Ν’ αλλάξει την ψυχολογία

Από σήμερα πιάνει δουλειά ο Νίκος Κωστένογλου στο «Αντώνης Καράς», στην δυσκολότερη ίσως αποστολή της μέχρι τώρα καριέρας του. Ο Ελλαδίτης τεχνικός καλείται να αλλάξει πολλά στη Μεγάλη Κυρία, με πρώτη και καλύτερη την σπμαραλιασμένη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του.

Ο «Κωστέ» έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα να αντιμετωπίσει, αφού στους τραυματίες Βέγκα και Γκαρσία προστίθενται οι τιμωρημένοι Αλέξα, Άντιτς και Φοφανά, με τους Κάλβο, Ζόρζε και Μάκο να είναι αμφίβολοι. Εκείνο που τον ανησυχεί περισσότερο όμως, είναι το καταρρακωμένο ηθικό της ομάδας. Όταν δέχεσαι ήττα – και τι ήττα – από μια ομάδα που είχε δυο νίκες σε είκοσι αγώνες, τότε όποιο καμπανάκι έχει η ομάδα, χτυπά! Δυστυχώς, εκείνος που καλείται να βρει τις λύσεις μόλις σήμερα περνά το κατώφλι του προπονητικού κέντρου και πέφτει με μιας στα βαθιά.

Όσο βουνό κι αν μας φαίνεται, εάν θέλουμε να μην μείνουμε στον πάτο του πρώτου γκρουπ, η νίκη είναι επιβεβλημένη. Η Ομόνοια που είναι μπροστά μας ένα βαθμό, αγωνίζεται με την ΑΕΚ Κουκλιών στο ΓΣΠ. Μπορεί να έχουν και οι πράσινοι τα προβλήματά τους, ωστόσο η ΑΕΚ Κουκλιών μέχρι τώρα εκτός έδρας έχει μόλις ένα βαθμό (στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»). Εάν η ψαλίδα από την Ομόνοια ανοίξει ακόμα περισσότερο, οι λογαριασμοί των ποδοσφαιριστών παραμείνουν άδειοι, ο κόσμος απομακρυνθεί κι άλλο απ’ το γήπεδο, πάμε με τις χειρότερες προϋποθέσεις τη μεθεπόμενη αγωνιστική στο ΓΣΖ ξανά, όπου θα αντιμετωπίζουμε την ΑΕΚ (που δεν κερδίσαμε φέτος) σε ένα παιχνίδι που ίσως «παιχτεί» η 6η θέση. Μην ξεχνάτε ότι μπορεί να χαθούν βαθμοί και στα κριτήρια.

Δίχως να προτρέχουμε, απλά τονίζουμε τη σπουδαιότητα του αγώνα με την ΑΕΛ. Μεσολαβούν πολλές μέρες μέχρι τότε, όχι όμως αρκετές για να φτιάξει ο Νίκος Κωστένογλου την άθλια εικόνα της ομάδας. Θέλουμε όμως να δούμε μια βελτίωση. Το μόνο θετικό που μπορούμε να βρούμε στην προσπάθεια του προπονητή, είναι πως με το Παραλίμνι κάναμε την χειρότερη δυνατή εμφάνιση. Άρα, ό,τι και να πάρει από τους παίχτες του με την ΑΕΛ, θα είναι… κέρδος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ