματα. Ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι μεγάλος και πρέπει να τον σέβονται. Ο κ. Νικολαΐδης δεν ξέρω τι παθαίνει όποτε βλέπει τα χρώματα της Ανόρθωσης.

Ξέρω πολύ καλά τι λέω και ότι θα τιμωρηθώ. Οι κύριοι που αμείβονται με εξαψήφιους αριθμούς και κάθονται στην Ολλανδία δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Λυπάμαι πολύ, έχουμε ανεχτεί παρά πολλά πράγματα και όλοι θα βρουν την Ανόρθωση μπροστά της. Έτσι θα παίζουμε ποδόσφαιρο;

Εμείς πληρώνουμε αυτούς τους κυρίους που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Απαιτούμε σεβασμό και θα τον πάρουμε με το έτσι θέλω. Χάσαμε το παιχνίδι με την Αλκή, γιατί έγιναν όλα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Ομόνοια. Είδατε τι έγινε με τον Ρέζεκ στο παιχνίδι με την Αλκή και τίποτα δεν έγινε. Επειδή δεν μιλάμε, σημαίνει ότι είμαστε τα καλά παιδιά. Τέρμα η ανοχή.

Το ποτήρι ξεχείλισε. Αν ήταν κάρτα του Σπρόκελ, έπρεπε ο Άρης να δεχθεί είκοσι κίτρινες κάρτες. Ο Λαβόρδε εδώ και τόσα παιχνίδια, δέχεται τόσα χτυπήματα. Αν δείτε τα πόδια του Λαβόρδε θα καταλάβετε τι συμβαίνει. Αν θέλουν να κλείσουν το κυπριακό ποδόσφαιρο και να παίζουν με δύο σωματεία, ας το κλείσουν. Φυσικά και θα καταγγελθεί και ο κ. Νικολαΐδης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ