Οι προθέσεις Πουλλαΐδη, η εταιρεία και η εναλλακτική

Με ιδιαίτερη αγωνία αναμένεται η όγδοη (!) Γενική Συνέλευση των τελευταίων δέκα μηνών στην Ανόρθωση, η οποία έχει ως ατζέντα τη συζήτηση της διαμορφωθείσας κατάστασης στο Σύλλογο μετά την απόρριψη της εισήγησης του ΔΣ για σύσταση εταιρείας.

Οι προθέσεις Πουλλαΐδη

Πριν τη Γενική Συνέλευση της 20ης Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος είχε πει ότι εάν η εταιρεία δεν περάσει, θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση, όπου θα εξεταστεί η κατάσταση συλλογικά. Ωστόσο, μετά από παρότρυνση του κ. Κούσιου την Τσικνοπέμπτη, δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που η εταιρεία απορριφθεί μεν αλλά το «ναι» πάρει πάνω από 50% των ψήφων, θα παραμείνει στο πηδάλιο του Σωματείου. Οι προθέσεις του διοικητικού ηγέτη άγνωστες για την ώρα, αναμένεται ωστόσο να κοινοποιηθούν πρώτα στο Συμβούλιο που θα συγκληθεί δυο περίπου ώρες πριν τη ΓΣ.

Εταιρεία: Ενταφιασμός ή Επαναφορά;

Η πρόθεση της διοίκησης για δημιουργία εταιρείας, είχε πάρει το πράσινο φως στις 9 του Γενάρη, με ποσοστό πέραν του 90%. Όταν ωστόσο το πλάνο συγκεκριμενοποιήθηκε, δεν κατάφερε να πάρει το απαιτούμενο 75%. Οπότε το ερώτημα είναι κατά πόσον θα ενταφιαστεί η ιδέα οριστικά ή θα γίνουν κάποιες – διακοσμητικές ή ουσιαστικές – αλλαγές και να επανέλθει. Εάν ισχύει το τελευταίο, εγείρεται το ερώτημα κατά πόσο αυτό θα γίνει εντός των 21 ημερών που επιτρέπει το Καταστατικό ή θα αφεθεί για κάποια φάση στο εγγύς ή απώτερο μέλλον.

Η Κάθαρση

Ο ουσιαστικότερος λόγος που το σχέδιο για την εταιρεία εισέπραξε το «όχι» των μελών, ήταν η μη κάθαρση. Στη Συνέλευση, η πτέρυγα του «όχι» είχε ως πρώτο θέμα στην ατζέντα τα όσα έχουν γίνει στην ομάδα την τελευταία εξαετία, ζητώντας μια λίστα με ονόματα και δίπλα ένα αριθμό. «Ποιος στοίχισε στην Ανόρθωση πόσα» με λίγα λόγια. Τι παρέλαβε ο κάθε πρόεδρος και τι παρέδωσε. Στοιχεία ελεγμένα και επίσημα.

Ο κ. Πουλλαΐδης δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει, με ανεξάρτητο ελεγχτικό οίκο που θα καθορίσει το χρέος της ομάδας και πως αυτό διαμορφώθηκε. Ατυχώς για τον ίδιο, μέχρι να φτάσει εκεί η συζήτηση, οι πλείστοι είχαν ήδη ψηφίσει…

Τα Κριτήρια Μαρτίου

Αυτό που «καίει» τον Χρίστο Πουλλαΐδη αλλά και όλους στην Ανόρθωση, είναι τα κριτήρια Μαρτίου. Το συμβούλιο μιλά για ένα ποσό της τάξης των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αναμένεται να αναλυθεί το βράδυ της Δευτέρας από τον πρόεδρο. Ενδεχομένως και σε μια προσπάθεια να τεθούν κάποιοι προ των ευθυνών τους.

Η Εναλλακτική

Μια από τις εναλλακτικές που υπάρχουν στο τραπέζι, είναι αυτή του Κρις Γεωργιάδη. Ο πρώην πρόεδρος κατέθεσε την πρότασή του στο ΔΣ και τον κόσμο και ενδεχομένως να μπορεί να αποτελέσει ένα τρόπο άντλησης ρευστότητας για το Σύλλογο, αυτή τη δύσκολη ώρα.

Εάν σε πρώτη φάση βρεθούν γύρω στα δυο χιλιάδες άτομα να αγοράσουν μετοχές της Κτηματικής προς 467 ευρώ που είναι η πρώτη δόση (από σύνολο τριών), μαζεύεται ένα ποσό κοντά στο εκατομμύριο το οποίο, μαζί με κάποια έσοδα του συλλόγου που υπολογίζονται στις διακόσιες χιλιάδες, καλύπτει τα κριτήρια Μαρτίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ