Κωστένογλου: «Η ομάδα δεν μπορεί να αναπνεύσει»

Για όλα μίλησε ο Νίκος Κωστένογλου στην καθιερωμένη διάσκεψη τύπου μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Έκανε αναφορά στη μη σύσταση εταιρείας που αφήνει τους παίχτες απλήρωτους, στον στρατό και τις σκοπιές που βγάζουν οι Μακρής και Λοϊζίδης τους οποίους υποσχέθηκε να εμπιστευτεί στα επόμενα παιχνίδια, μίλησε για τα προβλήματα που προσπαθεί να διορθώσει και τη νίκη που θέλει για να φτιάξει η ψυχολογία και να επανέλθει η αυτοπεποίθηση.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι

«Χωρίς να μας κάνει ευκαιρίες η ΑΕΚ, κατάφερε να βάλει δυο γκολ. Είχαμε καλύτερες και κλασικές ευκαιρίες αλλά δε σκοράραμε. Είχαμε με τον Οχαγιόν και με τον Κολαούτι μεγάλες φάσεις να ισοφαρίσουμε. Αμέσως μετά δεχθήκαμε δεύτερο γκολ. Μ’ αυτή τη νοοτροπία δεν μπορούμε να κερδίσουμε παιχνίδι. Υπάρχουν προβλήματα που προσπαθούμε να λύσουμε. Υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης. Θέλουμε μια νίκη για να ανακάμψουμε ψυχολογικά»

Για το στρατό

«Κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται για το καλό του ποδοσφαίρου και αν θέλουμε τους παίκτες μας πρέπει να τους βοηθούμε. Θέλω να τους βάζω όμως είναι ταλαιπωρημένοι. Πρέπει όμως να υπάρχει και η ανάλογη αντιμετώπιση στους νεαρούς. Για αυτό ίσως και η Εθνική να έχει πρόβλημα. Κρίνεται σωστό επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να φυλάνε νούμερα το πρωί και μετά να έρχονται προπόνηση ή στα ματς;»

Για το οικονομικό

«Είμαι δύο εβδομάδες εδώ. Η ομάδα έχει πολλά οικονομικά προβλήματα και αυτό έχει αντίκτυπο και στην ομάδα. Όπως βλέπετε, οι ομάδες που είναι στα ψηλά είναι αυτές που θεωρητικά έχουν λύσει τα οικονομικά τους προβλήματα. Προσπάθησε ένας άνθρωπος να βάλει τα πράγματα σε τάξη, αλλά με 67% δεν πέρασε η εταιρεία. Έπρεπε με 51% να περνά. Είναι δυνατόν μια ομάδα με τεράστια οικονομικά προβλήματα που έχει ανάγκη μια λύση να μην γίνεται τίποτα; Υπάρχει η πίεση από τον κόσμο, υπάρχουν τα προβλήματα, όμως έχω παίκτες που φοβούνται να πάρουν την μπάλα. Είναι θέμα ψυχολογίας. Αποδέχομαι ότι χάσαμε, όμως προσπαθούμε με τα τόσα προβλήματα να παίξουμε μπάλα. Τα προβλήματα τα κουβαλάνε οι παίκτες συνεχώς μαζί τους από την προπόνηση μέχρι το ματς. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα δω τι θα γίνει με τον κύριο Πουλλαΐδη. Για μένα η κατάσταση είναι ανεξήγητη. Δεν θέλουν την εταιρεία όμως δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Δεν πέρασε η εταιρεία για 23 ψήφους… Δεν μπορώ να καταλάβω, θέλουν να περάσει με 99%; Γιατί απωθούν τον πρόεδρο; Κι εγώ κατάγομαι από την Μικρά Ασία και ξέρω τι σημαίνει η προσφυγιά και η ιστορία της ομάδας. Ίσως, όμως, κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται που θα οδηγηθεί αυτή η ομάδα. Δεν αποποιούμαι καμιά ευθύνη ως προπονητής, όμως η ομάδα δεν μπορεί να αναπνεύσει. Επηρεάζονται από τα οικονομικά προβλήματα.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ