Η Γενική Συνέλευση

Διεξάγεται αυτή την στιγμή στην αίθουσα «Κυριάκος Θεοχάρους» του «Αντώνης Παπαδόπουλος», η δεύτερη γενική συνέλευση σε διάστημα πέντε ημερών του σωματείου, με θέμα τη συζήτηση τα τεκτενόμενα μετά τα αποτελέσματα της περασμένης Πέμπτης. Ως γνωστόν στην συνάντηση που έγινε στην Λευκωσία παρουσία 250 μελών, το ενδεχόμενο σύστασης εταιρίας δεν έτυχε ικανοποιητικής αποδοχής με αποτέλεσμα την ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων άμεσα.

Το λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος Χρίστος Πουλλαϊδης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αυτήν την στιγμή το σωματείο δεν βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αλλά μέσα σε αυτόν και έτσι σήμερα μαζευτήκαμε προκειμένου να ακούσουμε νέες προτάσεις. Δεν επιθυμώ να χωριστεί ο κόσμος σε υπέρ και κατά της εταιρίας, αλλά ως αγνός Ανορθωσιάτης πέρασε και από το δικό μου μυαλό να αποχωρήσω μετά το αποτέλεσμα της τελευταίας γενικής συνέλευσης. Επιθυμώ να καταδικάσω τις ασχήμιες της περασμένης Πέμπτης και μπορούμε να προχωρήσουμε σε συζήτηση με ερωτήσεις και προτάσεις για το μέλλον.»

Οι διάφορες εισηγήσεις/τοποθετήσεις των μελών διαμορφώθηκαν ως εξής:

– Να επαναφέρουμε το θέμα της εταιρίας να και εφόσον δεν προκύψουν καλύτερες εναλλακτικές προτάσεις.

– Αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, θα επιστρέψουμε στην Αμμόχωστο χωρίς την αγαπημένη μας Ανόρθωση. Θα πρέπει να σταματήσουν οι τσακωμοί μεταξύ των Ανορθωσιατών.

– Υπάρχουν οι προτάσεις των κυρίων Κρις Γεωργιάδη και Στέλιου Χαραλάμπους οι οποίες δεν λήφθηκαν ιδιαίτερα υπόψη και καλό θα ήταν να συζητηθούν.

– Δεν πρέπει να βλέπουμε πίσω οπότε να μην ξανατεθεί θέμα εταιρίας μέσω ψηφοφορίας. Εισηγούμαι την έκδοση εισητηρίων διαρκείας για τη νέα χρονιά.

Ο πρόεδρος του σωματείου πήρε εκ νέου τον λόγο προκειμένου να αναλύσει το ποσό του 1.3 εκατομμυρίου το οποίο πρέπει να καταβληθεί εν όψη κριτηρίων Μαρτίου:

«Μεταξύ άλλων, οφείλουμε χρήματα σε Γκάλαμαζ, Παβίσεβιτς, Μάστρου, Ρέζεκ, Λαμπάν και Μπλάζιτς. Συνολικά οι προσφυγές που έχουμε να πληρώσουμε ανέρχονται στο 1.6 εκατομμύριο, ενώ από το 2009 μέχρι σήμερα οι οφειλές σε μάνατζερς φτάνουν τα 2.5 εκατομμύρια.»

Ο Κυριάκος Κούσιος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της θητείας του λέγοντας ότι:

«Επι προεδρίας μου μειώθηκε το χρέος ενώ οι οφειλές σε μάνατζερ δεν ξεπέρασαν τις 160 χιλιάδες ευρώ. Με τον Κονσίστρε υπήρχε υπογεγραμμένο έγγραφο ότι δεν θα διεκδικούσε οτιδήποτε αλλά αυτό χάθηκε μετά την αποχώρησή μου. Θέλω να πω ότι δέχθηκα απειλές να μην παρεβρεθώ στην σημερινή συνέλευση από άτομα που υποστηρίζουν ότι όταν είχα αναλάβει δεν τήρησα κάποιες δεσμεύσεις.»

Με αφορμή θέμα που τέθηκε όσον αφορά τη δημιουργία των χρεών, ο πρόεδρος απάντησε:

«Υπόσχομαι να γίνει καταμερισμός των ευθυνών ως προς το ποιος δημιούργησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.»

Αποφασίστηκε όπως από αύριο μέχρι τις 17 Μαρτίου διεξαχθεί Παγκύπρια εκστρατεία συλλογής χρημάτων με επικεφαλής μια επιτροπή διάσωσης της Ανόρθωσης. Στις 17 Μαρτίου θα τεθεί εκ νέου επί τάπητος το κεφάλαιο εταιρία. Σε περίπτωση που εγκριθεί η σύσταση εταιρίας τότε τα λεφτά που θα μαζευτούν θα μετατραπούν σε μετοχές. Η συλλογή χρημάτων έχει ήδη αρχίσει από την αποψινή συνέλευση, με το συμβούλιο να δίνει τις πρώτες 440 χιλιάδες ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ