Το τελευταίο refresh του ντέρμπι

Δύο ώρες απομένουν (19:00) για την έναρξη του μεγάλου παιγνιδιού με το ΑΠΟΕΛ, ένα παιγνίδι το οποίο δεν είναι τελικός αλλά είναι εξαιρετικά καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία της ομάδας μας. Με νίκη φθάνουμε το ΑΠΟΕΛ (το ξεπερνάμε λόγω καλύτερης επιθετικής γραμμής), με ήττα ή και ακόμη με ισοπαλία όμως χάνονται οριστικά οι όποιες ελπίδες για τον τίτλο, ίσως και για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Η ομάδα μας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών, ενώ και με τις τελευταίες αποδεσμεύσεις το ρόστερ μπορεί να έχει σμικρυνθεί, όμως από την άλλη δίνεται η μεγάλη ευκαιρία στους νεαρούς μας ποδοσφαιριστές να «ανδρωθούν» απότομα και να δείξουν ότι μπορεί να αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας. Γκαρσία, Ζόρζε και Κάλβο θα είναι εκτός από το αποψινό παιγνίδι, με τον Άρσεν Μιχαήλοβιτς να έχει το πιο δύσκολο έργο που είχε ποτέ στη σύντομη ως τώρα καριέρα του ως προπονητής.

Η εντεκάδα

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Μάριο Βέγκα. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Δημητρίου και στο αριστερό προβάδισμα έχει ο Αβραάμ. Στο κέντρο  της άμυνας ο σίγουρος είναι ο Δημήτρης Οικονόμου, και από εκεί και πέρα υπάρχουν οι επιλογές μεταξύ Μάκου, Άντιτς, Σιέλη και Αλέξα. Μεγάλη είναι η απουσία του Ζόρζε ο οποίος με τον Οικονόμου συνέθεταν το καλύτερο αμυντικό δίδυμο από όσα παρέταξε φέτος η Ανόρθωση. Στο κέντρο, εκεί που είναι και η δύναμη του αντιπάλου, είναι τα μεγάλα ερωτήματα καθώς πολλά θα κριθούν από τον ποδοσφαιριστή που θα επιλεγεί ως παρτενέρ του Οικονόμου. Μάκος και Αλέξα σίγουρα θα βρίσκονται στη βασική εντεκάδα αλλά μένει να δούμε σε ποιες θέσεις, με το πιθανότερο να δούμε τον Μάκο στο κέντρο της άμυνας. Αν όχι, και επιλεγεί εκεί ή ο Άντιτς ή ο Σιέλης, τότε Μάκος και Αλέξα είναι τα φαβορί για τους δύο στη μεσαία γραμμή, με την τρίτη θέση να παίζεται μεταξύ Οχαγιόν και Μπεσέρα. Στην περίπτωση που επιλέξει τον Ισραηλίτη, τότε ο Αργεντινός θα πάρει θέση σε ένα από τα δύο επιθετικά φτερά. Αν όχι, τότε οι δύο στα φτερά θα είναι οι Φοφανά και Μακρής. Στην κορυφή σίγουρα θα βρίσκεται ο Κολαούτι.

Η εντεκάδα του ΑΠΟΕΛ

Όσον αφορά την εντεκάδα του ΑΠΟΕΛ, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Πάρντο ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελούν κατά πάσα πιθανότητα οι Ολιβέιρα και Κακά. Αριστερά στην άμυνα θα βρίσκεται ο Πιπίνης και δεξιά ο Σέρτζιο. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αμυντικά χαφ θα είναι οι Βινίσιους και Μοράις και μπροστά τους ο Ντε Βινσέντι. Στο αριστερό επιθετικό άκρο θα βρίσκεται ο Αλωνεύτης ενώ η θέση δεξιά παίζεται μεταξύ Χαραλαμπίδη και Μπενασούρ. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Σαντίν.

Οι απουσίες και οι υπόλοιπες λύσεις

Η ομάδα μας θα στερηθεί σήμερα τον Πάολο Ζόρζε, στυλοβάτη της αμυντικής της γραμμής, καθώς και τον Τόνι Κάλβο. Θα απουσιάζει επίσης ο Γκονζάλο Γκαρσία ο οποίος αναμένεται να επανέλθει στους αγώνες των πλέιοφ μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε στο παιγνίδι με την ΑΕΚ στον επαναληπτικό του Κυπέλλου. Στον πάγκο εκτός από τους ποδοσφαιριστές που αναφέραμε νωρίτερα για την εντεκάδα, θα βρίσκονται επίσης οι Βαλβέρδε, Θεοδώρου, Σουσιάν, Λοϊζίδης και Μαραγκός. Για το ΑΠΟΕΛ, θα απουσιάσει ο Μαντούκα ο οποίος τραυματίστηκε στο παιγνίδι με τον Ερμή, ενώ υπάρχουν επίσης οι λύσεις των Χιώτη, Αλεξάνδρου, Σωτηρίου, Μπόρδα, Σολωμού, Σέρινταν, Γκόμεζ.

Τι προηγήθηκε

Την περασμένη αγωνιστική, η ομάδα μας επανήλθε στις νίκες, καθώς πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Εθνικό στο Δασάκι, σε ένα παιγνίδι όπου από νωρίς βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Ένα αυτογκόλ μετά από στημένη φάση του Οχαγιόν και ένα τέρμα του Κολαούτι ήταν αρκετά για να μας δώσουν τη νίκη. Το ΑΠΟΕΛ με τη σειρά του, νίκησε σχετικά εύκολα τον Ερμή στο ΓΣΠ με 3-0, με τον Αλωνεύτη να πετυχαίνει ένα τέρμα και τον Ντε Βινσέντι τα άλλα δύο. Ρεαλιστικά, το ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από εμάς όμως τέτοια παιγνίδια κρίνονται συνήθως από διαφορετικούς παράγοντες.

Ο κόσμος

Παρά τις πίκρες που μας «πότισε» η ομάδα το τελευταίο διάστημα, ο κόσμος αναμένεται να δώσει δυναμικό παρόν στο αποψινό παιγνίδι. Θα προηγηθεί του παιγνιδιού η ειρηνική διαδήλωση, εκδήλωση που ίσως φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο για το παιγνίδι με το ΑΠΟΕΛ. Γύρω στις 5 με 6 χιλιάδες φίλοι της ομάδας αναμένονται στο γήπεδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ