Οι τάσεις, οι προκλήσεις και οι ερασιτεχνισμοί

Πολλά συμβαίνουν γύρω από την τροπόσφαιρα της Ανόρθωσης τις τελευταίες μέρες. Το ενδεχόμενο σύστασης εταιρίας κινητοποίησε άπαντες, τόσο αυτούς που εναντιώνονται όσο και αυτούς που πιστεύουν πως η εταιρία είναι η μοναδική ενδεδειγμένη λύση για να βγει η Ανόρθωσις από το αδιέξοδο. Για την αυριανή Γ.Σ και το ενδεχόμενο σύστασης εταιρίας δημιουργήθηκαν κάποιες τάσεις μέσα στον κόσμο τις οποίες μέσα από συζητήσεις που είχα θα προσπαθήσω να τις παραθέσω.

Οι αντί εταιρικοί

Υπάρχουν αυτοί που είναι για λόγους αρχής κάθετοι στη σύσταση της εταιρίας, το έχουν ως κόκκινη γραμμή και ούτε θέλουν να το ακούσουν. Θεωρούν πως η σύσταση εταιρίας θα αλλοιώσει το χαρακτήρα του σωματείου, η Ανόρθωσις θα πέσει στα χέρια των λίγων και η ύπαρξη της θα εναπόκειται αποκλειστικά στις ορέξεις των μετόχων της.

Όχι αλλά..

Επίσης έχει δημιουργηθεί και η τάση των θετικών στο ενδεχόμενο μα αρνητικών στα πρόσωπα . Θεωρούν πως τα άτομα που διοικούν το σύλλογο, μέσα από τους ερασιτεχνισμούς και την προχειρότητα που μας έχουν συνηθίσει  θα κάψουν και την εταιρεία όπως έκαψαν και τόσα άλλα πράγματα στο παρελθόν. Επίσης αρκετοί εξ αυτών πιστεύουν πως η σύσταση της εταιρείας γίνεται αποκλειστικά για διευθέτηση των προσωπικών δανείων. Είναι όμως θετικοί να συζητήσουν το ενδεχόμενο με αλλαγές όπως αφαίρεση προσωπικών δανείων από τις οφειλές του σωματείου και μείωση μέγιστου ποσοστού μετοχών που μπορεί να έχει στην κατοχή του ο κάθε μέτοχος.

Εδώ που φτάσαμε…

Είναι η τάση που προτιμά το σωματείο από την εταιρία αλλά μπροστά στο φαινομενικό ή πραγματικό αδιέξοδο που βρισκόμαστε δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο της εταιρίας. Προ του φάσματος της αφαίρεσης βαθμών και της περαιτέρω απαξίωσης του συλλόγου είναι περισσότερο θετικοί από ποτέ άλλοτε. Πιστεύουν και θεωρούν πως το οικονομικό εκτόπισμα του προέδρου θα καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες και πλέον ως εταιρεία θα μπούμε σε ένα νέο επαγγελματικό μοντέλο λειτουργίας που σε βάθος χρόνου θα φέρει πίσω τις επιτυχίες.

Εταιρία η πανάκεια

Τέλος υπάρχει και η τάση που θεωρεί την εταιρεία ως το καταλληλότερο μοντέλο και πως αυτό έπρεπε να εφαρμοστεί πριν από χρόνια. Θεωρούν πως η μη ύπαρξη της εταιρείας είναι και ο κυριότερος λόγος που το σωματείο περιήλθε σε αυτή την κατάσταση


Είναι γνωστό και κοινά αποδεκτό πως η αυριανή Γ.Σ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον και τη συνέχιση του σωματείου. Η απόφαση που θα παρθεί είτε θετική είτε αρνητική θα σημαδεύει το σωματείο για χρόνια. Θα έπρεπε να επιδιωχθεί αν μη τι άλλο η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση των μελών ούτως ώστε η εντολή που θα δοθεί να αντικατοπτρίζει όσο το δυνατό περισσότερο Ανορθωσιάτικο κόσμο.  Κάτι το οποίο όμως η επίσημη Ανόρθωση μέσα από τα μια σειρά πράξεων έδειξε πως δεν το επιθυμεί ή αν μη τι άλλο το αγνοεί επιδεικτικά. Άλλοι τα λένε προκλήσεις και άλλοι λένε πως είναι απλοί ερασιτεχνισμοί που μας έχουν συνηθίσει. Ο καθένας ας κρίνει ελεύθερα

Ορισμός Συνέλευσης

Η Γ.Σ ορίστηκε την μέρα της Τσικνοπέμπτης που ως λαός είναι μέρα την οποία τιμούμε ιδιαίτερα μπροστά από κάρβουνα, μέσα σε ταβέρνες  σε συναθροίσεις με φίλους και οικογένεια. Η Γ.Σ θα μπορούσε κάλλιστα να διεξαχθεί μια άλλη μέρα, π.χ Τετάρτη ή Παρασκευή. Παλαιότερα  τα μέλη κληθήκαμε ανήμερα του Αγίου Νικολάου σε Έκτακτη Συνέλευση για να εκχωρήσουμε τα έσοδα της LTV στο δάνειο της Κτηματικής όπως επίσης και 2 μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο για να εγκρίνουμε υποψήφιο συνδυασμό για να είμαστε καταστατικά σωστοί. Όποιος τα σκέφτεται θυμώνει…

Αιφνίδια αλλαγή τόπου

Ο τόπος αποφασίστηκε να αλλάξει 24 ώρες και κάτι πριν τη Συνέλευση, μαζί με τον τόπο μπορούσε να αλλάξει και η μέρα ως πράξη καλής θέλησης και ως  επιδίωξη μαζικότερης προσέλευσης. Επιλέχθηκε δε η επαρχία που αριθμεί τα λιγότερα μέλη. Επίσης ας μην ξεχνάμε πως οι ιδιόκτητες έδρες τμημάτων του συλλόγου είναι σε Λεμεσό και Λάρνακα. Επίσης σε καιρούς κρίσης, κριτηρίων και απλήρωτων ποδοσφαιριστών η πραγματοποίηση Γ.Σ σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων προκαλεί ερωτηματικά και οργή

Ανακοίνωση νέων μελών

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν από το σύλλογο 6 νέα μέλη. Βάσει καταστατικού αυτά τα μέλη φαίνεται να μην έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στη ψηφοφορία. Θα μπορούσε η ανακοίνωση τους να γινόταν την Παρασκευή και να μην υπήρχε κανένα πρόβλημα. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων τα μέλη δεν τα γνωρίζω και ούτε γνωρίζω τις απόψεις τους, απλά κρίνω την πράξη του Δ.Σ.

Έγγραφα της τελευταίας στιγμής

Είναι το λιγότερο ανέντιμο μη πω και πρόστυχο να καλείς τα μέλη σου να διαβάσουν δεκάδες σελίδες νομικίστικου περιεχομένου μέσα σε λίγες ώρες και να κληθούν να πάρουν θέση είτε υπέρ είτε κατά. Η ώρα 8 παρά δέκα ο σύλλογος δημοσιοποίησε μέρος των τελικών εγγράφων που θα κληθούμε να ψηφίσουμε αύριο. Το πρωί μας περιμένει και το ενημερωτικό δελτίο. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να διαβαστούν και να κατανοηθούν όλες αυτές οι αράδες μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Τα μέλη καλούνται ακόμη μια φορά μέσα στο σκοτάδι και με ελάχιστο χρόνο μπροστά τους να ψηφίσουν.

Ο Καραμπινάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ