Ο Κώστας Φώτη για το ντέρμπι, τα προβλήματα, τις ακαδημίες και το συλλαλητήριο

To Anorthosis24 επικοινώνησε με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Κώστα Φώτη. Ζητήσαμε ένα σχόλιο για το αυριανό παιχνίδι, το συλλαλητήριο του κόσμου αλλά και γενικότερα την κατάσταση στην ομάδα.

Πώς βλέπετε αυριανό παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ;

Το αυριανό παιχνίδι είναι σίγουρα ντέρμπι, ασχέτως των προβλημάτων που υπάρχουν στην Ανόρθωση. Είναι μεγάλη ομάδα η οποία στηρίζεται στον κόσμο της. Το ΑΠΟΕΛ μετά τις προσθήκες που έκανε απέδειξε τα τελευταία παιχνίδια πως δυνάμωσε πάρα πολύ, αλλά σε ένα ντέρμπι όλα είναι ανοιχτά.

Έχετε κάποια πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα;

Προβλέπεται να γίνει ένα συναρπαστικό παιχνίδι και εκείνος που θα εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα βρει, θα είναι και ο νικητής. Ελπίζω βέβαια η ομάδα μας.

Μιλήσατε για προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ανόρθωσις. Πώς φτάσαμε ως εδώ κατά τη γνώμη σας;

Πιστεύω πως εδώ που έφτασε η Ανόρθωση είναι παλιά λάθη τα οποία έγιναν από διάφορα συμβούλια που ήταν εκεί κατά καιρούς. Τα έβαζαν κάτω από το χαλί όπως συνηθίζουμε να λέμε και προχωρούσαν. Οι επόμενοι που αναλάμβαναν το ίδιο. Είναι τα ψηλά συμβόλαια  τα οποία στοίχισαν και στοιχίζουν στην Ανόρθωση. Παλιές υποθέσεις τις οποίες πληρώνουμε και θα πληρώνουμε γιατί θα βγουν και άλλες. Όλοι φέρουν την δική τους ευθύνη, από παλιά συμβούλια παλιοί προέδροι  μέχρι και οι σημερινοί.

Ήσασταν στις ακαδημίες για αρκετά χρόνια, τώρα λέμε ότι θέλουμε Κύπριους ποδοσφαιριστές

Ήμουν αρκετά χρόνια στις ακαδημίες από το 2002 μέχρι το 2012. Πέρασαν από κοντά μου παίκτες όπως ο Μιντίκης, ο Αγγελής και ο Αδάμος Χατζηγεωργίου. Δικά μας παιδιά, της ακαδημίας, που δυστυχώς τα αμφισβητούσαν ή δεν τους έδειχναν εμπιστοσύνη. Όχι μόνο στην Ανόρθωση αλλά στην κάθε ομάδα. Να δώσουν ευκαιρίες στα δικά μας παιδιά να παίξουν στην πρώτη ομάδα!

Κάθε προπονητής που ερχότανε να αναλάβει όπως ήταν φυσικό εφόσον είσαι σε μεγάλη ομάδα και θέλεις να πρωταγωνιστήσεις, να κάνεις πρωταθλητισμό, έφερνε 10-15 ξένους παίκτες – που τους ονομάζω μισθοφόρους – για να παίξουν για την Ανόρθωση. Αυτοί  θα παίξουν όταν τους πληρώνεις και αποδείχτηκε. Όταν δεν τους πληρώσεις δεν… κλωτσάνε. Δικοί μας παίκτες διακρίνονται αλλού όπως τον Μιντίκκη και τον Αγγελή στους οποίους δεν δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν και ψάχνουμε τώρα λύσεις με Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Πριν από το παιχνίδι θα προηγηθεί συλλαλητήριο του κόσμου. Το έχετε υπόψιν;

Ναι το γνωρίζω. Το θέμα ότι είναι τις αποφάσεις θα τις πάρουν αυτοί που διοικούν. Εμείς να φωνάξουμε και να διαμαρτυρηθούμε καλόπιστα και ωραία. Πιστεύω εκείνο που θέλουν να  κάμουν θα το κάμουν. Επειδή είναι εκείνοι στο τιμόνι της Ανόρθωσης και διοικούν πιστεύω  θα έχουν κάποια στήριξη από κάποια άτομα γύρω τους που στο τέλος αυτό που θα αποφασίσουν θα το κάνουν. Εκτός αν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή.

Θεωρώ ότι είναι κρίμα που έφτασε η Ανόρθωση στο σημείο που είναι και προσωπική μου γνώμη – χωρίς να έχω οτιδήποτε με κανένα – η Ανόρθωσις ανήκει στον κόσμο της. Το σωματείο, μετά την προσφυγιά, εμείς οι παλιοί ποδοσφαιριστές το κρατήσαμε εκεί που βρίσκεται. Εγώ δεν γνωρίζω πολλά πράγματα περί εταιρείας, ούτε που μπορεί να καταλήξει αυτή η κατάσταση. Προσωπικά θέλω την Ανόρθωση όπως την ξέρει ο κόσμος, όπως την είχαμε εμείς οι παλιοί παίκτες να ανήκει στον κόσμο της. Το να γίνει εταιρεία εγώ πιστεύω θα γίνει “μπίζινες”, που οπωσδήποτε υπάρχουν και κάποια εμπόδια που δεν γνωρίζεις τι θα βγει στο τέλος.

Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο;

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι να είναι ενωμένοι όλοι μαζί διότι δεν έχουμε  τίποτε να χωρίσουμε. Ο σκοπός είναι η Ανόρθωση, να σωθεί το σωματείο. Με το να φωνάζουμε, να βρίζουμε και να προπηλακίζουμε είναι αντίκτυπο το οποίο αντανακλά αρνητικά πάνω  στο όνομα Ανόρθωσις, στο σωματείο μας, και στο τέλος ποιος πληρώνει; Το ίδιο το σωματείο. Παράδειγμα το αυριανό συλλαλητήριο, να γίνει σε κόσμια πλαίσια, να μην υπάρξει οτιδήποτε το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά στο παιχνίδι που θα ακολουθήσει. Η διαμαρτυρία να γίνει σωστά και εύχομαι να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ