Κόουτς, δεν έχεις λόγο στα διοικητικά

Κατανοητή η ανησυχία του Νίκου Κωστένογλου για την έλλειψη ψυχολογίας που έχουν οι παίκτες, αλλά θεωρώ πως κακώς πήρε θέση για τα διοικητικά.

Θα μπορούσε να το κάνει άνετα αυτό, εάν ήταν για χρόνια στην ομάδα και είχε να επιδείξει έργο στον πάγκο μας. Ούτε Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μας πήρε, ούτε μας έπιασε πρωταθλήματα ή κύπελλο, ούτε έπαιξε μπάλα ως παίκτης στην Ανό.

Μόνο σε τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσες να μιλήσεις κόουτς. Θέση μπορούσε να έχει για παράδειγμα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (και είχε), ο Αρσέν Βενγκέρ για την Άρσεναλ (κι αυτός είχε), ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς του ΑΠΟΕΛ (είχε) και ο Τιμούρ Κετσπάγια για μας (ο Τιμούρας κι αν είχε), ή οποιαδήποτε άλλη παλιά δόξα της ομάδας μας.

Διότι αυτοί ξέρουν τι συμβαίνει στην ομάδα. Ξέρουν το γήπεδο το οποίο προπονούσαν μέχρι την τελευταία ίντσα.

Ο κ. Κωστένογλου ακόμη δεν έκανε τίποτα για μας. Τρεις συνεχόμενες ήττες μετρά, αν αναλογιστούμε πως είχε λόγο στο πλάνο του αγώνα με την Ένωση. Θα πρέπει να δει αυτός πώς θα διαχειριστεί το ρόστερ και να προσπαθήσει να τσαμπουκέψει τους παίκτες μας και να επαναφέρει την χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Από την άλλη, η διοίκηση θα πρέπει να κάτσει να δει πώς θα πληρώσει τους παίκτες. Ναι κάποιοι συμπεριφέρονται σαν τουρίστες αλλά προσωπικά τους κατανοώ. Κι εγώ σε δουλειά που δεν θα με πληρώνει για αυτά που προσφέρω, σε κάποια φάση θα ξενερώσω. Λογικό είναι ρε παιδιά.

Αφού θέλουμε να το δούμε “επαγγελματικά”, μιας και ήθελαν να μας κάνουν εταιρεία, ας το δουν αυτό. Λεφτά για να αγοράσουν μετοχές υπάρχουν. Για να πληρώσουν τα μηνιάτικα των παικτών δεν υπάρχουν; Να μην περιμένουμε να δείξουν επαγγελματισμό την ώρα που δείχνουμε ερασιτέχνες μη τηρώντας τα συμβόλαια που εμείς τους δίνουμε να υπογράψουν.

Κάποιος παράγοντας της ομάδας μας, μου είχε πει παλιά πως το σημαντικότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο, είναι οι παίκτες να πληρώνονται στην ώρα τους. Μετά τα υπόλοιπα έρχονται αυτόματα. Καλό κλίμα, ψυχολογία κλπ. Αυτό είναι το κοινό “μυστικό” σε όλες τις ομάδες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ